Ohlasy k zápasu
út 26.11.2019 | Anna Marie Kokrhounová, Lukáš Foff

Filip Pavlík: O co víc jsme se snažili, o to víc to nešlo

Po skvělé šestigólové výhře proti Litvínovu to již vypadalo, že se pod Bílou věží začíná blýskat na lepší časy. Ve velké bitvě defenzív však Východočeši v úterý ani jednou nevyzráli na boleslavského gólmana a z města automobilů odjeli bez bodů. O problémech v útoku i zlomeném noži na brusli se krátce po zápase rozpovídal Filip Pavlík, který na ledě Bruslařů strávil 16:56 minut.

Filipe, v minulém zápase to vypadalo, že jste se už rozstříleli, v úterý jste ale nevstřelili ani branku…
Samozřejmě je škoda, že jsme na to nenavázali, protože doma jsme to dobře rozjeli. Jeli jsme získat nějaké body, což se nám nepovedlo. Bohužel jsme nedali gól a na to nemůžeme vyhrát.

Mrzí vás dnešní výsledek o to víc, že jediným gólem Boleslavi bylo nahození, které zaplulo až do šibenice?
Vystřelili a prolítlo jim to tam. Jestli tam někdo projel, jestli se to zaclonilo… Prostě dali gól, který jim vyhrál zápas.

V čem konkrétně byla Boleslav nepříjemná?
Snažili se startovat do útoku. Moc se s tím nepárali a házeli to na dlouhé nahrávky. Střední pásmo jsme hráli dobře, sbírali jsme si to a když to nahodili, byli jsme tam první. Úspěšně jsme se z toho dostávali. Bohužel se nám nepodařilo dát gól.

„Vždycky se nějaká ta chyba stane, defenzívu jsme ale odehráli celkem dobře.“

45 Filip Pavlík (o hradecké hře dozadu)

V závěru utkání vás trápilo mnoho nepřesností v útočném pásmu. Co se stalo?
Chtěli jsme to zlomit. O to víc jsme se snažili a to víc nám to možná nešlo. Je to špatné… Sem tam to skočilo, někde se to blbě odrazilo a nám se to tam nikomu nepodařilo domlátit.

V průběhu zápasu vám střela zlomila nůž na brusli. Jak se hráč v takové situaci cítí?
S jednou nohou se moc hrát nedá. Zaregistroval jsem zvuk toho, že se nůž ustřelil, tak jsem to nějak pochopil, ale doplazit se na střídačku taky není úplně jednoduché.

Panuje po úterním zápase spokojenost s defenzivní činností? Přece jen jste obdrželi pouze jeden gól…
Měli jsme chyby, z kterých se musíme poučit; hokej je hra chyb. Myslím, že vcelku jsme to dělali dobře. Snažíme se plnit to, co si řekneme. Vždycky se nějaká ta chyba stane, defenzívu jsme ale odehráli celkem dobře.

V pátek vás čekají rozjeté Vary, co od následujícího utkání očekáváte?
Budou doma určitě chtít hrát svůj styl. My tam pojedeme se svým hokejem prostě zvítězit.