Ohlasy k zápasu
pá 31.1.2020 | Petr Šatalík, Vojtěch Honzík

Mám rád bordel na zimáku, směje se po výhře v Plzni Jakub Lev

Hradec vyhrál v Plzni téměř po pěti letech. Proti Západočechům se mu dlouhodobě příliš nedaří, zvlášť v utkáních na ledě indiánů. Také v posledním měření sil nevypadal Mountfieldu na startu duelu příliš dobře, aktivitu měl na své straně zřetelně domácí celek. Jenže od druhého dějství se vše změnilo, hra se přinejmenším vyrovnala a Východočeši otočili skóre. V třetí dvacetiminutovce sice umožnili soupeři srovnat, ale po prodloužení a nájezdech mohli slavit vytoužené vítězství. Lví podíl na tom měl také Jakub Lev, který vstřelil první branku týmu z města pod Bílou věží.

Ten nehodlá vytvářet dojem, že úvod střetnutí jeho mužstvu vyšel. „Začali jsme katastrofálně, první třetina byla od nás tragická, Plzeň byla jasně lepší, od druhé jsme všechno zlepšili, otočili zápas, měli jsme strašně šancí. Myslím, že jsme tu mohli po tom průběhu sebrat tři body, ale bereme z Plzně dva a každý z nich se teď počítá, takže jsme za ně moc rádi,“ netají forvard s číslem třicet na zádech.

V čem že vidí hlavní změnu ve hře jeho týmu oproti první dvacetiminutovce? „Začali jsme se hýbat. Ve chvíli kdy jsme přijeli, tak jsme jen s prominutím čuměli na to, co s námi soupeř provede,“ přiznává sebekriticky hokejista, který mládežnická léta a následně i další roky strávil právě v dresu Plzně.

„V průběhu hry jsem napálil tyčku, pak jsem trefil ještě dvě během nájezdů.“

30 Jakub Lev (o své smůle v zakončení)

Rovněž přiznává, že neskutečně důležitý byl výkon dalšího borce, jenž byl v minulosti spojen se západočeským mužstvem. „Mazi (Marek Mazanec) nás v té první třetině podržel, to byl takový základ, potom jsme se už trochu zvedli i my a taky mu malinko pomohli,“ hodnotí forvard, jenž pod Bílou věž přišel krátce před koncem loňského kalendářního roku z Brna.

Co chybělo k tomu, aby se sám v zápase prosadil vícekrát? Šancí na to měl dost. „Pochopitelně přesnost, už v průběhu hry jsem napálil tyčku, pak jsem trefil ještě dvě během nájezdů, ale beru dva body, jsem rád, že jsme tu vyhráli, bohužel mi tentokrát nebylo přáno,“ usmívá se trochu smutně šikovný útočník.

„U nás bude určitě plný dům, takže budeme chtít fanouškům potvrdit tohle naše vítězství.“

30 Jakub Lev (o blížícím se derby s Pardubicemi)

Hradec teď upře své zraky k derby s Dynamem. Jak se na něj důležitý hráč Mountfieldu těší? „Už jsem hrál jedno v Pardubicích, byl to můj první zápas (za Hradec), takže vím, co mě čeká. U nás bude určitě plný dům, takže budeme chtít fanouškům potvrdit tohle naše vítězství v Plzni a dát jim další tři body,“ hecuje sám sebe i své spoluhráče borec, který si už v letošním extraligovém ročníku připsal patnáct kanadských bodů.

A jak vnímal poněkud vyhecovanou atmosféru v Plzni? „Vím, že sem někteří hokejisté nejezdí rádi, protože fanoušci jsou tady hluční, občas trošku sprostí, ale já jsem na tom vyrůstal, takže to stále vnímám trošku jinak a jsem prostě rád, když je na zimáku takový bordel a děkuji i jim za to, že zápas pak má grády, to k tomu patří,“ klaní se Jakub Lev.