Ohlasy k zápasu
pá 30.12.2022 | Jan Hirsch

Aleš Jergl po 6. výhře ze 7 zápasů: Všechny čtyři lajny hrají dobře

Proti Kometě vyrovnával na 1:1, tentokrát Aleš Jergl dělovkou z přesilovky otvíral skoré duelu s Litvínovem. O to větší radost mohl z gólu mít, že šlo o jeho 100. bod v hradeckém dresu v extralize. Druhou stovku načal ještě v témže zápase, v prodloužení nahrával na rozhodující branku Christophu Lalancettovi, a byl tak vyhlášen hvězdou zápasu na straně Mountfieldu. „Dva body jsou pro nás zlaté,“ cení si po triumfu.

Aleši, v Litvínově to pro vás byla hodně lopotná práce, jak moc si tedy vážíte výhry?
Vítězství si vážíme, protože to pro nás bylo těžké utkání. Mohli jsme uhrát výhru za tři body, ale trochu jsme si to poprděli. Nedá se nic dělat, i dva body jsou pro nás zlaté.

První gól byla krásná spolupráce mezi vámi a Oliverem Okuliarem. Jak to bylo z vašeho pohledu?
Trénujeme to na tréninku, kde nám to vychází. Teď se nám to podařilo i v zápase, takže jsme rádi. Je to krása, když vám přihrávka sedne na hůl. Oliver tam puk krásně prohodil bekhendem přes dvě hokejky, a já jsem jenom dotahoval, práskl jsem do toho a padlo to do branky.

Měl jste období jedenácti zápasů bez gólu, teď jste ale skóroval dvakrát za sebou. Jste rád, že zase začínáte střílet góly?
Určitě jo. Na tréninku mi to tam padá furt, takže toho jsem se nebál. Ani jsem nevěděl, že to bylo tolik zápasů... Pokud mi to takto půjde dál, tak za to určitě budu rád. Snažím se tlačit se do střel a věřím, že se ještě rozstřílím.

„Doufám, že do nového roku naskočíme taky vítězně.“

#26 Aleš Jergl (o duelech v roce 2023)

Měli jste mnoho šancí, čím jste si zápas tak zkomplikovali?
Zase jsme je neproměňovali... Ve druhé třetině jsme Litvínovu měli odskočit, bohužel se to nepodařilo. Za dva body jsme ale rádi. Teď si odpočineme a doufám, že do nového roku naskočíme taky vítězně.

Podruhé za sebou jste zvládli prodloužení, tentokrát ho rozsekl Christophe Lalancette...
Chris zkušeně jako mazák naznačil, brankář mu vyjel a pak se trefil pěkně pod lapačku. V tu chvíli jsem už ani neváhal, že to nedá. Pro jistotu jsem sice dělal zadní vrátka, kdyby došlo na protiútok, ale Chris to proměnil, takže super.

Zápas byl celkem vyrovnaný, hrálo se ze strany na stranu. Byla podle vás remíza férová?
Ano, oba týmy měly spoustu šancí, bohužel se nám ty naše nepodařilo proměnit. Byli jsme rádi že se nám vůbec povedlo srovnat na 2:2. V prodloužení už je to spíš o tom, komu se podaří ujet do přečíslení. Tam se hrálo nahoru dolů, ale to k tomu patří. Když se hraje 3 na 3, je na hřišti moc prostoru, takže to k takové hře nabádá.

„Máme víc času na regeneraci, což znamená i víc sil do zápasu.“

#26 Aleš Jergl (o vypadnutí z Ligy mistrů)

Poslední dobou se vám celkem daří, je to šestá výhra ze sedmi zápasů v extralize. Věříte, že se zvedáte?
Trochu jsme si odpočinuli po Lize mistrů, cestování pro nás bylo náročné. Věřím, že po Novém roce nastoupíme na stejnou vlnu a budeme vyhrávat i za tři body. Když se vyhrává, tak si tým víc dovolí, hráči jsou více sebevědomí, a to my potřebujeme. Musíme více pracovat na tréninku a věřit si, a to štěstíčko se k nám snad obrátí.

Letos od vás ale výsledky nejsou takové jako v minulých letech. Myslíte, že za to mohl nahuštěný program?
Doufali jsme, že se po vypadnutí z Ligy mistrů zlepšíme, protože to pro nás bylo náročné cestování, člověk si ani moc neodpočinul. Teď máme víc času na regeneraci, což znamená i víc sil do zápasu. Dobře hrají všechny čtyři lajny, dokážeme soupeře zatlačit. A to je důležité.

Tabulka je letos ve spodní části neskutečně vyrovnaná. Jste rád, že teď přišla ta vítězná vlna?
Ano, protože tam jsou týmy naskládané o bod o dva. Jeden zápas prohrajete a můžete být jedenáctí, jeden zase vyhrajete a najednou jste osmí. Celá extraliga je hodně vyrovnaná, hraje se o každý bod.

Blíží se konec roku 2022, co byste popřál fanouškům do toho nového?
Hlavně hodně optimismu, pracovních i osobních radostí a samozřejmě především pevné zdraví. Zároveň bych jim chtěl touto cestou poděkovat za podporu, budeme se na ně těšit zase v roce 2023. A snad spolu oslavíme co nejvíc výher (usmívá se).

💯 Aleš Jergl nás v přesilovce posílá do vedení 1:0. Jde přitom o jeho jubilejní 100. bod v hradeckém extraligovém dresu 🥳 💞 mountfieldhk.cz/skorujpro

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 30. prosince 2022