Ohlasy k zápasu
út 9.2.2021 | Tomáš Kalas

Jsme rádi, že jsme přesilovky uhráli gólově, těší Jakuba Orsavu

57:08. Takový byl čas, ve kterém vstřelil Hradec na ledě brněnské Komety rozhodující branku. Ta navíc padla z přesilovky 5 na 3, Lvům tak na tříbodovou výhru na jihu Moravy stačilo být ve vedení pouze 2 minuty a 53 sekund. Spokojenost panovala u Jakuba Orsavy především s přesilovými hrami. Právě exbrněnský forvard vsítil své dvě branky úterního večera jenom v početních výhodách a byl rád za to, že se celku zpod Bílé věže začalo v těchto herních situacích dařit.

Dal jste poprvé v sezóně dva góly v jednom zápase, navíc v přesilovkách, které vám v předchozích soubojích nešly. Z posledních vašich šesti branek padly tři v početní výhodě, myslíte si, že jste to tímto zlomili?
Snažili jsme se to poslední dva zápasy zjednodušit a častěji střílet. Proti Kometě nám to do branky padlo, sice je teď pauza, ale budeme mít ještě čas to do závěru ročníku vypilovat. Přesilovky nám dlouhodobě moc nejdou a víme, že ke konci sezóny rozhodují. Zaplaťpánbůh nám teď pomohly. Jsme rádi, že jsme je uhráli s gólovým koncem, díky tomu máme tři body.

Brali jste to tak, že je ta dvojnásobná přesilovka v závěru moment, ve kterém musíte rozhodnout?
Souhlasím, v tomhle momentě to rozhodovalo. My jsme se snažili to sehrát tak, jak máme nacvičeno a domluveno. Tentokrát se nám to povedlo a přineslo nám to body. Doufám, že nám to bude takhle vycházet i v dalších zápasech.

Přesilovka vyšla výborně i Kometě, bylo to pro vás těžko bránitelné? Zejména souhra Petra Holíka s Peterem Muellerem…
Petr je velmi šikovný v tom prostoru, nabíjí to pak Peterovi, nebo na střed dalšímu hráči, před brankou dobře stojí Martin Zaťovič. Umějí to hrát a je to pro nás náročné. Máme tam navíc o jednoho hráče méně. I když jsme se na to dívali při přípravě, tak to moc bránit nejde.

„I když jsme se na to dívali při přípravě, tak to moc bránit nejde.“

#32 Jakub Orsava (o přesilovce Komety)

Jak na vás působila Kometa? Před úvodním buly měla za sebou nepovedenou sérii pěti proher ze šesti zápasů, pozoroval jste na ní, že je v křeči?
Věděli jsme, že se jim nedaří vyhrávat. Chtěli jsme se ale soustředit na sebe, na svoji hru a přineslo nám to body. Koukali jsme se hlavně na sebe, na nic jiného.

Na led se v úterním zápase postavil Petr Zámorský, věděli jste o tom předem?
Informaci jsme dostali už ráno na rozbruslení. Pro nás se ale nic neměnilo, chtěli jsme se soustředit na naši hru a odvézt si nějaké body, což se povedlo.

Čeká vás šestidenní pauza daná reprezentační přestávkou. Je to pro vás vítané, anebo v tom rychlém tempu, jakém hrajete, by bylo lepší pokračovat dále?
Je to pro všechny stejné, v reprepauze můžeme pořádně potrénovat, což se nám vlivem nahuštěného programu moc nedařilo. Prakticky jsme neměli žádný pořádný trénink, teď je alespoň prostor zkusit něco nového a pustit se do závěru sezóny.

Bodově jste se přiblížili k první pětce, na pátou Plzeň i čtvrtý Liberec máte dva body ztrátu. Myslíte si, že máte v současné formě na týmy nad vámi?
Z první čtyřky jsme moc týmů neporazili. Jsme rádi, že neztrácíme body se soupeři pod námi, ale když si vezmu soupeře nad námi, tak jsme je mockrát neporazili. Určitě máme co dohánět a zlepšovat, s těmi TOP týmy jsme toho letos mnoho neuhráli.