Aktuální zprávy z klubu
čt 13.1.2022 | Klub

Nová pravidla vstupu na extraligové zápasy v ČPP Aréně

Od konce listopadu platí v České republice nařízení, které umožňuje vstup na sportovní či kulturní akce pouze 1000 osobám. Mountfield HK během posledních zápasů zaznamenal výrazný nárůst zájmu o návštěvu utkání. Proto je nucen omezit přístup do ČPP Arény tak, aby i nadále splňoval nastavená pravidla ze strany nadřízených orgánů v podobě omezené kapacity.

Klub musel usilovně hledat co nejlepší variantu možného řešení, přičemž nechce permanentkáře jakkoliv losovat či zajišťovat, aby se na utkáních střídali. Kvůli nastaveným restrikcím je nucen majitele permanentek selektovat a seřadit dle výše jejich podpory v aktuální sezóně, resp. podle zvolené varianty kompenzací za nenavštívené zápasy z loňského ročníku. Takové řešení není ideální, ale vedení klubu se jeví jako nejvhodnější a nejvíce férové ze všech možných a uvažovaných variant.

Od zápasu proti Kometě Brno (neděle 16. ledna 2022) proto bude vstup do ČPP Arény umožněn pouze majitelům permanentek V.I.P. FANS (fialové karty), partnerům klubu (zlaté GOLD karty, stříbrné SILVER karty) a majitelům sponzorských karet či členům fanklubu (červené karty bez uvedené ceny). Tyto osoby se nemusí o nic starat, jejich permanentky budou i nadále platné a funkční.

Naopak všichni ti, kteří vlastní červené permanentky s uvedenou částkou na zadní straně, budou mít své karty pro následující zápasy zneplatněné. Jde o fanoušky, kteří v rámci loňských kompenzací zvolili Variantu 2 (50% sleva na permanentku) a ty, kteří si pořídili permanentku ve volném prodeji (v období od 16. do 29. října 2021). V tuto chvíli není jisté, kolika utkání se bude tento systém vstupů týkat, proto klub zaujme další stanoviska v průběhu nebo po skončení aktuální sezóny.

Mountfield HK se s ohledem na situaci před touto sezónou snažil vyjít všem majitelům permanentek maximálně vstříc – platba permanentek mohla proběhnout až v průběhu podzimu, kdy nebyla kapacita stadionů omezena. Ve stejném období byl rovněž spuštěn prodej volných permanentek. Nyní je bohužel opět nucen sáhnout k nepopulárním krokům ve vztahu ke svým fanouškům.

PŘEHLEDNĚ: Červené permanentky s uvedenou částkou na zadní straně budou pro následující zápasy zneplatněné. Ostatní karty budou i nadále funkční.

Všem těm, kterých se tato restrikce týká, se klub velice omlouvá. Nicméně jde o nezbytný krok vedoucí k dodržení omezené kapacity nastavené Ministerstvem zdravotnictví. Extraligové kluby se ve spolupráci s Českým hokejem snaží vyjednat s příslušnými orgány změny nastavených pravidel. Pro jejich přijetí je nutné respektovat a dodržovat veškerá platná opatření.

Ta se netýkají jen omezené kapacity na stadionu, ale rovněž dalšího souboru pravidel. Jedním z těch nejzásadnějších je ochrana dýchacích cest v podobě nošení respirátorů, na které byl klub upozorněn ze strany Krajské hygienické stanice. Aby kapacita stadionu nebyla ještě více omezena (a naopak mohlo dojít k uvolnění některých pravidel), je nutné tato nařízení dodržovat. V opačném případě můžou zodpovědné orgány přistoupit k dalším restrikcím, hokej se může hrát opět před prázdnými tribunami, což si nikdo nepřeje. Klub, hráči ani fanoušci.

Na nošení respirátorů proto bude důsledně dohlíženo a klub prosí všechny fanoušky o součinnost. V případě neuposlechnutí pokynů pořadatelské služby na jejich nasazení mohou pořadatelé postupovat dle návštěvního řádu – v krajním případě může dojít i k výzvě opustit prostory ČPP Arény.

Mountfield HK děkuje za pochopení a spolupráci. Zároveň si přeje, aby špičkové výkony hradeckých hokejistů mohly co nejdříve sledovat opět zaplněné tribuny – k tomu je ale zapotřebí kromě jiného zodpovědnost každého návštěvníka ČPP Arény.