Ohlasy k zápasu
út 2.3.2021 | Daniel Krátký

Radek Smoleňák po prohře v Boleslavi: Rozhodly maličkosti

Hodně důležitý duel s Mladou Boleslaví skončil pro hradecké hokejisty porážkou 2:4. Hosté dvakrát vedli, jenže domácí Bruslaři dokázali pokaždé celkem rychle vyrovnat a ve třetí třetině zásluhou početních výhod dokonce rozhodnout. O první branku duelu se postaral Radek Smoleňák, když výstavním příklepem po buly překonal brankáře Jana Růžičku. To pro něj byla ale jen slabá náplast.

Hradecký kapitán Radek Smoleňák po zápase, ve kterém Hradec Králové rozhodně netahal za kratší konec neskrýval zklamání. „Zápas se hodnotí divně, protože si myslím, že jsme odehráli celkem dobré utkání ve velkém nasazení,“ mrzí zkušeného hokejistu po prohře 2:4. Duel na ledě středočeského týmu rozhodla branka bývalého hradeckého obránce Martina Pláňka při ponechané výhodě, poté se prosadil i další bývalý člen týmu Východočechů Maris Bičevskis.

„Úplně nám teď nelepí oslabení, dostali jsme v nich dva góly,“ přemýšlí nahlas o tom, co dost možná rozhodlo. A má pravdu, Mountfield po posledních zápasech klesá tabulkou úspěšností ubráněných přesilových her soupeře. Dlouhodobě byli svěřenci Vladimíra Růžičky v této statistice nejlepší, nyní jsou až pátí. V čem se naopak Mountfield zlepšil byly přesilovky, na ledě ŠKO Energo Arény ale nevyužil žádnou.

Východočeši ale jinak nepodali na ledě Mladé Boleslavi špatný výkon. „Byly tam pasáže, ve kterých jsme Boleslav přehrávali, ale i ty, ve kterých do toho zase šlapala Bolka. Pro lidi u televizí to byl asi celkem pěkný hokej,“ říká s hořkým úsměvem čtyřiatřicetiletý forvard. „Rozhodly maličkosti,“ pokračuje Radek Smoleňák.

„Jedeme dál, musíme se zase připravit se na pátek.“

#70 Radek Smoleňák (o boji o čtvrtfinále)

Lvi v posledních duelech hrají celkem dobrý hokej, jenže dost často doplácí na efektivitu. A naopak soupeř využije jakékoliv zaváhání. „Máme nyní trošku smůlu, že i když hrajeme výborně, tak nám každé sebemenší zaváhání spadne do brány, což prostě není úplně ideální,“ lituje hráč, který odehrál v NHL 7 utkání za Tampu a Chicago.

„Jedeme dál, musíme se z toho vyspat a připravit se na pátek,“ připomíná Radek Smoleňák. Další těžký duel čeká Hradec Králové na domácím ledě s Plzní, která se díky výhře nad Zlínem vrátila zase zpět do boje o elitní čtyřku, a tedy přímý postup do play off. „Každý tým se snaží sebrat každý možný bodík, aby se dostal na místa, kde by chtěl být,“ uzavírá bývalý kapitán hokejové reprezentace. A Hradec stále nevzdává boj o čtyřku.