Akademie ČH
po 20.9.2021 | Petr Koval

Junior Daniel Šedivý o startu do sezóny: Výborná týmová práce

Hradecká juniorka zůstává po čtyřech zápasech bodově stoprocentní. Velkou zásluhu na tom má i útočník Daniel Šedivý, který spolu se spoluhráči odehrál soutěžní duel po dlouhých 336 dnech. Jak se mu zamlouvalo období bez zápasů, co přinesla příprava nebo kdo ze spoluhráčů dostal vítězství nad Litvínovem jako narozeninový dárek? Nejen to prozradil centr první juniorské letky.

Loňský ročník se kvůli pandemii pozastavil už v první polovině října. To však hráči ještě nevěděli, že se jim poněkud protáhne „letní“ příprava. „Minulou sezónu nemůžu hodnotit pozitivně. Netrénuje se úplně dobře, když před sebou nemáte žádný zápas. To mě na tom štvalo asi nejvíce. Trénovalo se po skupinách, což taky nebylo úplně ideální. Doufám, že letošní sezóna už pozastavena nebude,“ věří hradecký junior.

Na přípravná střetnutí před letošním ročníkem se tak hráči těšili možná ještě více, než tomu bylo v minulosti. Navíc svěřenci Jiřího Janouška opět uspěli, když potřetí v řadě opanovali turnaj v Karlových Varech. „Určitě nám příprava pomohla, abychom se dobře nastartovali na ostré zápasy. Znovu jsme dokázali vyhrát turnaj, což bylo skvělé,“ glosuje šikovný forvard. Lvi si vyzkoušeli také konfrontaci s německými celky – Adlerem Mannheim a Eisbären Berlin. „Určitě hráli trochu jinak, než jsme zvyklí. Podle mě byli daleko agresivněji než české týmy a velmi kvalitní na kotouči," doplňuje.

Předsezónní utkání Mountfield dobře naladila na start nového ročníku, ze čtyř střetnutí vyšel pokaždé jako vítěz, navíc dvakrát udržel čisté konto. Na výhře 5:1 nad Chomutovem se čtyřmi asistencemi podílel i Daniel Šedivý. „Hrálo se mi výborně, týmový výkon byl skvělý. Myslím si, že jsme zvládali plnit to, co jsme si řekli před začátkem zápasu a celkem pohodlně vyhráli,“ komentuje skromně.

„Individuální statistiky tolik neřeším. Vše se odvíjí od týmového výsledku.“

#22 Daniel Šedivý (o předsezónních cílech)

Zatím poslední domácí duel byl ale o poznání náročnější. Východočeši porazili fotbalovým výsledkem 1:0 litvínovskou Vervu. „Hráli jsme velmi obětavě, navíc nám pomohl výborný výkon Jakuba Tichého. Blokovali jsme střely, po první třetině jsme začali vyhrávat i osobní souboje, byla to výborná týmová práce,“ vyzdvihuje své spoluhráče hráč ročníku 2002. Hradecký centr byl také u jediného gólu utkání, když dobře zaclonil brankářův výhled. „Říkal jsem Tomáši Peričkovi, že tam je obrovská dálnice, ať to zkusí vystřelit z vrcholu. Já jsem se snažil jeho střelu clonit a povedlo se. Jsem rád, že jsme týmu pomohli ke třem bodům,“ popisuje komunikaci před rozhodující trefou.

Po zápase se neslavily jen tři body, ale také narozeniny spoluhráče. „Slavili jsme 18. narozky Matyáše Budiny. Většinou hráči nosí chlebíčky nebo podobné dobroty, pokuta se nedává,“ směje se a vysvětluje prázdné krabice před domácí šatnou.

Mládežnický hokej však není jen o sportu. Hráči se museli opět přeorientovat z online výuky na prezenční a znovu kombinovat školu s hokejem v klasické formě. Daniel Šedivý má ale po starostech. „Já už mám po maturitě, takže jsem v klidu. Ostatní kluci se to snaží kloubit, jak se dá. Někteří nechodí na ranní tréninky, ale odpoledne v pohodě stíhají, takže vše je bez větších problémů,“ prozrazuje čerstvý maturant.

A tak si plní jiné povinnosti, je totiž asistentem kapitána. „Funkce máme rozdělené. Druhý asistent Jakub Naar má na starost playlist. Já vedu pokřiky po vítězném utkání, kdy si po výhře zařveme,“ sděluje. I co se týče sezónních met, má Daniel Šedivý jasno. „Prvním krokem je postup do play off. Osobním cílem je pro mě zisk ligového titulu, individuální statistiky tolik neřeším. Vše se odvíjí od týmového výsledku,“ říká po rozhovoru, po kterém musel přispět do týmové kasy za plnění mediálních povinností.

Další vynikající den defenzivy hradeckých juniorů a především Jakuba Tichého, který z posledních 103 střel inkasoval jeden jediný gól! ✌ 📸: Martin Voltr

Zveřejnil(a) Mountfield HK - mládež dne Sobota 18. září 2021