Preview k zápasu
so 26.3.2022 | Daniel Krátký, Jan Vavřina

Teď, nebo nikdy! Stále věříme, hlásí Aleš Jergl před 5. čtvrtfinále

Už není kam uhnout. Hokejisté Mountfieldu ve čtvrtfinálové sérii prohrávají s Mladou Boleslaví 1:3 na zápasy a jsou na hraně vyřazení. V dosavadním průběhu sezóny Hradec Králové ještě neprohrál víckrát než třikrát v řadě. A v neděli od 17:20 budou mít svěřenci Tomáše Martinec šanci tento fakt potvrdit, jelikož je čeká 5. čtvrtfinálový duel, ve kterém budou bojovat o prodloužení sezóny. Přijďte Východočechy podpořit!

„Semkneme se a musíme sérii otočit.“

#26 Aleš Jergl (o čtvrtfinále)

Na nepřátelském území v Mladé Boleslavi nevyválčili hokejisté Hradce ani bod. A tak musí odvracet mečboly soupeře, který může postoupit do semifinále. „V neděli nás čeká zápas, který vše rozhodne. Půjdeme do toho s tím, že se budeme snažit sérii zvrátit, i když se to mnoha týmům v extralize nepovedlo,“ líčí Aleš Jergl, autor jedné čtvrtfinálové branky. „Stále věříme, že to můžeme otočit a doufám, že to zvládneme.“

Průběh dosavadní sezóny však ukázal, že Mountfield dokáže zápasy otáčet, dokáže také v nouzi zabrat. „V play off se nám teď moc nedaří, ale furt věřím a doufám, že jsme natolik zkušený tým, že už neprohrajeme a přes Boleslav postoupíme,“ popisuje královéhradecká šestadvacítka. Proč ale vlastně Mladá Boleslav vede 3:1 na zápasy? A jaká je její síla? „Hrajou jednoduchý hokej: bek – bek a na dlouhé přihrávky. Jejich útočníci napadají naše beky a dohrávají je, což brání ve větším využití síly obránců. A to je základní rozdíl. Ale my se semkneme. A musíme sérii otočit,“ velí parťák Kevina Klímy a Jordanna Perreta.

Už před lety ve čtvrtfinále Hradečtí neuspěli na ledě Mladé Boleslavi v nastaveném čase nebo nájezdech. A historie se opakovala. „Rozhodly maličkosti a také štěstíčko. Bohužel se k nám dvakrát obrátilo zády. Nejprve v nájezdech, kdy to vypadalo, že už vyhrajeme, a nepodařilo se. A potom v prodloužení jsme dostali takový blbý gól po odrazu. Věřím, že tam někde nahoře to štěstí je a otočí se k nám čelem,“ přemítá tvořivý útočník.

Jaký byl program svěřenců Tomáše Martinec po čtvrtečním čtvrtém souboji čtvrtfinálové série? „Jeden den byl dobrovolný trénink, abychom zregenerovali a odpočinuli si trošku. A v sobotu jsme potrénovali. A vypilovali přesilovky, protože přesilovky rozhodují takové zápasy. Musíme z nich dávat více gólů. Věřím, že v neděli dáme ještě dobré rozbruslení a půjdeme na to!“ tvrdí bojovným hlasem rodák z Hané, který pod Bílou věží bude pokračovat i nadále.

K tomu, aby Mountfieldu pokračovala sezóna, mohou dopomoci i hradečtí příznivci. Podpora vlastních tribun je pro hráče v domácím prostředí totiž velmi důležitá. „Naši fanoušci byli i v Boleslavi. A byli hodně slyšet. Ale přece jenom domácí prostředí je něco jiného. Třeba i pro mě, jelikož se mi v Boleslavi nehraje moc dobře. Věřím, že přijde hodně lidí, kteří nás poženou dopředu,“ dodává na závěr před 5. čtvrtfinále Aleš Jergl.

Vstupenky v prodeji a plánovaný doprovodný program

Klub si připravil směrem do čtvrtfinále mnoho aktivit pro fanoušky. Jednou z nich je například losování o hodnotné ceny. V neděli bude ve hře poukaz na zájezd v hodnotě 30 000 Kč dle vlastního výběru, zahradní gril, myčka nádobí, NHL22 na PlayStation nebo Xbox či 50 lahví vín. Každá vstupenka či permanentka je automaticky slosovatelná, více detailů se dočtete v tomto článku.

Kromě některé ze zmíněných cen a zážitku z hokeje si můžete odnést také další výhru. Duel navštíví partner Tipsport extraligy i play off společnost Generali Česká pojišťovna se svou aktivitou Šťastný puk.

Zápas může navštívit plná kapacita haly, a to již bez nutnosti mít s sebou respirátor či předkládat test nebo potvrzení o očkování! Prodej vstupenek probíhá on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách.

Sestavy z minulého utkání


Kiviaho – Nedomlel, Blain, Kalina, Pavlík, Jank, McCormack – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Koukal, Orsava – Miškář.