Ohlasy k zápasu
ne 25.9.2022 | Tomáš Kalas, Jan Vavřina

Jenom dvacet minut hrát nestačí, zlobí se Lukáš Cingel

Přestože byli hradečtí hokejisté v souboji s Kladnem bráni jako favorit, z čerstvě zrekonstruovaného stadionu si neodvezli ani bod. Prohře 1:2 nezabránil ani Lukáš Cingel, který ve 48. minutě snížil z přesilové hry po dorážce Ščerbakovy střely. „S tím, že budeme hrát jenom dvacet minut, se zápasy vyhrávat nedají,“ zlobí se slovenský útočník.

Přestože v loňské sezoně Východočeši na ledě Kladna, tou dobou v chomutovském azylu, neprohráli, v nedělní podvečer narazili. Rytíři vedli po dvou třetinách zásluhou Matěje Berana o dva góly a drželi Lvy na distanc. „Nedělali jsme to, co jsme měli. Vytvářeli jsme tam pak i nějaké úplně jiné věci než jaké máme dělat. Pak to i tak bohužel vypadalo,“ mrzí 30letého rodáka ze Žiliny.

Mountfield mohl navíc žehrat opět na nedisciplinovanost. Potřetí ze čtyř zápasů trávili hokejisté od soutoku Labe s Orlicí na trestné lavici více minut než soupeř, navíc jednou z početní nevýhody inkasovali. „Trápí nás to,“ přiznává Cingel. „Máme hodně oslabení a vyloučení, a pak nás to sráží dolů. I teď jsme z toho dostali gól na 0:1,“ naráží dlouholetý hráč Hradce na šikovnou teč Matěje Berana z 17. minuty.

Snížení z hostující strany sice přišlo, bylo to ale až ve třetí třetině, a to z přesilovky. Střelcem gólu byl právě Lukáš Cingel, který se nejrychleji zorientoval na hranici brankoviště. „Byla tam skrumáž a plácnul jsem do volného puku, byl to odražený kotouč od gólmana,“ popisuje snadno hradecká #6 svůj první extraligový gól v letošním ročníku. Zároveň však podotýká, že těchto situací mohli mít Lvi více. „Třeba i tohle nám pak chybělo, více takových situací. Netlačili jsme se do brány, nebyl tam od nás ten potřebný důraz,“ snaží se hledat slovenský reprezentant další důvody prohry.

„Máme hodně oslabení a vyloučení, a pak nás to sráží dolů.“

#6 Lukáš Cingel (o velkém počtu vyloučených)

Finiš třetí třetiny byl navíc pořádně divoký. Nejprve přišli Lvi o Michaela Gaspara, kterého po nevinně vypadajícím střetu odvezla z ledu nosítka. Stejně jako asistent trenéra Petr Svoboda na tiskové konferenci, ani Cingel neměl informace o spoluhráčově stavu. „Nemám vůbec žádné informace, bylo to v poslední třetině, před chvílí jsme došli do kabiny, takže nevíme,“ krčí rameny královéhradecký forvard. Hosté pak sáhli v poslední minutě a půl ke hře bez gólmana, ze kterého ale kýžené srovnání nepřišlo. „Měli jsme to nějak lépe sehrát. Nemohli jsme se udržet souvisle na puku, dostat to do třetiny a tlačit kotouče na branku,“ má jasno o herní situaci bývalý hráč Sparty.

Nejdivočejší momenty ale přišly až po závěrečném hvizdu, kdy se do sebe pustilo několik hráčů přímo na ledě. „Byla to spíše taková frustrace, jestli jsme byli nervózní… ani nevím, co se tam stalo, byl jsem otočený tak, že jsem neviděl, proč to začalo,“ nemá vysvětlení pro celou situaci člen druhé útočné formace. Po čtyřech odehraných extraligových kolech je tak vidět, že letos může být soutěž ještě více vyrovnaná než obvykle. „Na začátku mají všichni hodně sil a je důležité ten start chytit. Je to vyrovnané, je to vidět i na ostatních výsledcích, musíme se zkrátka bít o každý bod,“ uzavírá a burcuje tým Lukáš Cingel.