Tiskové zprávy
st 9.3.2022 | Jan Vavřina

Skvělá zpráva! V Hradci pokračují produktivní bek i dvojčata

Soupiska na příští sezóny dostává stále jasnější obrysy. V uplynulých dnech si Mountfield HK pojistil kromě zisku Prezidentského poháru také služby dalších třech hokejistů základního kádru. Kanadský zadák Graeme McCormack i američtí útočníci Kevin a Kelly Klímovi odvádí pro klub dobrou práci a v královském městě jsou spokojení, proto se s vedením klubu domluvili na nových dvouletých smlouvách.

Kam v Evropě Graeme McCormack přišel, tam bodoval. Zároveň ale vydržel vždy jen jednu sezónu a posunul se za novou výzvou – z Norska, přes Francii na Slovensko, kde vystřídal dresy Nitry, Trenčína a Michalovců, do Hradce Králové. Až ve východočeské metropoli zakotvil na delší období. Po první základní části totiž podepsal nový kontrakt na další dvě sezóny. „Jsem opravdu rád, že jsme v Graemovi našli velmi kvalitního ofenzívního beka, který již v prvním roce patří k nejlepším v celé extralize. Navíc je to náš druhý nejproduktivnější obránce, velký profesionál a výborný kluk do kabiny. Právě z těchto důvodů bylo naše rozhodování o jeho dalším působení zcela jednoznačné. A jelikož Graeme je v klubu maximálně spokojený, bude naše spolupráce trvat minimálně další dvě sezóny,“ těší generálního manažera Aleše Kmoníčka.

17, 25, 35. Tolik bodů dokázal ve třech po sobě jdoucích sezónách v hradeckém dresu nasbírat Kevin Klíma. Letošních 17+18 je pro rychlonohého forvarda mezi seniory sezónním maximem, které může v play off ještě vylepšit. „Kevinova produktivita v našem klubu má neustále stoupající tendenci, takže i v jeho případě jsme měli velký zájem na prodloužení spolupráce. Kevin je v Hradci spokojený, dostává na ledě velký prostor, a proto bylo i jeho prioritou u nás pokračovat,“ prozrazuje hradecký funkcionář důvody nově uzavřeného dvouletého kontraktu.

Dvojčata Klímova jdou svými kariérami až na výjimky bok po boku. Pouze ve dvou sezónách se jejich cesty rozdělily, aby se zase střetly pod Bílou věží. Jako Labe s Orlicí. A tam budou i nadále pokračovat, novou smlouvu na dvě sezóny si svými výkony vysloužil také Kelly Klíma. „Já osobně i trenéři vidíme v Kellym potenciál se zlepšovat, což je hlavním důvodem prodloužení spolupráce. I když prozatím očekáváme od Kellyho větší produktivitu, věříme, že jeho čas přijde. Navíc společně s Kevinem patří mezi hráče, kteří na sobě neustále tvrdě pracují a jsou velmi obětaví směrem k týmu,“ dodává závěrem Aleš Kmoníček.