Preview k zápasu
po 10.4.2023 | Eva Šafranková

Využijí Lvi druhý mečbol? Musíme zlepšit koncovku, velí Jan Eberle

Svěřenci Tomáše Martince si na domácím ledě čtvrtý bod, kterým by si zajistili postup do finále, nepřipsali. Po opět vyrovnané bitvě totiž prohráli 1:2. V sérii i přesto vedou 3:1 a druhý mečbol budou moci proměnit již v úterý, kdy se představí v Ostravar Aréně. Do místa dění odcestovali Východočeši o den dřív, aby se na soupeře co nejlépe připravili. Páté semifinálové utkání startuje v 17:30 před kamerami O2 TV Sport.

„Myslím si, že sil máme dost a fyzická převaha je na naší straně.“

#15 Jan Eberle (o fyzické vybavenosti Lvů)

Hokejisté zpod Bílé věže mohli v neděli v ČPP Areně využít svůj první mečbol, to se jim však nepodařilo. Vítkovice ve 27. minutě vedly o dvě branky zásluhou exhradeckého Rastislava Deje. Lvi sice za deset minut snížili, ale na víc se už nezmohli. Jedinou trefu ve čtvrtém semifinálovém utkání si připsal Jan Eberle. Co tento duel podle něj rozhodlo? „Bohužel jsme nedali víc než jeden gól. Myslím si, že náš výkon nebyl vůbec špatný. Celou třetí třetinu jsme Vítkovice prakticky nepustili z pásma. Nějaké šance jsme si tam vytvořili a dobře se tlačili před bránu, ale bohužel nám to tam nepadlo,“ odhaluje rodák z Kladna.

Vůbec poprvé v sérii se stalo, že Hradec prohrával o dva góly. „Takový je hokej. V sezoně jsme se několikrát přesvědčili, že jsme schopni otáčet zápasy. Věřili jsme do poslední chvíle, že se nám to podaří i tentokrát,“ říká hráč, jenž doposud ve vyřazovacích bojích nasbíral tři kanadské body (1+2). Právě on se postaral o důležitou kontaktní trefu, ale k vítězství to stejně nevedlo. „Vždycky to tak je, že kontaktní gól povzbudí tým, který ho dá, a naopak trochu zamává s týmem, jež ho dostal. Myslím si, že jsme si po něm víc věřili a bylo to vidět. Vypracovali jsme si nějaký tlak, bohužel se nám ho nepodařilo zužitkovat,“ pokračuje.

Ridera udělala poměrně zásadní změnu v sestavě, a tou byla výměna brankáře. Místo Aleše Stezky nastoupil Lukáš Klimeš, pro kterého se jednalo o první start v letošním Generali Česká pojišťovna play-off a vychytal 32 zákroků. „Rozdíl mezi brankáři není. My se soustředíme na svůj výkon, sérii máme výborně rozehranou. Jestli bude chytat ten nebo ten, tak na to se nesoustředíme,“ komentuje tento trenérský tah Ostravanů forvard s číslem 15.

Čtvrtý postupový bod se Lvům doma nepodařilo vybojovat, i tak je ale pro ně stav 3:1 stále příznivý a naopak Vítkovičtí musí dotahovat. „Jdeme zápas od zápasu. V neděli jsme sice prohráli, mrzet nás to mohlo do půlnoci, ale v úterý je nový zápas a my se ho budeme snažit vyhrát jako každý jiný,“ hlásí 180 cm vysoký útočník. „Musíme ještě zlepšit koncovku. Jinak si myslím, že sil máme dost a fyzická převaha je na naší straně. Stačí nám udělat jeden krok a já pevně věřím, že si za ním naším výkonem půjdeme a zvládneme to co nejdřív,“ uzavírá Jan Eberle.

Sestavy z minulého utkání