Ohlasy k zápasu
ne 19.11.2023 | Jan Hirsch | Foto: Jakub Knap / HC Energie Karlovy Vary

První gól? Puk si vystavím na poličku, říká Giorgio Estephan

Tři minuty snů prožili Hradečtí v KV Aréně, když ve druhé třetině skóroval nejprve Giorgio Estephan, o minutu později Patrik Miškář a nakonec na 4:1 zvyšoval Tomáš Pavelka. Pro prvního jmenovaného to navíc byl první gól v dresu Mountfieldu, kterým Hradci i přes dramatický závěr pomohl zdolat Karlovy Vary konečným skóre 4:3. Jaké dojmy měl kanadslý forvard z výhry a premiérové trefy?

Giorgio, jaké máte pocity ze zápasu?
Řekl bych, že jsme první dvě třetiny dominovali, hráli jsme dobře. Ve třetí jsme ze začátku inkasovali a dali jsme soupeři trochu naděje. Energie je rychlý tým, a když takovému týmu dáte šanci, chytí se jí a nabalí se jako sněhová koule, ale naštěstí jsme je dokázali zastavit

Ve třetí třetině jste si zápas trochu zdramatizovali...
Ano, Vary se vrátily do zápasu rychlým gólem a potom hezkou akcí v přesilovce, čímž nás dostaly pod tlak, ale podařilo se nám to udržet a na konci ubránit hru bez brankáře. Vyhráli jsme, to je to nejdůležitější

Byli jste na konci nervózní?
Nervózní bych ani neřekl, spíš jsme se snažili hrát chytře, na jistotu a pozorně sledovat čas. Každý byl opatrný s pukem na holi a dával si pozor na chyby.

„Puk jsem zapadnout do branky neviděl.

#88 Giorgio Estephan (o premiérové trefě za Hradec Králové)

Dal jste svůj první gól v hradeckém dresu, jak byste ho popsal?
Celá pětka se dostala do dobrého brejku. Nejdřív Blainer dobře vyslal puk zpoza branky a hezkou práci u mantinelu odvedl Chajda. Jordi pak přebruslil většinu hřiště a vytvořil mi prostor. Já jsem jen vystřelil a naštěstí jsem to trefil.

Po vystřelení jste byl sražen, viděl jste vůbec puk letět do branky?
Když jsem dostal přihrávku, snažil jsem se najet do dobrého úhlu a co nejpřesněji vystřelit, ale do branky jsem puk zapadnout neviděl.

Bylo pro vás úlevou vstřelit svůj první gól?
Věděl jsem, že to jednou přijde, snažil jsem se pracovat hlavně pro tým. Někdy radši přihrávám a asistence má pro mě stejnou hodnotu jako gól. Puk si vystavím na poličku doma v Kanadě, kde mám všechny pro mě důležité góly.

Dnes jste, na rozdíl od předchozích zápasů, hrál na centru. Jaké to jsou pro vás změny?
Vždycky jsem byl centr, takže je to pro mě docela příjemná změna, ale ani na křídle se mi nehrálo špatně. Měl jsem dobrou chemii s Lalou a Jordim. Zranilo se nám ale pár kluků, a tak mě trenéři postavili na centra. Od toho tady jsem.

Jak se vám doposud v Hradci líbí?
Máme dobrý tým. Hrajeme rychle, tvrdě pracujeme. A jsem rád, že jsme urvali tři body.