Preview k zápasu
čt 27.10.2022 | Šimon Zemánek

Ve sváteční den doma. Pod Bílou věž přijedou Karlovy Vary

Lvi zahájili v minulém utkání na ledě Liberce druhou čtvrtinu základní části. Po nevydařeném derby přišla ta nejlepší možná, tříbodová, odpověď. Na to budou Hradečtí chtít navázat i v dalším duelu proti Karlovým Varům, po dvouzápasové pauze opět doma. Lvi na Energetiky relativně umí. Z posledních deseti vzájemných střetnutí vyšli osmkrát vítězně. Poslední utkání na ledě ČPP Arény z minulé sezony však skončilo výhrou hostí 4:2. Jak dopadne následující mač? To bude jasné v pátek, úvodní buly je naplánováno na 16:00.

„Nemyslím si, že to bude oproti předchozím utkáním příliš odlišné.“

#6 Lukáš Cingel (o nadcházejícím mači proti Karlovým Varům)

Hradečtí hokejisté v předchozím duelu zvítězili na neoblíbené liberecké půdě 6:3. Jak utkání hodnotí Lukáš Cingel? „Zápas byl z naší strany odehrán dobře. Od začátku do konce jsme si plnili to, co jsme měli. Vyhrávali jsme osobní souboje a měli velké nasazení. To byl klíč k úspěchu,“ ví útočník s číslem šest na zádech. Minulý týden byl pro Lvy velmi nabitý. V rozmezí pěti dnů se utkali Spartou, Pardubicemi a Libercem. „Poslední týden byl dost náročný, ale řekl bych, že úspěšný. Za šest bodů jsme rádi, ale stále je na čem pracovat. Občas máme výpadky, kterých se musíme vyvarovat. Je super, že jsme teď měli dva dny volna a mohli si oddechhnout. Bylo toho dost,“ komentuje hradecký centr.

Východočechy v poslední době velmi trápila rozsáhlá marodka, která se však už začíná vyprazdňovat. Na seznamu zraněných už tak zůstávají „pouze“ dva hráči – Jordann Perret a Michael Gaspar. „Je super, že se nám marodka zmenšuje. Z vlastní zkušenosti vím, že chvíli trvá, než se do toho člověk zpátky po zranění dostane. Teď by klukům mohlo pomoct to, že nás čekají zápasy rychle po sobě. Do pauzy zbývají dva týdny, které chceme zvládnout. Musíme se na ně maximálně soustředit a co nejlépe se připravit,“ hlásí útočník, jenž působí pod Bílou věží od roku 2017.

V nadcházejícím pátečním utkání čeká Lvy souboj s Energetiky z lázeňského města. „Karlovy Vary vždy byly bruslivým týmem. Hráli jsme proti nim už i v téhle sezoně a nebylo tomu jinak. Nemyslím si, že to bude, oproti předchozím utkáním, příliš odlišné. Všichni se snaží hrát podobný hokej. Bruslivý, s velkým množstvím osobních soubojů,“ popisuje žilinský rodák. Svěřenci Tomáše Martince vstupují do dalšího zápasu povzbuzeni výhrou nad Libercem. Co bude klíčem k úspěchu tentokrát? „Musíme hrát svoji hru a pokud ji budeme dodržovat, tak je jedno proti komu hrajeme. Záleží hlavně na nás,“ uzavírá 30letý forvard.

ŠtěpánLukeš
Mladší bratr bývalého útočníka Litvínova Františka a mládežnický i seniorský reprezentant se do lázeňského města dostal na začátku roku z Hradce Králové skrz trejd za Filipa Novotného. V této sezoně si zatím připsal, v 7 zápasech, 2 výhry, čisté konto, ale i asistenci. Jeho úspěšnost zákroků činí 89,3 %.

Karlovy Vary – nevyzpytatelný soupeř

Karlovarští neměli úplně vydařený vstup do nové sezony, tři z úvodních čtyř utkání prohráli. Právě i jedna z těchto porážek byla proti Lvům, když je ve druhém kole svěřenci Tomáše Martince zdolali 3:2. Od té doby na tom však jsou Západočeši mnohem lépe. Z následujících devíti utkání odešli pouze dvakrát bez bodového zisku. Navíc jsou svěřenci Davida Bruka zatím jediní, kterým se podařilo obrat aktuálně vedoucí Dynamo o všechny body. V 9. kole totiž zvítězili na pardubickém ledě 4:2. Energetici v posledním mači před domácím publikem podlehli Kometě 2:3 po nájezdech a ukončili tak svou vítěznou šňůru, jenž trvala tři zápasy. Po třinácti odehraných zápasech mají Karlovarští na svém kontě 20 bodů. Tedy o jeden méně než Hradečtí.

Západočeši mají gólový průměr za zápas na hodnotě 2,85 a náleží jim tak šestá pozice ve statistice produktivity. Energetici naopak obdrželi už 43 branek a patří tak k nejhorším defenzivám soutěže. Tým z lázeňského města se může pyšnit dobrou produktivitou, v úspěšnosti střelby je na páté příčce ze všech extraligových mužstev. Co se speciálních formací týče, tak Karlovarští jsou, s devíti zásahy, na šesté pozici v procentuálním využití přesilovek. Zároveň ve vlastní početní převaze inkasovali už tři branky, tedy pouze o jednu méně, než za celou loňskou základní část. V oslabení patří Karlovarští spíše k podprůměrným týmům ligy.

Týmovou produktivitu Západočechů táhne především zkušený forvard Tomáš Rachůnek s dvanácti kanadskými body (4+8). Druhým nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem je Petr Koblasa (7+3). Na vhazování se můžou spolehnout na Jiřího Černocha, jenž vyhrál již 155 buly a s úspěšností 58,49 % na vhazování patří k extraligové špičce v této disciplíně. Pouze tři hráči vyhráli více vhazování než 26letý útočník. Nejvytěžovanějším hráčem Energetiků je obránce Michal Plutnar. Jeho průměrný čas na ledě činí necelých 22 minut na zápas. Na třetí příčce v pořadí Radexast indexu se nachází 30letý zadák Ondřej Dlapa, který v soutěži o největšího bojovníka nasbíral zatím o šest bodů více než hradecký Richard Nedomlel, jemuž náleží dělená čtvrtá pozice.

Vstupenky, parkování a bulletin

Na utkání proti Karlovým Varům jsou v platnosti všechny permanentky (ve verzi základní i sezonní), navíc jsou v prodeji jednotlivé vstupenky. Ty jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.

Od prvního extraligového duelu je zároveň opět možné využít velké parkoviště u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po konci zápasu je nutné parkoviště opustit.

Novinkou si oproti loňské sezoně prošel Lví bulletin, ten bude k dostání vždy od 12:00 daného hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí nový zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět.

Sestavy z minulého utkání