Preview k zápasu
po 7.3.2022 | Petr Šatalík

Poslední zápas základní části! Do Hradce přijede Motor

Základní část Tipsport extraligy je u konce. Zbývá odehrát závěrečné 60. kolo. Mountfield HK k němu nastoupí v úterý od 17:20 v domácí ČPP Aréně, soupeřem mu bude Motor České Budějovice, který pod Bílou věž přijede se silnou motivací, protože bude na dálku bojovat o přímý postup do čtvrtfinále play off s Pardubicemi. Hradec se bude chtít především dobře naladit směrem k vyřazovací části. Zároveň dostanou jeho fandové možnost vyfotit se s Prezidentským pohárem, který Lvi za své skvělé výkony v průběhu sezóny získali.

„Skvěle to vyšlo i s tím, že jsme získali pohár, všechno si parádně sedlo. Byl to silný zážitek.“

#6 Lukáš Cingel (o atmosféře v ČPP Aréně při oslavách zisku poháru)

K nedělnímu střetu v Ostravě, ve kterém Lvi padli 1:3, se ještě vrací Lukáš Cingel. „Myslím, že Vítkovice hrály to, co umí, to je především dost tvrdý hokej, s poctivou obranou. My se v útoku málo prosazovali, nebylo to z naší straně úplně ono,“ přiznává. A lehce vyhlíží i soupeře pro play off. „Tabulku samozřejmě sledujeme, ale je těžké se na někoho připravovat či soustředit, když na nás může vyjít kdokoliv. V posledním kole to může dopadnout jakkoliv a následovat bude předkolo, kde může každý porazit každého,“ tuší hokejista s číslem 6 na zádech.

V 60. kole čeká Hradec Králové poslední souboj základní části s Českými Budějovicemi. „Jsou dobří, teď se dostali do čtyřky, určitě to nebude nic jednoduchého, když hrají o umístění ve čtyřce. Myslím, že nás před play off dobře prověří. Bude to důležitý zápas už kvůli psychice. Navíc po Vítkovicích to v úterý musí být lepší. Potřebujeme do toho dobře vstoupit,“ zdůrazňuje šikovný hokejista ze Slovenska.

Lvi rozhodně nehodlají nic podcenit. „Bylo by špatně, kdybychom šli do zápasu s tím, že to nějak vypustíme, to by se nám mohlo později vymstít. Myslím, že když někdo hraje jen na půl plynu, riskuje zranění či něco podobného. A to opravdu nechceme, musíme se normálně připravit a odehrát dobrý duel,“ nabádá bývalý hráč Sparty, jenž se těší na parádní kulisu. „Myslím, že diváci se snažili udělat pořádnou atmosféru i předtím, když nebyla povolena 100% kapacita, ale zápas s plnou halou byl super. Nedá se to popsat… Skvěle to vlastně vyšlo i s tím, že jsme získali pohár, všechno si parádně sedlo. Byl to silný zážitek,“ zamýšlí se ještě nad předchozím domácím soubojem s Vervou a následnými oslavami Lukáš Cingel.

LukášPech
Osmatřicetiletý hokejista se v Motoru našel a podává excelentní výkony. V sezóně nasbíral už 58 kanadských bodů, víc jich získal naposled v dorosteneckém věku v Jihlavě. Všem tak ukazuje, že do starého železa ještě rozhodně nepatří.

Jihočeši bojují o nejlepší čtyřku

Motor má pro závěrečný duel silnou motivaci. Na dálku bude bojovat s Pardubicemi, které hrají ve Zlíně, o přímý postup do čtvrtfinále. Vzájemná bilance obou celků je nerozhodná a skóre vyznívá lépe pro Budějovice. Těm tak stačí zisk jediného bodu, pokud chtějí mít jistotu, že nebudou muset do předkola. S Hradcem v letošní sezóně pokaždé bodovaly – se ziskem jednoho, dvou a tři bodů.

Jihočeši mají dobrý pohyb, proto jsou často faulovaní, dokládá to počet jejich přesilových her – hráli jich už 207. Více jich měli už pouze Plzeň a Boleslav. Skvěle si vedou také ve statistice +/-, kde se s 92 body řadí na 4. příčku. Poměrně málo hrají v klasické hře pět na pět, kde je jejich celkový čas třetí nejnižší. Méně času strávili v tradičním počtu hráčů na ledě jen Kladno a Liberec.

Tahounem týmu je jednoznačně Lukáš Pech, zkušený harcovník předčil všechna ostatní slavná jména Motoru a v sezóně nastřádal už 58 (22+36) kanadských bodů. Milan Gulaš (18+24) mu hledí na záda z 16ti bodové vzdálenosti. Zlým mužem Jihočechů je David Štich, který v ročníku posbíral už 81 trestných minut, přičemž byl dvakrát vyloučen do konce utkání. Mezi tyčemi se nejčastěji objevuje Dominik Hrachovina, jehož úspěšnost zákroků činí 90,73 %.

Přijďte se vyfotit s Prezidentským pohárem

Velkým lákadlem na duel s Budějovicemi je také Pohár prezidenta ČSLH. Ten bude vystaven od otevření ČPP Arény, tedy hodinu a půl před startem utkání, až do jeho konce. Umístěn bude na spodním ochozu u VIP vchodu a diváci se s ním budou moci vyfotit. Nepropásněte možnost udělat si vzpomínku na vítězství Hradce v základní části extraligy 2021/22.

Zápas proti Motoru může navštívit plná kapacita haly! Vstup bude kromě majitelů permanentek umožněn také všem divákům s jednorázovými vstupenkami. Jejich prodej probíhá on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách.

U vstupů do ČPP Arény bude probíhat již pouze kontrola platné permanentky nebo vstupenky (není nutné prokazovat tzn. bezinfekčnost), další informace naleznete zde. Návštěvníci utkání zároveň musí i nadále dodržovat všechna platná protiepidemická opatření včetně ochrany dýchacích cest.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Gaspar, Kalina, Pavlík, Šalda, McCormack – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.