Preview k zápasu
so 25.3.2023 | Tomáš Prodělal, Tomáš Kalas

Postup ve hře! Fanoušci budou šestým hráčem, věří Jakub Lev

Když skončilo poslední čtvrtfinálové utkání pod Bílou věží, byl stav vyrovnaný a všichni nervózně vyhlíželi dvojzápas v Podještědí. Ten po obrovských nervech dopadl mnohem lépe pro Hradecké, kteří přetavili ve vítězství oba duely a odvezli si zpět do královského města v kapse dva mečboly. První z nich mohou přetavit v postup již v neděli na domácí půdě. Zapotřebí bude také vaše podpora. Úvodní vhazování padne v ČPP Aréně v 18 hodin.

„V týmových soutěžích můžete být úspěšní, jen pokud máte dobrého gólmana a my ho máme.“

#30 Jakub Lev (o Matěji Machovském)

Svěřenci Tomáše Martince na severu Čech vybojovali dvě velmi cenná vítězství. Po závěrečném hvizdu obou soubojů na kostce dvakrát svítilo skóre 2:1 pro Mountfield. Jak na ně pohlíží asistent kapitána Jakub Lev? „My jsme jeli do Liberce vyhrát dva zápasy, ne jenom jeden. Nejedete nikam prohrát, takže jsme rádi, že se nám to podařilo. Už v domácích utkáních jsme viděli, jak na tom jsme po herní stránce. Jsme rádi, že jsme to jako hosté dvakrát potvrdili,“ váží si importu dvou bodů z města zimních sportů rodák z Rokycan.

Sérii naprosto nic nechybí a fanoušci si ji musí velmi užívat, byť dramatické koncovky zápasů museli zapříčinit náběh na infarkt u nejednoho příznivce. „Taky nám to není příjemné a byli bychom radši, kdybychom zvýšili na 3:0 a hra se trochu uklidnila, ale bohužel se nám to nedaří. Je důležité, že to alespoň takto zvládáme,“ naráží mistr ligy s Plzní na skutečnost, že ve všech vyhraných zápasech Východočechů Bílí Tygři tvrdě doráželi na vyrovnání při hře bez gólmana.

Co se družině od soutoku naopak daří, jsou skvělé vstupy do duelů. Ve posledním zápase byl vůbec nejlepší, když Christophe Lalancette otevřel skóre již po 46 sekundách. Hradečtí se tak dostali do vedení ve všech čtyřech střetnutích, naopak svěřenci Patrika Augusty byli v celé sérii napřed jen 97 vteřin. „Vstupy máme dobré. Naposledy jsme hráli dobře padesát minut, potom dal Liberec smolný gól a bylo jasné, že bude tlačit, naštěstí jsme to však zvládli,“ rozebírá fáze hry stabilní člen první letky.

Tomáši Martincovi zatím trenérské šachy vychází na výbornou. Do posledního souboje jako trumf vytáhl Matěje Chalupu a ten se při svém debutu v letošních vyřazovacích bojích odvděčil náramně.„Začal tam, kde skončil. Jsme rádi, že naskočil jako žolík a rozhodl. Takto to v play-off chodí, že hráči, kteří třeba v sezoně nedají tolik gólů, se stanou klíčovými. Jsme rádi, že ho máme na naší straně,“ je vděčný za svého spoluhráče s bilancí 1+1 v jednom střetnutí odchovanec Plzně.

Dalším dílkem do skládačky je Matěj Machovský, který střežil hradeckou svatyni ve všech třech vyhraných zápasech, během niž pustil jen čtyři góly a liberečtí forvardi z něj nemohou po nocích spát. „Chytá fantasticky, jsme rádi, že nám tímto způsobem pomáhá, my se snažíme o to samé. V týmových soutěžích můžete být úspěšní, jen pokud máte dobrého gólmana a my ho máme,“ smeká před jedním ze základních pilířů sestavy střelec s dělem v rukou.

Obrovským hnacím motorem jsou pro Východočechy také fanoušci, kteří své oblíbence hnali už na domácím ledě a ve velmi podobném duchu pokračovali také v Home Credit Areně. Kde, pokud by se udělovala cena za nejhlasitější sektor, byli jasnými favority. „V obou venkovních utkáních byli fantastičtí. Byli naším šestým hráčem a věřím, že budou i v neděli. Hnali nás dopředu, za což jim děkujeme a doufáme, že na páté utkání přijdou ještě v hojnějším počtu než na první dvě a pomohou nám,“ zve na závěr příznivce do ČPP Arény „Lvíček“.

Sestavy z minulého utkání

Machovský – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Chalupa, Cingel, Lev – Perret, Lalancette, Jergl – Werek, Kevin Klíma, Okuliar – R. Pavlík, Zachar, Pilař.

Praktické informace pro fanoušky

  • Předzápasový program: Ještě před úvodním vhazováním přebere zadák Filip Pavlík cenu za prvenství v soutěži o nejtvrdšího střelce v rámci Extraligových NEJ.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!