Preview k zápasu
pá 19.3.2021 | Daniel Krátký

Musíme zapomenout, ví Jakub Sklenář. Napodruhé chce vyhrát

První duel čtvrtfinálové série v liberecké Home Credit Aréně patřil zpočátku hradeckému Mountfieldu, jenže Liberec se dokázal otřepat a z 0:3 otočit na 4:3, když v prodloužení rozhodl Michal Birner. To znamenalo velké zklamání pro lví partu, včetně Jakuba Sklenáře. Od 17:00 čeká sérii mezi šelmami druhý díl na libereckém ledě. A pro Hradecké je to šance na nápravu.

„V první polovině jsme byli lepším týmem, musíme takhle hrát celý zápas.“

#88 Jakub Sklenář (o prvním duelu)

Hokejisté Mountfieldu vstoupili do úvodního duelu čtvrtfinále proti Liberci výborně. I přes vedení 3:0 ale nakonec odešli svěřenci kouče Vladimíra Růžičky poraženi. Zklamaný byli úplně všichni Hradečtí, včetně zkušeného Jakuba Sklenáře. „Musíme na to přestat myslet, byl to jen první zápas. Musíme se z toho otřepat a najet na vítěznou vlnu,“ burcuje člen druhé útočné letky.

První polovina z hradeckého pohledu opravdu vypadala dobře, směrem dozadu nepřicházelo příliš chyb a Liberec moc šancí neměl. Naopak. Musel hodně bránit. „Takhle musíme hrát celý zápas, celých šedesát minut. Nedokážu si vysvětlit ten výpadek, proč jsme přestali hrát a dali Liberci šanci,“ mrzí jednoho z nejslušnějších hokejistů Mountfieldu v základní části, ve které nasbíral pouze 8 trestných minut. Ve vyřazovacích bojích si dvaatřicetiletý forvard zatím odseděl 2 trestné minuty.

RadovanPavlík
Třiadvacetiletý útočník naskočil do série ve čtvrté formaci, prostor dostával hlavně během oslabení. A zároveň se snažil dostat soupeři pod kůži. Několikrát své bývalé spoluhráče popíchnul a snažil se je rozhodit.

I v prodloužení Mountfield nehrál špatně, ale doplatil na neefektivitu v zakončení. I přes prohru se ale jedna věc ukázala. S Libercem se může hrát. „Řekli jsme si, že jsme chvílemi byli lepším týmem. Můžeme s nimi hrát,“ je přesvědčený účastník mládežnických šampionátů, ze kterých si Jakub Sklenář dokonce přivezl i bronzovou medaili.

Série startovala pozvolna, jako by Liberci svým způsobem trošku uškodila delší pauza. A bylo to ze začátku znát nejenom na herním projevu, ale také v osobních soubojích. „Bylo to v tomhle směru trochu pozvolnější, s Litvínovem mi to přišlo víc o soubojích a více vyhrocené,“ vysvětluje svůj pohled šampion české extraligy z roku 2008. „Později se to trošku rozjelo, ale hlavně je škoda, že jsme ten zápas neuhráli.“

Do druhého utkání půjde hradecký celek s jednoznačným cílem. „Chceme vyhrát. Musíme zapomenout na ten první zápas, člověk po tom samozřejmě cítí nějakou frustraci nebo naštvání,“ říká Jakub Sklenář po prvním duelu s Libercem. „Ale musíme na to zapomenout a soustředit se na další zápas. Série je na čtyři vítězné zápasy a tohle byl jen jejich takový první krok,“ uzavírá rodák ze Znojma před druhým utkáním série. To startuje v 17:00 před kamerami ČT Sport.

Přepněte do módu play off i vy!

S nadcházejícími vyřazovacími boji si hradecký klub připravil pro fanoušky marketingové aktivity, z nichž jedna může být na hradeckém stadionu dokonce vidět! Jedná se o videovzkazy, které se mohou objevit na kostce přímo během utkání. Navíc se kreativita cení, nejlepší videa totiž budou oceněna, lze vyhrát hranou hokejku s podpisy, NHL21 na herní konzole nebo podepsaný dres. A není to jediná akce, rozjíždí se také Skóruj pro...! Více se dočtete zde.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z vyřazovacích bojů české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu března. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Mazanec – Nedomlel, Blain, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Graňák – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Zachar – Pilař, Koukal, Smoleňák.