Preview k zápasu
po 1.3.2021 | Daniel Krátký

Veledůležitý duel! Lvi vyzvou v boji o TOP 4 Mladou Boleslav

Do konce základní části Tipsport extraligy zbývají pouhá tři kola, během nich se musí rozhodnout o zbylých členech TOP 4. O dvě zbývající místa se ale uchází hned čtyři mančafty – Mladá Boleslav, Liberec, Hradec Králové a Plzeň. A dost možná právě úterní duel mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové napoví o možném postupu Východočechů rovnou do čtvrtfinále. Startujeme v 17:20!

„Musíme hrát celých 60 minut a vyhrát!“

#77 Richard Nedomlel (o zápase v Mladé Boleslavi)

Hradečtí hokejisté v neděli padli na domácím ledě, z ČPP Arény si tři body odvezla brněnská Kometa po výhře 4:1. Radost z toho pochopitelně neměl Richard Nedomlel. „Bohužel jsme udělali nějaké chyby, dali jsme soupeři spoustu přečíslení a taky přesilovky. Tým jako Brno toho využil, mají šikovné hráče,“ mrzí hradeckého tvrďáka. Ve výhře Komety měla opět prsty elitní formace Jihomoravanů. „Mueller, Holík a Zaťovič, to je jedna z nejlepších lajn v extralize, bohužel jsme si je nepohlídali, jak jsme měli. Ale i my měli nějaké šance, ale bohužel to nevyšlo,“ smutní vítěz únorového Radegast indexu.

Peter Mueller je jedním z nejproduktivnějších hráčů celé ligy. V Mladé Boleslavi, kam Lvi v úterý zamíří, mají také jednoho z hráčů, který je v elitní pětici kanadského bodování. Je jím David Šťastný. „Každý tým má takovéhle hráče, my ale nemůžeme hlídat jen jednoho. Hokej je kolektivní sport, takže my musíme hlídat všechny. Čeká nás těžký a důležitý zápas, pořád bojujeme o čtyřku. Budeme muset odevzdat maximum, věřím, že vyhrajeme,“ míní Richard Nedomlel, bývalý hráč Sparty či právě Mladé Boleslavi.

Jaký duel čeká Východočechy na ledě ŠKO Energo Arény? „Nikdy se tam nehraje lehce, určitě to bude těžké utkání. My musíme hrát celých šedesát minut, nesmíme chybovat a vyhrát,“ burcuje hráč draftovaný do NHL Detroitem. Lvi mají před sebou pochopitelně velkou vidinu v podobě postupu rovnou do čtvrtfinále. „Motivace je obrovská, chceme čtyřku udělat. Nemůžeme čekat, že někdo zaváhá. Je lepší vědět, že jsme pro to udělali maximum a potom uvidíme, co se stane,“ uzavírá před 50. kolem Tipsport extraligy Richard Nedomlel.

MarisBičevskis
Lotyšský forvard s hradeckou minulostí prožívá, z hlediska bodů, svou nejlepší sezónu v Česku. Specialista zejména na defenzívu nechyběl ani v jednom duelu a nasbíral 15 kanadských bodů (4+11).

Mladou Boleslav čeká ve zbytku extraligy těžký los

Bruslaři odstartovali nový ročník výborně a prakticky celou základní část se drží v horních patrech tabulky. Středočeši už dlouhou dobu okupují třetí příčku tabulky, v současnosti ale musejí "své" třetí místo hájit před hladovými soupeři. Boleslavští mají totiž na kontě 88 bodů, o bod zpět je Liberec a o další bod méně má Hradec Králové. Mladá Boleslav v poslední době střídá výhry s porážkami. Naposledy svěřenci dvojice Pavel Patera a Radim Rulík padli v Litvínově 3:6, předtím však zdolali Pardubice 5:2. Ve zbývajících třech kolech je ale čeká těžká šichta, utkají se totiž s Hradcem, Třincem a Spartou.

V Mladé Boleslavi se většině soupeřů nehraje úplně ideálně, platí to tak i letos. Bruslaři jsou třetím nejlepším týmem na domácím stadionu v celé lize a zejména zisku 51 bodů ve své ŠKO Energo Aréně vděčí za prozatímní třetí místo. Úplně úspěšní nejsou Středočeši v přesilovkách, v nich jsou totiž třetím nejhorším mančaftem celé soutěže, horší jsou pouze Karlovy Vary a Olomouc. I tak však mají třetí nejlepší útok ligy!

I v týmu Mladé Boleslavi mají Růžičku. Jana Růžičku, mladého brankáře, který pro sobe letos brankoviště Bruslařů získal před Gašperem Krošeljem. Třiadvacetiletý gólman odchytal hned 32 zápasů, ze kterých devatenáctkrát odešel jako vítěz. Oporou defenzívy a jedním z nejvytíženějších hráčů Středočechů je Martin Ševc, kapitán týmu. Ten stráví na ledě přes 22 minut na jedno utkání. Ale hlavní ofenzivní silou je David Šťastný s 49 body (24+25) body nejproduktivnější hráč. Odchovanec Zlína prožívá nejlepší sezónu v kariéře a sbírá jeden bod za druhým. Je nejlepším střelcem i nahrávačem Bruslařů, zároveň je také nejlepším hráčem týmu ve statistice plus/mínus s +21.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz také v průběhu března. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Š. Lukeš – Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp – Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – Kelly Klíma, Lev, Veselý – Smoleňák, Koukal, Pilař – Jergl, Kevin Klíma, Perret.