Akademie ČH
čt 15.9.2022 | Jan Brůna

Juniorka vyzve na tripu mistra, 9. třídu čekají doma Poděbrady

Program juniorské extraligy pokračuje pro Hradecké náročným výjezdem. Mountfield má nelichotivou bilanci jedné výhry ze čtyř zápasů a v dalších mačích vyzve úřadujícího šampiona z Plzně a Spartu, která skončila druhá v základní části a v play off došla do semifinále. Zvláště indiáni se ale v této sezoně zatím hledají. Hraje také 9. třída, která po skalpu Neratovic vyzve doma Poděbrady.

Junioři potřebují zabrat, v cestě jim stojí mistr

Sezonu juniorky zatím nelze hodnotit pozitivně. Nejstarší akademici Mountfieldu vyhráli ze čtyřech zápasů jediný, dvakrát nedali ani gól a inkasovali jich 15. Po nevydařeném úvodním tripu, kdy podlehli Litvínovu 2:5 a Karlovým Varům 0:4, doufali svěřenci Jiřího Janouška ml. ve zlepšení reputace na domácím ledě. Minulý pátek zapsali první vítězství v ročníku, když Petr Moravec skolil Kometu dvěma brankami. Na to se však nepovedlo navázat a junioři v sobotu schytali od Jihlavy pět kusů.

A náročný program pokračuje. Již v pátek se hradečtí mladíci vydají do daleké Plzně, kde od 13:00 vyzvou tamější indiány, na které narazili i v jarní nadstavbě. Junioři ze západu Čech jsou vítězi poslední základní části i celého play off, a papírově tak jeden z nejsilnějších soupeřů. Ovšem letos to je zatím jiná pohádka. Škodovka padla ve všech třech utkáních (skóre 6:11) a spolu s Olomoucí má na kontě nula bodů. Bude se poprvé radovat proti Mountfieldu?

Po páteční bitvě je na programu sobotní klání proti Spartě. Pražané se v první části minulé sezony umístili hned za Plzní a ve vyřazovacích bojích došli daleko – v semifinále je vyřadili právě Západočeši. A zmíněné dva týmy na sebe stihly narazit i letos, kdy se radoval klub z hlavního města po výhře 2:1. Sparťané poté nestačili na Třinec 2:4 a na Vítkovice 2:3 po prodloužení. Přidají body do tabulky oni, nebo Lvi?

Dorostu startuje liga, 9. třída vyzve doma Poděbrady

Dorostenci vstoupí po nevydařeném závěru přípravy do extraligy ve čtvrtek, kdy vyzvou Tábor, poté v sobotu zamíří do Liberce (podrobněji v tomto článku). Lvíčata z 9. třídy po povedené premiéře proti Neratovicím (15:0) přivítají doma Poděbrady. Středočeši nestačili na úvod své skupiny Letňanům, jimž podlehli 3:7.

Program mládeže v následujících dnech:

DOROST: 1. kolo, čt 15.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Tábor Tábor
17:30
JUNIOŘI: 5. kolo, pá 16.9.2022
HC Škoda Plzeň Plzeň - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
9. TŘÍDA: 2. kolo, so 17.9.2022
Mountfield HK Mountfield HK - HC Poděbrady Poděbrady
12:00
JUNIOŘI: 6. kolo, so 17.9.2022
HC Sparta Praha Sparta Praha - Mountfield HK Mountfield HK
13:00
DOROST: 2. kolo, so 17.9.2022
Bílí Tygři Liberec Liberec - Mountfield HK Mountfield HK
16:30