Ohlasy k zápasu
út 11.4.2023 | Tomáš Prodělal

Musíme mít méně faulů, velí po prohrané bitvě Mislav Rosandič

Rozhodující gól v čase 98:59? Ne, nejde o zásah v nastavení fotbalového zápasu, ale ve druhém prodloužení hokejového mače. Hradečtí v Ostravě dlouho sahali po ukončení série, když ještě v 47. minutě vedli 2:1. Ridera však svého soupeře dotáhla a po dlouhých chvílích štastným gólem rozhodla. „Bylo to vyrovnané jako všechny ostatní zápasy v této sérii. Rozhodl jeden ušmudlaný gól ve druhém prodloužení,“ říká po téměř pětitřetinovém souboji zadák Mislav Rosandič.

Hradečtí si pod vysoké pece přijeli zajistit postup a zpočátku to vypadalo velmi nadějně, když po první třetině svěřenci Tomáše Martince vedli, díky gólům Kevina Klímy a Jordanna Perreta, 2:0. Jak střetnutí viděl Mislav Rosandič? „Začali jsme celkem dobře, odskočili jsme do dvoubrankového vedení, ale poté jsme se toho trochu zalekli a dostali jsme góly, které vedly k vyrovnání. V prodloužení rozhodla jedna šťastná střela a ta tentokrát patřila jim. Byl to pokus z velkého úhlu do víka… Nedá se nic dělat,“ smutní po prohře 2:3 v nastavení slovenský zadák.

„Samozřejmě, že to není příjemné.“

#44 Mislav Rosandič (o zahozených šancích)

Po prvních dvaceti minutách se mohlo zdát, že Východočeši v poklidu projdou finálovou brankou, opak byl ale pravdou. Tentokrát se totiž nervy drásající drama natáhlo až do času 98:59, což z tohoto souboje činí třetí nejdelší mač v historii Tipsport extraligy. Kde v tomto dlouhém zápase viděl rodák ze Záhřebu zlomový moment? „Těžko říct. Bylo to vyrovnané jako všechny ostatní zápasy v této sérii. Rozhodl jeden ušmudlaný gól ve druhém prodloužení…“ složitě hledá slova medailista z olympiády v Pekingu.

V přesčase se po úvodním buly hrál velmi opatrný hokej, který se však po chvíli proměnil ve velmi otevřenou partii, v níž se hra přelévala ze strany na stranu. Optickou převahu měli Vítkovičtí, ale ani Královehradečtí nezůstávali zkrátka. Mrzí je zahozené šance? „Samozřejmě, že to není příjemné, ale domů se vracíme stále s vedením, které se u nás pokusíme přetavit v postup,“ nehází flintu do žita bývalý hráč Liberce, který na ledě Ostravar Arény odehrál 31 minut a dvě vteřiny navrch.

„Jedeme domů, kde se budeme snažit sérii ukončit.“

#44 Mislav Rosandič (o čtvrtečním utkání)

Domácí Rideru do utkání vrátilo několik zbytečných faulů hostí, které vyústily ve srovnání skóre, obě branky totiž hokejisté s rytířem Vítkem na prsou vstřelili v početní převaze a i v těch nakonec nevyužitých Lvům zle zatápěli. „Na vyloučení jsme vyhráli 6:2, tolik faulů mít prostě nemůžeme. Když máme šest oslabení, tak nějaký gól většinou padne. Mají dobré hráče do přesilovky, takže určitě musíme mít méně faulů,“ je si vědom bek, kterého do velkého hokeje přivedla Banská Bystrica.

Trenérský štáb musí znovu řešit absence, které narůstají. Poslední zápas navíc nedohrál Bohumil Jank, jenž na začátku druhého prodloužení odešel do kabiny. „Nějak se to na nás sype, ale myslím si, že v této fázi sezony vůbec nezáleží na tom, kdo nastoupí. Každý se vydá na úplné maximum,“ odhaluje realitu play-off „Rosa“. Ve čtvrtek budou mít Hradečtí k dispozici třetí mečbol a zapotřebí bude také hlasitá podpora fanoušků. „Stále vedeme 3:2. Jedeme domů, kde se budeme snažit sérii ukončit,“ uzavírá Mislav Rosandič.