Ohlasy k zápasu
pá 11.8.2023 | Petr Koval, Daniel Krátký

Autor kolínského hattricku Petr Moravec: Chtěli jsme se ukázat

Po 106 dnech mohli hradečtí příznivci opět sledovat hokejový duel. V něm se fanouškům po téměř osmi měsících ukázal i Petr Moravec. Odchovanec Mountfieldu nasázel v prvním přípravném duelu svému mateřskému klubu tři góly a výrazně pomohl Kolínu k vítězství 6:4. Jaké jsou cíle mladého forvarda do nadcházejícího ročníku?

Hradec Králové proti doplněné sestavě Kolína nevstoupil do utkání ideálně a nakonec padl 4:6. Třemi góly se blýskl Petr Moravec, pro kterého to byl vlastně úplně první zápas proti Hradci Králové. A stál tedy za to! „Samozřejmě každý gól potěší. Když jsou tři, tak je to ještě příjemnější. Byly proti Hradci, nechci to nijak oslavovat, je to můj mateřský klub. Jsem rád, že jsem mohl přispět týmu,“ komentuje autor hattricku.

„Motivace byla velká už před zápasem. Jak jsme v týmu mladší kluci z Hradce, chtěli jsme se ukázat. Uvidíme, co se stane dál. Snažil jsem se nic nevymýšlet a prostě v daný moment střílet. Kluci mi to skvěle připravili, byly to skvělé nahrávky přesně na hokejku. Stačilo to jenom uklidit,“ pochvaluje si servis od svých spoluhráčů u Kozlů.

Letní příprava vrcholí a hráči musí zvládat velké tréninkové dávky. I Kolínští toho mají aktuálně plné kecky. Ale těžko na cvičišti, lehko na bojišti. „Cítil jsem se dobře, i když jsme ve velké tréninkové zátěži. Máme minimálně dvě hodiny ledu denně. Pracujeme na systému a zaměřujeme se na detaily. Všechno směřujeme k začátku sezony. Sil není tolik, jak by bylo v sezoně. Ale cítil jsem se dobře a napadalo to tam,“ popisuje dril hráč se sedmi extraligovými starty.

„Cíl je se dostat do hradeckého áčka.“

Petr Moravec (o nadcházejícím ročníku)

A další utkání v nejvyšší české soutěži bude chtít zapsat i v ročníku 2023/24. Ale drát nahoru se musí přes partnerský tým v Kolíně, kde by měl dostat velký prostor. „Můj cíl je se dostat do hradeckého áčka. Ale jsem realista. Vím, že nějaký čas strávím v Kolíně. Chci být platný hráč v týmu a pomoci mu do play-off, nebo minimálně do předkola. To je náš cíl,“ prozrazuje dvacetiletý útočník.

Utkání s Hradcem bylo pro Kolín druhým přípravným utkáním. V tom prvním nedal gól a prohrál se Slavií 0:1 po nájezdech. Nyní to naopak byly gólové hody s Mountfieldem. „Zápasy se Slavií a s Hradcem se nedají srovnávat. Slavia hrála výrazně defenzivnější styl hokeje, možná až beton. Pro mě osobně je výhodnější rychlejší hokej. Tady v Hradci to bylo něco jiného. Ale je vidět, že tým dělá pokroky. Jsem za to rád,“ říká útočník, který zapsal i starty v reprezentaci do dvaceti let a celkově platil za hráče, který vždy v mládeži oblékal reprezentační trikot.

V dresu Kozlů figuruje mnoho jeho vrstevníků, kteří prošli hradeckou akademií – například obránci Jakub Naar a Matěj Pinkas nebo útočníci Daniel Šedivý, Vojtěch Síla, Kryštof Lang, Matěj Morong nebo Lukáš Pajer. Zkrátka v Kolíně bojuje o místo na výsluní i hradecká klika. „Je to skvělý. Navzájem se motivujeme. V tréninku si nedáme nic zadarmo. Je super, že se můžeme vzájemně podporovat v cestě za společným snem a cílem,“ uzavírá Petr Moravec.