Ohlasy k zápasu
st 19.4.2023 | Lukáš Foff

Filip Pavlík: Nevidím důvod, proč bychom nemohli dvakrát vyhrát

Asistent kapitána Filip Pavlík opět strávil na ledě více než 20 minut. Jednou dostal nabito na svoji obávanou střelu, ale puk mu nesedl ideálně. Společně se svými parťáky z kabiny musel zkousnout hořkou pilulku, když po výtečném výkonu v prodloužení Oceláři využili ojedinělý odraz před bránou Machovského. Po utkání ale našel i pozitiva na výkonu Hradce a uvědomuje si, že ještě není nic ztraceno.

Filipe, prohráli jste v prodloužení, které paradoxně bylo nejlepší pasáží Hradce v zápase. Jak moc je to nepříjemné?
Samozřejmě je to blbé, když tři čtvrtiny prodloužení tlačíte, máte mnoho střel, šancí, ale puk do branky nedotlačíte. Je to blbé, ale musíme se oklepat a jít dál.

Z čeho se vůbec narodil ten rozhodující gól hostů?
Dvakrát jsme to nevyndali až k nim do pásma, takže jsme nestačili všichni vystřídat. Jim se to podařilo zachytit, dostali se k nám do třetiny, vystřelili, měli dorážku a pak se to k nim odrazilo na hráče, který byl sám.

„Hrozně rychle otáčejí hru a jdou do pásma. Asi tuší, že máme výborné back-checkery.“

#45 Filip Pavlík (o rychlých brejcích Třince)

Jak velkým faktorem je, že vás Třinec neustále vytlačuje k mantinelu a nepouští vás do předbrankového prostoru?
Je to těžké se přes ně dostat. Odtlačují nás od branky a hrají box-out, takže je to pro útočníky složité se tam procpat. Pak to my beci musíme házet metr vedle branky, abychom to tam jakýmkoliv způsobem dostali..

Soupeř dal všechny branky pár vteřin po tom, co vybojoval puk. Vnímáte tuhle jeho zbraň?
Oni hrozně rychlé otáčejí hru a jdou okamžitě do pásma. Asi tuší to, že máme v kádru výborné back-checkery – kluky, kteří se dobře vrací – takže moc času nemají a možná proto zakončují tak rychle.

„To, co předvádíme na ledě, je dobrá cesta k tomu zvítězit.“

#45 Filip Pavlík (o taktice do dalších zápasů)

Hrají v téhle fázi roli zkušenosti soupeře s tím, že ví, jak vyhrát? V kádru mají mnohem víc hráčů, kteří už mají medaile a poháry…
Mají samozřejmě svoji historii, ve které něco povyhrávali. My máme mladší a míň zkušený tým, ale myslím si, že to co předvádíme na ledě, je dobrá cesta k tomu zvítězit.

V čem spočívá ten fígl, jak vybojovat ve Slezsku potřebné body?
Já vám to řeknu a vy jim to pak prozradíte (smích). Musíme se víc cpát do branky, protože jezdíme, střílíme, ale musíme být úspěšnější a vytěžit z toho víc.

Vítkovice jasně ukázaly, že prohrávat 0:2 ještě nemusí být konec, že?
Je to samozřejmě špatné, prohráváme 0:2, což není nic pozitivního, ale nevidím důvod, proč bychom nemohli teď dvakrát zvítězit my.