Preview k zápasu
so 5.11.2022 | Petr Koval | Foto: Vít Golda / HC Kometa Brno

Poslední zápas před pauzou. Přijede ve formě hrající Kometa

Poslední utkání odehrál Mountfield na ledě Českých Budějovic, kde gólem v závěru přišel o body a prohrál 1:2. Před reprezentační přestávkou jej čeká další atraktivní souboj. Do ČPP Arény totiž přijede Kometa Brno. Modrobílí mají skvělou formu. Vyhráli sedm utkání v řadě, navíc je může povzbudit i výsledek z prvního letošního střetnutí. Lvům nestačilo ani 59 střel a podlehli 0:4. Oplatí Hradec Brnu porážku z konce září? Startujeme v neděli od 16:00.

„Mají skvělý začátek sezóny. Musíme se na ně připravit a dobře bránit.“

#67 Kelly Klíma (před zápasem s Kometou)

Hradec v pátek nepotvrdil vítězství z prvního vzájemného utkání na konci září proti budějovickému Motoru a v odvetě prohrál 1:2. „Myslím si, že jsme odehráli docela dobrý zápas. Bohužel jsme dostali v závěru gól a pak se nechali vyloučit. Už bylo těžké to otočit,“ komentuje inkasovanou branku 137 vteřin před koncem hráč s číslem 67.

V posledním domácím klání Lvi v hektickém utkání přestříleli Kladno 8:7. Na jihu Čech však opět doplatili na slabou produktivitu. „Každý zápas je jiný. Někdy to tam padá, jindy ne. My musíme makat dozadu a soustředit se na defenzivní zónu. Potom můžeme myslet na útok. Myslím si, že celá pětka co je na ledě, musí pracovat více u sebe a makat dozadu,“ říká pětadvacetiletý útočník.

V neděli jeho tým vyzve brněnskou Kometu. „Mají skvělý začátek sezóny. Musíme se na ně připravit a dobře bránit, abychom se měli od čeho odrazit. Vítězství by bylo hodně důležité. Prohráli jsme v Budějovicích, chceme to otočit zase na svoji stranu a před reprezentační pauzou se naladit vítězně,“ uzavírá šikovný útočník.

JakubFlek
Účastníkovi dvou světových šampionátů chybí k jubilejní metě 50 reprezentačních startů jediný duel. Jeden z nejlepších bruslařů v extralize měl slabší rozjezd. V posledních pěti utkáních však zaznamenal čtyři body. Prosadí se i pod Bílou věží?

Jediná porážka z deseti duelů, Kometa má skvělou formu

Kometa zažívá nejlepší vstup do sezóny od ročníku 2016/17. Tehdy modrobílý dres oblékaly hvězdy jako brankář Arizony Karel Vejmelka, útočník s 931 starty v NHL Martin Erat nebo aktuálně druhý nejproduktivnější Čech v nejlepší hokejové lize světa Martin Nečas. I před letošní sezónou byl Libor Zábranský na přestupovém trhu velmi aktivní. Na Moravu přišel třeba zkušený brankář Dominik Furch nebo bronzoví medailisté z posledního MS Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka a Jakub Flek. Aktuálně má tým Martina Pešouta skvělou formu. Z deseti utkání prohrál jediný a patří mu s 32 body třetí místo. Poslední dvě utkání odehrál s předchozími soupeři Lvů. Budějovický Motor porazil 3:0, Kladno pak v posledním duelu přestřílel 5:3.

Brno má s 12 % nejlepší úspěšnost střelby, což potvrzuje i 53 vstřelených gólů. Lepší už jsou jen Vítkovice a Pardubice. Produktivní jsou Brňané i v početní výhodě. V 16 zápasech vsítili 17 branek a s úspěšností 23,88 % jsou v této herní činnosti vůbec nejlepší. Naopak v oslabení už to žádná velká hitparáda není. Statistika 76,47 % je třetí nejhorší. To ale aktuálně třetímu celku tabulky vadit nemusí. Kometa je totiž velmi disciplinovaným týmem s nejmenším počtem trestných minut a má jich na svém kontě o 81 méně než Mountfield.

Týmové produktivitě vládne s bilancí 4+15 Petr Holík, jenž je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže a zároveň nejlepším nahrávačem. V top trojce je také Luboš Horký, který se dvěma góly prosadil rovněž v prvním vzájemném utkání proti Lvům. Čtyřiadvacetiletý forvard je s 10 zářezy nejlepším střelcem svého celku. Šest branek mají pak nové posily Radek Koblížek s Jakubem Flekem. Nejvytěžovanějším hráčem a zároveň nejproduktivnějším zadákem je Jan Ščotka. V tabulce pravdy je zase s 9 kladnými body velmi přínosný Radek Kučeřík. Moravané se mohou spolehnout i na kvalitní brankářský tandem. Více prostoru zatím dostává Dominik Furch. Vítěz švédské a české ligy naskočil do 9 duelů a má skvělá čísla. Úspěšnost zákroků drží na fantastických 94,08 % a po zásluze byl oceněn hráčem října. Marek Čiliak nastavil svoji úspěšnost na 92,31 %, ale aktuálně figuruje na seznamu zraněných.

Vstupenky, parkování a bulletin

Na utkání proti Kladnu jsou v platnosti všechny permanentky (ve verzi základní i sezonní), navíc jsou v prodeji jednotlivé vstupenky. Ty jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.

Od prvního extraligového duelu je zároveň opět možné využít velké parkoviště u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po konci zápasu je nutné parkoviště opustit.

Novinkou si oproti loňské sezoně prošel Lví bulletin, ten bude k dostání vždy od 12:00 daného hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí nový zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – McCormack, Kalina, Blain, Piegl, F. Pavlík, Huttula – Zachar, Lev, Okuliar – Jergl, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Cingel, R. Pavlík – Štohanzl, Pilař.