Preview k zápasu
so 14.11.2020 | Jan Brůna

Nabitý program pokračuje, do Hradce míří tápající Olomouc

Prohra, výhra, prohra – taková je bilance Mountfieldu HK po čerstvém obnovení extraligy. Hradečtí naposledy nestačili pod Ještědem, kde padli 1:4, a s návratem do domácího prostředí by rádi přidali druhý skalp Olomouce, která bude stát v cestě. Hanáci už čtyři zápasy v řadě nevyhráli a v paměti stále mají debakl 1:6 od Lvů. Šanci na reparát mají v neděli od 16:00.

„Musíme se dobře připravit na jejich tvrdou hru.“

#98 Radovan Pavlík (o silné zbrani Kohoutů)

Vzhledem k nucené koronavirové pauze se delší dobu nehrálo, a nejen hradečtí hokejisté proto nyní dohánějí utkání v rychlém časovém sledu. „Síly asi pořád jsou. Hlavně nesmíme přemýšlet, jak jsme hráli v pátek s Libercem, a musíme koukat na další zápas, takže v tomhle to je asi pozitivní. I když se nedaří, máš nový mač a můžeš to napravit, takže bych to bral takhle. Pak už se bude hrát úterý-pátek-neděle a bude víc času na regeneraci. Tohle musíme nějak ubojovat,“ nestěžuje si Radovan Pavlík.

Jak už jeden z dvojice Pavlíků v hradeckém dresu naznačil, Lvi mají za sebou neúspěšnou libereckou misi, s Tygry to však byl duel se vším všudy. „Věděli jsme už předem, že to bude dobrý zápas. Těšili jsme se na to, protože s Libercem to je vždycky kvalitní. Je to škoda, v první třetině jsme hráli výborně a pak jsme dostali dva šmudláky. Bohužel nás to asi srazilo, tohle se nám nesmí stávat,“ kaje se odchovanec Východočechů. A co říká na Kevina Klímu, který bránil spoluhráče a popral se? „Máme skvělou partu a musíme stát při sobě, jeden za jednoho.“

Šance na spravení nálady přijde už v neděli, na Hradec čeká Mora. „Bude to boj jako každý zápas s Olomoucí. Mají velké beky i útočníky a hrají dobře do těla. Musíme se dobře připravit na jejich tvrdou hru,“ nabádá vousatý forvard, jehož tým by se rád vrátil na vítěznou vlnu, na které se vezl celé září. „Spokojenost panuje, ale chtěli jsme navázat na těch pět zápasů, než byla pauza, a jet vítězně, protože víme, že sezóna je divná a doba zlá. Potřebujeme body a chceme být do top čtyřky,“ odhaluje ambice účastník Karjala Cupu 2019.

BranislavKonrád
Třiatřicetiletý rodák z Nitry kroutí v Olomouci již 6. sezónu. Vítěz slovenské ligy by měl plnit roli jedničky i tento ročník, přednost dostává před Janem Lukášem.

Kohouty opustilo až sedm hráčů, přišel jediný

Olomouc poznamenalo celkem osm personálních změn, hned sedm z nich se však odehrálo v její neprospěch. Obrany se ale tento fičák příliš nedotkl – mladému Ludvíku Rutarovi bylo domluveno hostování v Havířově a David Vosátko se rozehraje v Hodoníně. Co se týče útoku, fanoušci Mory smutnili více, do rodné Ostravy se totiž vrátila bývalá opora Zbyněk Irgl. Skříňku vyklidili také Pavel Musil, jenž v jednom mači nastoupil i za tehdejší HC VCES Hradec Králové, či František Skladaný, k dispozici naopak bude ostřílený Tomáš Čachotský.

Tolik odchodů se logicky musí někde projevit, jakkoliv Hanáci nezačali špatně. Z prvních tří kol dvakrát vyhráli, od té doby se ovšem po zápase radovat nemohli. V posledním utkání před nucenou pauzou je šesti góly vyprovodil Mountfield a po návratu na extraligová kluziště přišly tři rychlé prohry v řadě. Naposledy Moravané nestačili v Třinci 2:5, jak se jim povede v neděli na hradeckém ledě?

Jedničkou mezi třemi tyčemi zřejmě zůstává Branislav Konrád, čísla by ovšem jistě chtěl mít lepší než 2,86 gólu na zápas. Za nejlepšího nahrávače týmu platí dvoumetrový bek David Škůrek (3 asistence), největší bojovník v rámci Radegast indexu je zase zkušený Jan Švrček. Nejproduktivnějším borcem je se 4 body Jan Knotek, jeho mužstvo však zaostává na vhazování, kde mu napříč extraligou patří poslední místo (jen 44,03% úspěšnost).

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Lukáš – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar, T. Černý – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Čachotský, Mácha – Burian, Kořenek, Bambula.