Preview k zápasu
st 19.4.2023 | Šimon Zemánek

Druhý finálový souboj je tu! Sil máme stále dost, hlásí Aleš Jergl

Svěřenci Tomáše Martince ve vůbec prvním finálovém utkání v play-off v historii hradeckého klubu dokázali vymazat dvoubrankovou ztrátu, jenže na třetí trefu Ocelářů už platnou odpověď nenašli, a i přes kvalitní výkon nakonec s Třincem prohráli 2:4. Lvi však mají možnost stav série srovnat už zanedlouho – druhé střetnutí se uskuteční na východě Čech ve vyprodané ČPP Aréně ve středu od 17:00.

„Musíme naším rychlým hokejem Třinec více dostávat pod tlak, hrnout se do brankoviště a mít odražené kotouče.“

#26 Aleš Jergl (o druhém klání proti Ocelářům)

Jeden z klíčových okamžiků úvodního střetnutí finálové série nastal v 56. minutě, kdy po trenérské výzvě ocelářské střídačky neplatila trefa Jordanna Perreta, jemuž předcházel kontakt Aleše Jergla s Ondřejem Kacetlem. „Byl to sporný moment, řekl bych 50 na 50. Soupeř mě natlačil do brankáře a ten spadl. Věřil jsem, že to rozhodčí uznají, situaci zkoumali celkem dlouho potom, co ke kontaktu došlo. Bohužel gól neplatil, což respektujeme a ve středu nás čeká další zápas,“ komentuje Aleš Jergl.

Tým zpod Bílé věže v závěrečném dějství podal velmi dobrý výkon, který však na vyrovnání nestačil. „Ukázali jsme si, jak dobře umíme hrát. Doufáme, že takhle příště nastoupíme od začátku, musíme být přesnější v koncovce. Věřím, že se z toho vyspíme a ve druhém utkání předvedeme ještě lepší výkon,“ přeje si ex-olomoucký útočník. „Bohužel se tentokrát štěstíčko otočilo na jejich stranu, ale myslím si, že pokud budeme hrát tak, jako v posledních deseti minutách, tak další duel zvládneme,“ hlásí forvard, jenž oslavil své 29. narozeniny právě v den zápasu.

Aktuální soupeř Mountfieldu a vítěz posledních tří extraligových ročníků zatím v letošních vyřazovacích bojích eliminoval Litvínov, Spartu i Pardubice. Svou sílu ukázal rovněž v zahajovacím mači této série. „Třinec dobře koriguje hru. My ho musíme naším rychlým hokejem více dostávat pod tlak, hrnout se do brankoviště, mít odražené kotouče. Tyto momenty rozhodují utkání,“ ví kroměřížský rodák.

Východočeši do finále postoupili po historicky nejdelší sérii v rámci play-off české extraligy s regionálním rivalem Třince – Vítkovicemi, která trvala přes devět a půl zápasu herního času. „Sil máme stále dost, ale musíme je rozložit mezi všechny čtyři lajny, zkrátit střídání, abychom na ledě nezůstávali dlouho. Pak jsme zatavení a už to z naší strany není tak aktivní hokej, který chceme hrát,“ upozorňuje „Jerglis“.

Mountfield HK se už tradičně může spolehnout na skvělou podporu od svých příznivců. Ti hradecké hokejisty přišli ve velkém počtu ve večerních hodinách podpořit před zimní stadion ihned po příjezdu z Ostravy, odkud přivezli postup. „Fanoušci jsou naším šestým hráčem, ženou nás dopředu. Jsme rádi, že bylo vyprodáno, což má být i příště. Je super, že si lidi našli cestu na zimák a věříme, že nás nadále budou podporovat tak, jako v tomhle zápase,“ uzavírá forvard s číslem 26.

Sestavy z minulého utkání

Machovský – Gaspar, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Zachar, Miškář, Eberle – Perret, Lalancette, Jergl – Okuliar, Klíma, Werek – R. Pavlík, Pilař, Smoleňák.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou beznadějně vyprodané! Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Parkoviště před Hotelem Stadion bude pro veřejnost uzavřeno, parkování v parkovacím domě RegioCentrum v omezeném režimu – respektujte prosím místní dopravní značení. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit. Zpoplatněné parkování je možné v parkovacím domě Jana Gayera, případně v okolí ČPP Arény v ulicích Orlické nábřeží, Hradební, Jana Koziny a dalších.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!
  • Losování o dovolenou: Také během finále budete mít možnost vyhrát poukaz na dovolenou dle vlastního výběru u moře v hodnotě 30 000 Kč! Ze všech přítomných fanouškům bude vylosován jeden šťastlivec. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Krasobruslařská vložka: Šestnáctiletá Karolína Baťková se profesionálně věnuje krasobruslení 10 let. Skončila 3. na MČR dorostenek, 6. na MČR dospělých, dvakrát se účastnila zimní Olympiády dětí a mládeže. Na mezinárodních závodech v Bulharsku na Sofijském poháru se umístila 2. místě. Několikrát se stala medailistkou závodů Českého poháru, včetně prvního místa.
  • Dražba puku: Originální puk, se kterým bude hráno v první třetině, získá jeden z návštěvníků zápasu! Jak? Skrz SMS aukci, přesné informace se dozvíte přímo na stadionu během zápasu. A po jeho konci si tuhle cennou relikvii odnesete domů.