Ohlasy k zápasu
po 24.10.2022 | Tomáš Prodělal, Jan Vavřina | Foto: Marek Sekáč / Bílí Tygři Liberec

Prémie bude jen finanční, péct neumím, směje se Marek Zachar

Hradečtí si v neděli z Liberce odvezli důležitou výhru 6:3. Lví podíl měl na vítězství Marek Zachar, který si proti svému bývalému zaměstnavateli připsal branku po osmnáctizápasovém půstu. Navíc to byla pro člena první útočné formace první branka v tomto ročníku. Navrch přidal ještě asistenci na gól Jakuba Lva do prázdné branky. Jak si pro něj speciální zápas na ledě Home Credit Areny užil?

Marku, vstřelil jste první gól v sezoně, navíc do sítě Liberce, jaké jsou bezprostřední pocity?
Samozřejmě super. Vrátil jsem se po zranění. Poprvé jsem hrál minule v Pardubicích, oba to jsou top týmy v extralize, takže je těžší naskočit do zápasového tempa. Jsem rád, že jsem to konečně protrhl, i když se to povedlo zrovna proti mému bývalému klubu.

Jak byste gól popsal vy sám?
Byla to taková melta. Bobby Jank vystřelil, ke mně se puk odrazil, přikopl jsem si ho, zavřel jsem oči a nějak do něj plácl. Asi to budu muset takto dělat častěji (usmívá se). Vždycky to z hráče spadne, taková opice na zádech. Akorát teď budu muset pozvat Kvakyho (Petra Kváču) na oběd (směje se).

Dal jste první gól svému mateřskému klubu v kariéře. Byl to pro vás speciální moment?
Bylo to něco speciálního, vyrůstal jsem tady. Měl jsem trochu smíšené pocity. Nevěděl jsem, jestli se mám radovat, nebo ne. Ale samozřejmě jsem za něj hrozně šťastný, navíc když byl první v sezoně. Snažím se hrát každý zápas stejně, a že jsem ho dal zrovna v Liberci, na mé radosti nic nemění. Určitě to pomůže mému sebevědomí a zvedne mi to psychiku.

Jak byste zápas okomentoval celkově?
Měli jsme dobrý pohyb celé utkání. Ve třetí třetině jsme se možná trošku báli hrát a znervóznili jsme, Liberec tak získal více ze hry. Ale jsem rád, že jsme výhru ubojovali a odvezli si cenné tři body.

Byli jste hladovější po vítězství než domácí?
Myslím, že jsme byli od začátku aktivnějším mužstvem, měli jsme větší tlak do brány. V průběhu jsme to ještě vystupňovali a byli jsme odměněni góly, za což jsme rádi.

„My se na statistiky moc nekoukáme.“

#69 Marek Zachar (o sérii proher s Libercem)

Hrál jste poprvé proti svému bývalému týmu. Vypsal jste nějakou prémii?
Ano, už je to tradice, když hráč nastoupí proti svému předchozímu klubu, že něco vypíše. Určitě mě Pilka (Radek Pilař) zkasíruje. Odměna teda bude finanční. Kdybych uměl péct, tak třeba i něco přinesu, ale neumím. Já jsem jen účetní (směje se).

Hradec v Liberci téměř tři roky nevyhrál. Věděli jste o té sérii?
My se na statistiky moc nekoukáme, snažíme se jít do každého zápasu naplno. Ale mně se tady v dresu soupeře hraje dobře (usmívá se). I když stát na druhé straně střídačky bude ještě dlouho zvláštní pocit.

V poslední době jste měli hodně našlapaný program, nyní máte do pátka zápasové volno. Jak ho využijete?
Rozhodně strávíme čas s rodinami, kamarády, přítelkyněmi. Trošku si oddechneme, abychom do toho v pátek doma mohli opět vletět.