Preview k zápasu
čt 12.11.2020 | Adam Kodet

Souboj šelem podruhé. Porazí Hradec Tygry i tentokrát?

Po měsíčním půstu přichází v posledních i nadcházejících dnech hokejové posvícení. V prvním týdnu po restartu Tipsport extraligy Hradec sehraje nezvykle celkem 4 utkání, v dalších týdnech přesedlají Lvi na třízápasový týdenní režim. To je pořádná dávka hokeje jak pro hráče, tak pro fanoušky. Ti sice na stadiony stále nesmí, o to širší ale bude nabídka televizních přenosů. V pátek Hradec čeká pořádné sousto, zajíždí totiž pod Ještěd, aby se střetl s Bílými Tygry z Liberce. Duel na neoblíbeném stadionu startuje v 18:00.

„Když budeme plnit to, co máme, můžeme porazit kohokoliv v lize.“

#72 Bohumil Jank (o síle kádru)

Proti Vítkovicím na led vyjel i Bohumil Jank, poprvé na domácím ledě po svém návratu a poprvé v Hradci bez podpory fanoušků. „První třetinu jsem byl zavařený, chvíli trvalo, než jsem se rozdýchal a dostal se do tempa. Pro mě to byl úplně první zápas bez fanoušků. Bylo hodně divné, když nebyl na zimáku kotel, na který jsme v Hradci zvyklí,“ popisuje nezvyklou situaci. A jak hodnotí podporu hradeckých příznivců? „Jsou skvělí, ženou nás a dokážou dostat pod tlak jak soupeře, tak i rozhodčí. Ale podmínky jsou nyní pro všechny stejné,“ nehledá výmluvy řízný bek.

Lvi vrátili Rideře porážku z Ostravy a snad se taky naladili na vítěznou vlnu před přestávkou. „Chtěli jsme oplatit porážku z Vítkovic a to se nám povedlo. Měli jsme lepší pohyb, byli jsme zarputilí a s výkonem jsme spokojení,“ chválí představení celého týmu, který vybojoval další tři body do tabulky. „Musíme se držet své hry a hrát to, co máme naordinované. Věřím, že když to budeme plnit, můžeme porazit kohokoliv v lize,“ věří v sílu týmu navrátilec do sestavy i do Hradce.

Liberec každoročně patří k aspirantům na titul. „Bobby“ ale přesně tyto zápasy s kvalitními celky hraje nejraději. „S týmy, které hrají nahoře, jsou zápasy vyhrocenější, energičtější a mají víc emocí. Připomínají kolikrát i zápasy play off, takže já se na něj těším. Máme dobrou partu, takže nahecovat se dokážeme i bez diváků,“ uvádí s dávkou napětí před zápasem. „Na Liberec nic speciálního vymýšlet nebudeme. Budeme hrát to svoje a budeme chtít vyhrát,“ hledá na závěr recept na Tygry Bohumil Jank.

LadislavŠmíd
Nejvytěžovanější hráč ligy, nejproduktivnější hráč Liberce a druhý nejbodovější bek soutěže. Třikrát se jeho ice-time přehoupl přes půl hodiny na zápas.

Kostra zůstala, osazenstvo brankoviště je zbrusu nové

V Liberci museli vydýchat několik citelných změn, zejména mezi třemi tyčemi. Odešli totiž všichni tři brankáři a pod Ještědem museli klíčový post obsadit novými tvářemi. Těmi se stali Petr Kváča a exhradecký Jaroslav Pavelka. Minimálně na podzim může naskočit i mládežnický reprezentant Lukáš Pařík. Nově vytvořené díry v útoku by měli zacelit karlovarští snajpři Dávid Gríger a Tomáš Rachůnek, další z velkých návratů, tentokrát zdá se definitvní, ohlásil reprezentant Tomáš Filippi. Ambice Tygrů tak budou letos opět nejvyšší.

Po úvodní salvě proti obrozeným Pardubicím začali Severočeši střídat výhry a porážky. V tomto trendu pokračují zatím i po vynucené pauze. V obnovené letošní premiéře doma proti Olomouci rozhodli až šťastným gólem v samém závěru o těsné výhře 2:1, na rozjetý Třinec už to ale o dva dny později nestačilo. Tygři skórovali jen jednou a po porážce 1:3 odevzdali Ocelářům všechny body. Šanci na reparát mají v pátek právě proti Hradci.

Liberec spoléhá na velmi vyrovnaný kádr, každá lajna je schopná rozhodnout zápas ve prospěch modro-bílých. O tom svědčí i fakt, že osm hráčů už nasbíralo alespoň 4 body a celkem 12 různých hráčů dokázalo skórovat. Tabulku střelců vedou se třemi zásahy Michal Bulíř a Dávid Gríger. Tygři patří do top pětky ve využívání přesilovek, v bránění oslabení i v Radegast Indexu. Navíc jsou druhým nejlepším celkem na vhazování a po Hradci disponují i druhou nejlepší úspěšností zásahů brankářů. Zkrátka síla a kvalita na každém postu a v každé situaci.

Páteční duel můžete sledovat na obrazovkách kanálu O2 TV Sport, v tomto případě ho tedy nenajdete v nabídce utkání streamovaných na Hokejka TV.

Sestavy z minulého utkání


Mazanec – Nedomlel, Zámorský, Hronek, Blain, Jank, F. Pavlík – Chalupa, Cingel, Smoleňák – Sklenář, Růžička, Kelly Klíma – Perret, Kevin Klíma, Lev – R. Pavlík, Koukal, Orsava – Pilař.