Preview k zápasu
so 9.12.2023 | Jan Hirsch

Druhá půlka základní části startuje! Hradec přivítá Kometu

Po úspěšném výjezdu do Ostravy čeká Lvy třízápasová domácí série, kterou odstartují proti Kometě. Nepůjde ale o nic lehkého, brněnský klub naposled zpod Bílé věže odvážel tři body a výhru 5:1. Zápas také načne již třetí čtvrtinu letošní sezony, do které svěřenci Tomáše Martince vstupují na čtvrté pozici. Tuto příčku budou bránit v neděli od 16:00.

DanielGazda
Ofenzivní bek začal s hokejem ve Zlíně, za který působil i po pádu do Chance ligy. Když se však jeho mateřskému klubu loni nepodařilo překonat Kladno v baráži, rozhodl se obránce se sedmi starty za reprezentaci pro změnu. Vyhlédla si ho nedaleká Kometa, za se kterou se mu letos daří a je nejproduktivnějším zadákem týmu. A útočí na rekord v poštu gólů od obránců.

Kometa míří za vyššími pozicemi

Začátek sezony Brňanům vůbec nevyšel a po prvních čtyřech kolech nezapsali jediný bod s hrozivým skóre 5:15. To vyústilo ve konec trenéra Martince, kterého nahradil Jaroslav Modrý. S ním jsou zatím na Moravě velmi spokojeni, jelikož jejich tým od té doby šel výkonnostně dost nahoru a momentálně se nachází na sedmé pozici, na čtvrtý Hradec však ztrácí jen tři body a má zápas k dobru. Jako prvním v sezoně se modrobílým podařilo porazit Spartu, nedávno také v prodloužení zdolali první Pardubice. Za posledních osm zápasů jen dvakrát odcházeli naprázdno. Nejčerstvější vzpomínky však Kometa má na bolestivou prohru 1:2 s Třincem, při které Oceláře jasně přestřílela, ani to na body ale nestačilo.

Velké zlepšení oproti předchozímu vzájemnému střetnutí zaznamenal třináctinásobný mistr jak v přesilovkách, tak také v oslabeních. Ve využití početních výhod je s 21 % čtvrtý, v opačné disciplíně s 82,76% úspěšností šestý. Celkově je tým sídlící ve Winning Group Areně 6. nejproduktivnějším celkem soutěže (74 vstřelených branek) a má třetí nejlepší obranu. Stejný počet branek, tedy 61, však inkasovali také Hradec s Třincem. V týmovém Radegast indexu zaujímají svěřenci Jaroslava Modrého pátou příčku.

Individuálním statistikám vévodí Steve Moses, s dvanácti góly třetí nejlepší střelec ligy. Nahrávačem týmu je Jakub Flek (3+14), daří se ale i ex-hradeckému útočníkovi Lukáši Cingelovi, který má vyrovnanou bilanci osmi branek a osmi asistencí. Skvělou formou disponuje Daniel Gazda. Z posledních sedmi utkání pro něj tři byly dvougólové a s celkovými jednácti přesnými zásahy s přehledem panuje v tabulce střelců mezi obránci. Velkou oporou je Brnu Dominik Furch, který má velmi dobrou úspěšnost 92.43 % chycených puků a tři čistá konta. Trápí ho však zranění, a tak za něj momentálně zaskakuje ex-hradecký Štěpán Lukeš

.

Praktické informace pro fanoušky

  • Zvýšená bezpečnostní opatření: Duel s Kometou byl bezpečnostními složkami vyhodnocen jako rizikový, zápas tak budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření.
  • Skóruj pro: Start prosince přináší také návrat projektu Skóruj pro…, díky kterému každý gól Mountfieldu HK pomáhá dětem, které pomoc skutečně potřebují. Již osmý ročník charitativního projektu odstartoval již zápasem proti Plzni.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové prosincové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Miškářem, plakát Jérémieho Blaina a další zajímavé informace. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání