Preview k zápasu
so 16.9.2023 | Tomáš Prodělal

Na domácí úvod repríza čtvrtfinále! Hradec přivítá Tygry

Úvod do sezony Tipsport extraligy už si mohou Hradečtí odškrtnout a že zápas v Brně stál za to. Lvi vynulovali Kometu, které navíc dali čtyři branky. Nyní už ale nastal čas, aby se svěřenci Tomáše Martince představili také doma, kde přivítají tým, kterému minulou sezonu ukončili – Bílé Tygry. Pro fanoušky je připraven také speciální doprovodný program. Více zde. Souboj šelem v ČPP Aréně začíná v nedělních 16 hodin. Fanoušci by však na svých místech neměli chybět už v 15:45, kdy začne speciální předzápasový program v aréně.

IanMcCoshen
Rodák z Anaheimu byl roku 2013 draftován Floridou z 31. místa. Za Pantery odehrál celkem 60 duelů a připsal si 7 bodů. Vloni se přesunul do finského Ässätu, kde měl bilanci 7+21 za 59 utkání. Letos se rozhodl pro Liberec.

Liberec – tým pod staronovou taktovkou

Bílí Tygři v posledních letech začali stagnovat. Po loňské sezoně, kterou Liberci ve čtvrtfinále ukončil Mountfield, se vedení rozhodlo do soupisky pořádně říznout. Největší změna se však odehrála mimo hráčský kádr. Po čtyřech ročnících v roli hlavního trenéra skončil Patrik Augusta a na jeho místo se vrátil bývalý kouč reprezentace Filip Pešán. Ten se v nové sezoně už nebude moci opírat o spoustu opor. Brankoviště opustil Petr Kváča, který zkusí štěstí v Rögle, bek Uvis Janis Balinskis zase za mořem na Floridě. Na novou výzvu v podobě skauta Los Angeles Kings kývl Petr Jelínek a pověsil brusle na hřebík. Po jednom roce v podhůří Jizerských hor dal sbohem také Michael Frolík, který zamířil do Kladna.

Novou jedničkou v prostoru tří tyčí bude Slovák David Hrenák, který do Home Credit Areny zamířil z Greenville hrající ECHL. Před ním v obranných řadách budou nově působit dvě hodně zajímavá jména. Prvním z nich je zadák s reprezentačním potenciálem Vojtěch Budík, jehož Liberec poslal spolu s Plzní v předkole předčasně na dovolenou. Druhým je Američan Ian McCoshen, jemuž se po draftu nepodařilo natrvalo usadit v NHL, a tak se vydal evropskou cestou. Naposledy zářil ve finském Pori. V neposlední řadě se pod Ještěd vrátil účastník posledního šampionátu Ronald Knot. V útočných letkách nově najdeme Kellyho Klímu, jenž byl Tygrům zapůjčen na hostovaní z Hradce, nebo bývalého mládežnického reprezentanta Kanady Jayce Hawryluka.

Přípravné zápasy se mužstvu Filipa Pešána příliš nepovedly. Na úvod sice smetlo Bruslaře 4:0, poté se však z pěti utkání mohlo radovat pouze jednou, a to znovu proti Boleslavi, tentokrát Tygři zvítězili 2:0 na ledě soupeře. Na sklonku prázdnin odjeli Severočeši do Švýcarska, kde nestačili postupně na Fribourg, Ambri-Piottu a Lausanne. Návrat a generálku zároveň si však nemohli vysnít lépe, když nasázeli Spartě pět gólů a sami dostali jen jeden. V prvním kole extraligy je los poslal do derby. S kým jiným než s týmem z města automobilů. Liberec byl úspěšnější i do třetice, když po last minute obratu zvítězil 4:3.

Sestavy z minulého utkání

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun před zimním stadionem, na pokladnách a ve fanshopu. Nabízí nově mnohem zajímavější obsah. V prvním čísle naleznete velký rozhovor s Alešem Jerglem, představení soupeřů, okénko z Kolína, velký plakát nového kapitána Jana Eberleho a zkrátka vše podstatné, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!
  • Předzápasový program: První domácí extraligový zápas v sezoně ozdobí doprovodný program, ten v ČPP Aréně začne již v 15:45. Již od 14:00 budou před halou otevřeny foodtrucky, ve 14:30 zase dojde na autogramiádu čtveřice bývalých Lvů.

Zítra začneme novou extraligovou sezonu v Hradci Králové, před ČPP Arénou začínáme již ve 14:00 ⏰ 🍔 mountfieldhk.cz/clanek.asp?id=12206 🎟️ mountfieldhk.cz/vstupenky 🎫 mountfieldhk.cz/permanentky

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Sobota 16. září 2023