Rozhovory
ne 6.3.2022 | Tomáš Kalas, Adam Kodet

Petr Kalina: První návrat jsem uspěchal. Co říká o gólmanech?

Do Vítkovic jeli hradečtí hokejisté jako jistí vítězové základní části, leč na páteční výhru nad Litvínovem nenavázali. V Ostravě sice na startu druhé třetiny vedli, avšak nakonec to byla Ridera, která si připsala tři body za výhru 3:1. „Z naší strany to nebyl tak super výkon,“ má jasno o herním projevu Východočechů obránce Petr Kalina, který se v sestavě naplno uchytil po vleklém zranění.

Po porážkách se utkání vždy hodnotí hůře, přesto zkuste nějak vystihnout tenhle duel.
Byl to vyrovnaný souboj, z naší strany to ale nebyl tak super výkon. Byli jsme často později na kotouči, Vítkovice z toho ujížděly dopředu. Nefungoval nám moc ani forčeking, soupeř to však nedokázal gólově potrestat. Pak už to bylo o trochu lepší, ale nepodařilo se nám to dotáhnout do vítězného konce.

V první třetině byla jenom jedna střela na branku, mohlo to být dané i dlouhou cestou, nebo to bylo jenom o dobré přípravě soupeře?
Nemyslím si, že by to nějak ovlivnila cesta. Každý tým se na soupeře nějak připravuje, nám bohužel nešly moc nohy a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Myslíte, že se mohla projevit jistota prvního místa po základní části a podvědomě mohlo přijít v některých situacích lehké vypuštění?
I když jsme první, tak jsme do toho chtěli dát všechno, bohužel to nevyšlo. Trenéři si pak v závěru i za stavu 1:3 vzali oddechový čas, hráli jsme znovu bez brankáře, žádný tým nechce prohrát. Doufám, že poslední utkání před vyřazovacími boji doma urveme a naladíme se vítězně.

Henri Kiviaho byl v duelu opět vidět, měl několik těžkých a klíčových zákroků. Dokáže to i ten tým správně nabudit, když vidíte, že chytne jasné góly?
Henri určitě odchytal výborný zápas, držel nás a doufám, že mu tohle vydrží nadále. I směrem do vyřazovacích bojů je pak důležité, aby se oběma gólmanům dařilo, jak Filipovi, tak Henrimu.

„Doufám, že poslední utkání před vyřazovacími boji doma urveme a naladíme se na čtvrtfinále vítězně.“

#29 Petr Kalina (o posledním duelu základní části)

Vy jste se vrátil po dlouhé absenci, která se příliš nikde moc nerozebírala. Můžete trochu přiblížit, jaký byl ten zdravotní problém?
Měl jsem nějaké komplikace, došlo k naražení na mantinel a vznikla mi tržná rána. Návrat jsem ale uspěchal, dostal jsem pak na stejné místo a vrátilo se mi to. S týmem jsem i nadále ale fungoval, chodil jsem na fyzio a snažil se být s klukama. Teď se ale už cítím líp a doufám, že to bude i nadále dobré.

Jak bylo náročné dostat se po tak dlouhé absenci zpět do tempa?
Po takové době je vždycky náročné do toho naskočit a podávat dobré výkony. První zápas ode mě nebyl příliš dobrý, teď už se do toho trochu dostávám, tak snad to bude už jenom lepší a lepší.

Vás čeká v úterý poslední duel doma, pak máte před sebou dlouhou pauzu, tak bude asi dobré naladit se na čtvrtfinále vítězně...
Určitě, budeme chtít vyhrát, připravit se dobře na zápas a naladit se na to play off.