Preview k zápasu
čt 14.1.2021 | Petr Šatalík

Kvůli díře přesun přes půl republiky! Lvi spěchají do Třince

V ČPP Aréně se ve čtvrtek v 17:00 chystalo úvodní vhazování duelu mezi Mountfieldem a Oceláři. Náhle však sudí zapískali a puk na led nepadl. V obranném pásmu Slezanů byla značná díra, která znemožnila zahájení utkání. Co s tím? Řešení bylo nasnadě, prohodit pořadatelství 35. a 48. kola a odehrát utkání hned následující den v Třinci. V pátek tak s trochu štěstí opravdu vypukne duel obou celků z první šestky extraligové tabulky v 17:00.

Den jako každý jiný, ranní rozbruslení, časný oběd, odjezd na zimák a příprava na zápas. V 17:00 se hokejisté Hradce skláněli k úvodnímu vhazování utkání proti Ocelářům v ČPP Aréně. A pak přišel hvizd. „Vlastně už jsme čekali na první buly, dá se říct a najednou se to přerušilo. Nejprve přišlo odložení o 15 minut,“ hodnotí zvláštní podvečer Lukáš Cingel.

Sudí objevili v obranném pásmu Slezanů díru, která ohrožovala bezpečnost hokejistů obou celků a dali domácím pracovníkům zimního stadionu čtvrthodinu na to, aby dali ledovou plochu do pořádku. „Pak to ale vypadalo, že je tam nějaký větší problém, nicméně jsme čekali, jak se sudí rozhodnou. Problémů s ledovou plochou jsme si byli vědomi už při rozbruslení, kluci říkali, že je tam nějaká rýha, ale já jsem si toho doteď nevšiml,“ přidává svůj pohled na problém s hracím povrchem slovenský forvard ve službách Mountfieldu.

Čekání se začalo protahovat. „Chvíli jsme si povídali. Nejdřív vážně, a pak, když jsme věděli, že už to asi nepůjde, tak přišly trochu vtípky, muzika, zakopali jsme si s míčem… No a svlíkli jsme se,“ přikyvuje Jakub Lev, že nálada v kabinách nebyla kvůli situaci na bodu mrazu. Sám také dodává svůj poznatek k ledové ploše. „Ledaři říkali, že už tam je nějaký problém delší dobu, ale že se to zvládlo. Bohužel to ale na zápas nebylo způsobilé.“

Jeho slovům dal za pravdu hlavní sudí Hodek, který vynesl konečný verdikt. „Bohužel jsme zjistili, že v jednom koncovém pásmu je díra s průměrem 5 až 10 centimetrů, která je velmi hluboká. Jelikož se jedná o velmi exponované místo, kde se hodně hraje, tak jsme usoudili, že hřiště není způsobilé ke hře, protože hrozí poměrně závažné zranění hráčů. Bohužel jsme tak utkání nemohli odehrát,“ komentuje celou situaci jeden ze dvou hlavních arbitrů.

Bezpečí hokejistů bylo samozřejmě na prvním místě. „Aby se tu někdo zranil a měl po sezóně, to za to asi nestojí a je lepší zápas přeložit,“ přikyvuje Lukáš Cingel. „Bereme to tak, jak to je, jsou horší věci, tohle se prostě občas stane, je akorát škoda, že je to u nás doma a musíme to řešit, ale život jde dál,“ usmívá se smířeně kapitán Radek Smoleňák.

Okamžitě se začal řešit způsob, jak dané utkání nahradit. „Řešili jsme to s Třincem. S Vencou Varaďou jsme se bavili, že se to v pátek odehraje u nich. Párkrát už jsem takový problém viděl, ale za mé hráčské kariéry se to tolik neřešilo. Určitě jsme se shodli na tom, že nechceme riskovat zranění kvůli tomu, že tam někdo zabrzdí, nebo tím projede, udělá tam rýhu a utrhne si koleno či kotník. V hokeji zranění přichází kdykoliv, ale pokud jim můžeme jako v tomhle případě zabránit, tak nemá smysl, aby se hrálo a někdo se zranil,“ přidává svůj pohled na věc trenér Hradce Vladimír Růžička.

Hlavní kouč Mountfieldu také nastínil, jak bude zápas kompenzován. Trenéři obou celků se shodli na variantě, která o chvíli později vešla v platnost. Oba týmy změří síly v pátek, nicméně na ledě WERK ARENY v Třinci od 17:00. Bude zajímavé sledovat, jak celá událost na oba celky zapůsobí a kdo si odnese ostře sledované body.

Sestavy ze zrušeného utkání v ČPP Aréně:


Kacetl – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána, M. Růžička – Leier, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Dravecký – Kofroň, Rodewald, Kurovský – Hrňa.

🎣 Všechno zlý je pro něco dobrý. Káca by mohl vyprávět 😄 Takhle tady sedí od večera a prý neberou ☹😂

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 15. ledna 2021