Preview k zápasu
po 30.8.2021 | Tomáš Kalas | Foto: Jiří Princ / Bílí Tygři Liberec

Podruhé na Tygry! Dokáže Hradec na domácím ledě vyhrát?

Ačkoliv byl Hradec v přípravě rozjetý a herně se mu dařilo, po vysoké výhře nad Vídní přišla bitva v Liberci, kde se sice kvůli díře v ledu nedohrálo, konečný stav 0:3 byl však pro Východočechy nelichotivý. Možnost napravit prohru mohou Lvi již toto úterý, kdy poměří své síly se stejným soupeřem, avšak v domácí aréně. Úvodní buly je naplánováno na 17:00.

„Potřebujeme do zápasu vstoupit s větším sebevědomím a aktivním pohybem.“

Petr Svoboda (o nadcházejícím utkání)

Po vysoké výhře v atraktivním duelu s Vídní Hradečtí doufali, že se jim v prvním zápase dvojduelu proti tradičnímu rivalovi podaří zvítězit a „oplatit“ mu tak vyřazení ze čtvrtfinále extraligy loňského ročníku. Ale to se nedělo, Liberec ve druhé třetině vedl 3:0 a těžil ze svého pohybu, což Hradec dle asistenta trenéra Petra Svobody naopak trápilo.„Nevím, čím to bylo, zda jsme se trochu báli, byli jsme všude pozdě, nedominovali v soubojích. A v momentě, kdy tým ty osobní souboje prohrává, tak je to otázkou času, kdy se to projeví ve skóre,“ hodnotí s odstupem času zápas pod Ještědem.

V odvetě je tak šablona vstupu do utkání daná jasně. „Potřebujeme do zápasu vstoupit s větším sebevědomím a aktivním pohybem. Pokud výše uvedené věci budeme dělat, tak můžeme uspět,“ sděluje bývalý hráč se zkušenostmi z NHL. „Musíme se soustředit na sebe, v Liberci jsme odstoupili od hry a plánu. Kluci mají v sobě stále staré návyky, musíme je rozbíjet a budovat nové. Z těch starých právě vznikaly chyby, na ty se skrze video zaměříme a odstraníme.“

Včetně úterního duelu čekají Lvy už jenom dva souboje, proto je logické, že kádr se již příliš měnit nebude a směrem do nové sezóny jde především o nalezení té správné cesty. Stále však bude chybět Jordann Perret, který se teprve vrací z reprezentačního srazu Francie. „Jako trenérský štáb se snažíme kluky na extraligu připravit, že už jde do tuhého a jsou to generálky na nadcházející ročník. Chceme proto jak doma s Libercem, tak v Olomouci odehrát ty zápasy co nejlépe, abychom šli do základní části v plné síle a dobrém rozpoložení,“ uzavírá Petr Svoboda.

JanOrdoš
Ústecký rodák se po sezóně v Oskarshamnu, kde za 44 zápasů nasbíral 12 bodů, vrátil zpět na sever Čech. Povede se mu navázat na předchozí úspěšné roky?

Velké liberecké odchody a úspěch na Red Bulls Salute

Liberec i v nadcházejícím ročníku chce hrát o ty nejvyšší cíle, ačkoliv se musel po úspěšné sezóně, kdy padl až ve finále s Třincem, potýkat se ztrátou několika klíčových hráčů. Těžká vozba tygří útočné letky, Michal Bulíř, vůbec poprvé v kariéře opouští Liberec a přestoupil do Plzně, nabídku z KHL se rozhodl využít Radan Lenc. Po velmi povedeném ročníku hlásí změnu působiště i Adam Musil, jehož si nakonec vybralo pardubické Dynamo. Na druhou stranu se vrátil ze Švédska po roce Jan Ordoš a z Komety přichází Jakub Klepiš.

Co se stránky herní týče, příliš zápasů Tygři neodehráli, konkrétně pak čtyři. Zúčastnili se však druhý srpnový víkend tradičního turnaje Red Bulls Salute, kde v semifinále vynulovali pořádající Salcburk, aby ve finále sfoukli poměrem 7:3 i další hokejový tým ze stáje rakouského limonádového giganta, a to Mnichov. Tím se tak stali prvním týmem z Česka, který tenhle turnaj vyhrál. První přátelák na českém ledě se jim ale nepovedl, s kombinovanou sestavou podlehli Severočeši Pardubicím 3:5.

O předešlém vzájemném utkání Liberce s Hradcem bylo již napsáno hodně. Pod Ještědem byli domácí lepším celkem po velkou část zápasu, což se také projevilo na skóre. Ve 23. minutě navyšoval Ordoš už na 3:0 a s Mountfieldem to vypadalo všelijak. Poté ale přišly na řadu technické problémy podobné tomu, co bylo k vidění na hradeckém zimáku v loňském ročníku, a to v zápase proti Třinci. Díra v ledu nedovolila pokračovat, souboj byl tak ukončen a pomyslné pokračování se bude psát ve východočeské metropoli.

Pravidla vstupu na úterní zápas

Hradečtí příznivci s permanentkou ve verzi sezónní mají své místo na přípravné duely zajištěno. Jednotlivé vstupenky jsou v prodeji on-line a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. K dispozici budou pouze vstupenky na sezení, a to za jednotnou cenu 170 Kč.

Při vstupu na stadion musí každý návštěvník prokázat svou bezinfekčnost doložením platného dokladu. Mimo to je povinné v průběhu utkání sedět a mít po celou dobu zakryté dýchací cesty respirátorem třídy alespoň FFP2. Veškerá pravidla najdete v sekci Vstupenky.

Předpokládaná sestava Mountfieldu HK


Kiviaho (Lukeš) – Blain, Nedomlel, Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Lamper, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Kevin Klíma, Koukal, Kelly Klíma.

Sestava Bílých Tygrů Liberec z posledního zápasu