Ohlasy k zápasu
ne 21.11.2021 | Daniel Krátký, Zdena Bobková

Konec série? V pátek mákneme a začneme novou, doufá Aleš Jergl

Trojka Aleš Jergl, Kevin Klíma a Jordann Perret byla opět u mnoha důležitých okamžiků střetnutí. Kevin Klíma proti Bruslařům zapsal dva góly, na oba mu nahrál Aleš Jergl. Oba pak poté v prodloužení přímo z ledu sledovali, kterak Pavel Pýcha rozhoduje. Jak duel v Mladé Boleslavi hodnotí Aleš Jergl?

V Mladé Boleslavi zkrátka královéhradeckým hokejistům pšenka nekvete, naposledy Mountfield zvítězil ve městě automobilů v únoru 2018. „Nevím, čím to je. Nejsme jediným týmem, který to tady má tak těžké. Bohužel se nám to zase nepodařilo, ale jedeme dál,“ nabádá Aleš Jergl. Už samotný start utkání se svěřencům Tomáše Martinec vůbec nevydařil, hosté svého soupeře pustili hned do dvoubrankového náskoku.

„V první třetině jsme trošku zaspali. Ale ukázali jsme, že máme silný tým. A že tady můžeme hrát. Bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ smutní člen druhé útočné letky, která v posledních duelech řádí. Nejinak tomu bylo i nyní. Kevin Klíma nasázel dvě branky, Aleš Jergl na obě nahrál. „Vždycky je ale co zlepšovat, takže se snažíme neustále pracovat, aby byl každý zápas lepší a lepší,“ míní hradecká šestadvacítka.

„V pátek musíme máknout a zase odstartovat novou sérii.“

#26 Aleš Jergl (o konci série výher)

Středočeši vyšli v posledních dvou duelech bodově naprázdno, v pátek na ledě Litvínova dokonce svěřenci Pavla Patery a Radima Rulíka padli 0:5. „I tak jsme věděli, že to je kvalitní tým, což také ukázali,“ ví Aleš Jergl. „Škoda, že jsme ten zápas nechytli trochu dříve. Možná kdyby ano, tak bychom ho přetáhli na naši stranu a vyhráli už po šedesáti minutách,“ přemítá zřejmě nejdůležitější momenty celého střetnutí.

Devátý korálek tak Východočeši na svou dosavadní osmizápasovou šňůru výher nepřidali. „Musíme v pátek máknout a zase odstartovat novou sérii,“ má jasno rodák z Kroměříže. Rozhodně to však nebude lehký úkol, sokem totiž bude hvězdná Sparta. „Mají spoustu kvalitních hráčů a velkých jmen – rozhodně to nebudou žádní nazdárci. Musíme se na to připravit, doma budeme chtít urvat tři body,“ má jasno Aleš Jergl.