Aktuální zprávy z klubu
čt 11.3.2021 | Adam Kodet

Je to jen první krok, varuje před odvetou střelec Aleš Jergl

Úvodní krok a vstup do předkola play off zvládli Hradečtí na výbornou hlavně po taktické stránce. Rychlý a krásný úvodní gól, perfektní výkon gólmana, pojistka ve třetí třetině a zodpovědná práce v obraně. To byly klíčové aspekty, které vedly k výhře nad Litvínovem 2:0. Mountfield HK se tak ujal vedení v sérii a Vervu porazil popáté v této sezóně. Úvodní přesilovkovou trefu obstaral Aleš Jergl, který se ujal slova i před odvetou.

„Play off se hraje na jeden, dva góly. Taktika je daná od začátku série.“

#26 Aleš Jergl (o strategii pro play off)

Stejně jako loni vstoupil Mountfield HK do série předkola play off na domácí půdě a znovu z toho byla výhra dvougólovým rozdílem. V systému na tři vítězné zápasy je úvodní duel často klíčový, střelec vítězné branky Aleš Jergl se ale snaží krotit vášně. „Je to jen první krok z celé té série. Ještě musíme dvakrát vyhrát, abychom postoupili,“ říká s pokorou útočník, který se trefil i v loňském úvodním vyřazovacím zápase. „Celkově je play off jiná soutěž. Mně se podařilo dát gól, za což jsem rád. Jen doufám, že to nebyl jediný můj gól v sérii,“ vyhlíží pokračování.

V klíčové fázi sezóny se nedají příliš očekávat velké přestřelky, spíše taktické bitvy a souboj nervů. Ale i když padly jen dvě branky, po dvě třetiny se hrál poměrně atraktivní hokej plný šancí. „Hrálo se nahoru dolů, my jsme dali víc gólů. Myslím, že jsme to chtěli víc než soupeř,“ hledá rodák z Hané hlavní důvody vítězství 2:0, pro které byl klíčový také dobrý start Mountfieldu. „Vstup jsme měli výborný, hlavně že jsme dali první gól, to tým vždycky nakopne,“ potvrzuje.

Dalším naprosto stěžejním faktorem jsou v play off výkonu brankářů. O tento post se ale v Hradci strachovat nemusí, v základní části oba gólmani skončili v první čtyřce úspěšnosti zásahů, Marek Mazanec v úvodním klání play off vychytal nulu. „Mazi je výtečný gólman a ukázal, že play off je jeho. Vkládáme do něj velkou důvěru a věříme mu,“ chválí hradecká šestadvacítka výkon své jedničky. Po dvou třetinách už se Lvi znatelně zatáhli a soustředili se především na defenzívu. „Play off se zkrátka hraje na jeden, dva góly, což bylo jasně vidět. Taktika je daná od začátku série a tu se snažíme dodržovat pořád,“ přibližuje pokyny trenérů usměvavý forvard.

ViktorHübl
Dvaačtyřicetiletý bard trhá jeden extraligový rekord za druhým a stále je největší zbraní Vervy. V prvním zápase ohrozil branku Hradce osmi střeleckými pokusy! Ve druhém ale další nepřidá, protože byl disciplinárně potrestán stopkou na 1 zápas za zákrok na Jakuba Lva.

Žádný tým se ve vyřazovacích bojích nebude moci spolehnout na podporu diváků, situace je tedy pro všechny stejná. I tak se ale v prvním duelu série dostalo Lvům podpory z VIP sektorů, které mohou v povolené míře a za přísných podmínek být osazené. „Je to jiné, ale už loni byl jeden zápas předkola bez diváků. Pár fanoušků tady dnes bylo, takže alespoň nějaká podpora z VIP,“ uznává šikovný pravák, že podpora byla na ledě znát.

Hned druhý den ale čeká na Hradec odveta se stejným soupeřem na stejném místě. A určitě ji budou svěřenci Vladimíra Růžičky zvládnout lépe než loni. „V extralize nebyl tým, který by byl o tolik odskočený. Všechny týmy jsou celkem vyrovnané, podobně silné. My do každého zápasu musíme jít s tím, že chceme soupeře porazit,“ zůstává motivovaný na čtvrteční duel Aleš Jergl.

Přepněte do módu play off i vy!

S nadcházejícími vyřazovacími boji si hradecký klub připravil pro fanoušky marketingové aktivity, z nichž jedna může být na stadionu dokonce vidět! Jedná se o videovzkazy, které se mohou objevit na kostce přímo během utkání. Navíc se kreativita cení, nejlepší videa totiž budou oceněna, lze vyhrát hranou hokejku s podpisy, NHL21 na herní konzole nebo podepsaný dres. A není to jediná akce, rozjíždí se také Skóruj pro...! Více se dočtete zde.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu března. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Godla – Irving, Ščotka, Demel, Zeman, Balinskis, Cibulskis – P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek – P. Svoboda, Gerhát, Látal – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Havelka, Žejdl, Zygmunt..