Preview k zápasu
po 23.11.2020 | Lukáš Foff

Souboj Růžičků a Rudých křídel z Detroitu. Hradec přivítá Třinec

Střelecká potence, bruslivý hokej, vyrovnané pětky. To vše sumarizuje hru týmu s aktuálně nejlepší formou v lize. Třinec má odehraných jen deset zápasů, přesto je v tabulce o bod druhý za Plzní, která má hned o tři duely v zádech víc. Zatím pokaždé Oceláři bodovali, což platí i po jejich kolapsu v Pardubicích, kde promarnili třígólový náskok a prohráli v prodloužení. Jejich východočeský trip pokračuje v úterý od 18:00 v Hradci a domácí se budou snažit jako první vynulovat tento rozjetý kolos.

„Jsme v dobré formě, což budeme chtít ukázat.“

#88 Jakub Sklenář (o těžkém utkání s Třincem)

Hradečtí hokejisté zachytili výborně start duelu s Litvínovem a dokráčeli k pohodlné výhře. S výsledkem byl Jakub Sklenář určitě spokojen, a co s výkonem? „Spokojenost určitě panuje i s výkonem. Jsem rád, že jsme konečně potvrdili vítězství a přerušili jsme tu sérii výhra – prohra. Z toho máme radost,“ neskrývá hradecký forvard. Co bylo klíčem k úspěchu? „Navázat na hru proti Pardubicím. Předtím jsme měli nějaké výpadky, ale teď jsme pokračovali v tom, co nám fungovalo v derby,“ dodává.

Proti Chemikům vyšlo Hradci téměř úplně všechno. Výborně sehrané přesilovky, soudržná oslabení, jistý Štěpán Lukeš a Richard Nedomlel si připsal i výhru v parádní bitce. „Je to tak, podařilo se to, jak mělo. Už proti Pardubicím jsme přesilovky nastartovali a s Litvínovem jsme to potvrdili a dali další dva góly. Oslabení skvělá a Luky (Štěpán Lukeš) má parádní formu. To je hodně důležité, že i dvojka dokáže jedničku takhle plnohodnotně nahradit. No a bitka? Je skvělé, že se Nedo (Richard Nedomlel) takhle postavil za spoluhráče. Kdo ho zná, tak ví, že nemá problém to zahodit, ale věřím, že by to udělal každý z týmu,“ vyzdvihuje týmovou soudržnost hráč s číslem 88 na zádech.

V rychlém tempu následuje duel s Třincem, aktuálně druhým nejlepším týmem soutěže, který ale má oproti nejbližším sokům o tři, respektive čtyři odehrané zápasy méně. „Dá se očekávat, že kvalita soupeře bude tentokrát ještě vyšší. Už jsme si potvrdili v letním poháru, že Třinec má skvělé mužstvo, musíme se na něj dobře připravit a hrát ještě lépe než v létě, abychom nechali body doma. Největší sílu má v tom, že má vyrovnané všechny pětky a výborné přesilovky. My ale také jsme v dobré formě, což budeme chtít ukázat,“ říká odhodlaně Jakub Sklenář.

FilipZadina
Střelec od přírody. To se nedá naučit, to musí mít člověk v sobě. A v Detroitu na to evidentně mají čuch. S Filipem Hronkem půjdou poprvé od doby, co se sešli v zámoří v jednom týmu, proti sobě.

Oceláři vládnou většině důležitých statistik

Před sezónou došlo v kádru Slezanů k několika změnám. Možná trochu překvapivě odešla jednička brankoviště loňského ročníku Petr Kváča, která zamířila do dalšího ambiciózního týmu – Liberce – kde předvádí velmi stabilní výkony. Ze sestavy ale zmizela i jména, na která byl fanoušek ve spojení s Třincem zvyklý. Kariéru ukončil zkušený bek Lukáš Krajíček, nepokračuje v týmu ani Vladimír Roth a do Havířova zamířili Martin Adamský a Roman Szturc. Třinečtí ale také notně posílili, hodně se poohlíželi v zámoří. Hned čtveřice plejerů totiž přišla právě odtamtud. Jednoznačně nejzvučnějším jménem je střelec z povolání Filip Zadina, kterého čeká souboj s týmovým kolegou Filipem Hronkem.

Oceláři se vezou na parádní vlně, bodovali zatím ve všech utkáních letošní sezóny. A do minulého kola platilo také to, že ještě neprohráli. Také na ledě Pardubic se zdálo, že mají vše pod kontrolou, ale zdecimovaného soupeře za stavu 6:3 možná trochu podcenili a Východočeši předvedli krásný obrat a zvítězili 7:6 v prodloužení. Jinak ale třinečtí hokejisté jedou jako dělníci v ocelárnách. Ve všech odehraných zápasech vstřelili minimálně tři branky a hned čtyřikrát už jich dali v jednom mači šest a více.

Není tedy divu, že Třinečtí kralují ve statistkách. Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším nahrávačem je Martin Růžička (5+15), nejlepším střelcem pak Matěj Stránský, jemuž to pálí hlavně v přesilových hrách a nejproduktivnějším obráncem je Martin Gernát (3+11), který má o bod více než Filip Hronek. Tato trojice zaujímá tři ze čtyř míst pro nejproduktivnější hráče ligy, mezi ně se na třetí místo vklínil pouze Milan Gulaš z Plzně, který ale má odehráno o tři utkání více. V brankovišti se zatím pravidelně střídají Jakub Štěpánek a Josef Kořenář. První jmenovaný má úspěšnost zákroků 91,53 %, druhý pouze 88,06 %.

Sledujte zápas na HokejkaTV.cz, pro permanentkáře zdarma!

Utkání se prozatím budou hrát bez přítomnosti diváků. Permanentkáři všech extraligových klubů, tudíž i toho hradeckého, mají i nadále unikátní možnost sledovat přímé přenosy z české nejvyšší soutěže bezplatně, a to na HokejkaTV.cz prozatím do konce listopadu. Pokud nejste majitelem permanentky, stále si můžete předplatné zakoupit a tím přímo podpořit klub (více zde).

Sestavy z minulého utkání


Kořenář – Gernát, Doudera, Galvinš, Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, Vrána, M. Růžička – Zadina, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Dravecký – Hrňa.