Ohlasy k zápasu
ne 18.9.2022 | Jan Hirsch, Vlastimil Mourek

Výhra? Máme na čem stavět, má jasno tříbodový Chris Lalancette

Po nepovedeném konci pátečního utkání s Libercem se Hradečtí mohou radovat z první výhry v Tipsport extralize. V Karlových Varech vybojovali těsné vítězství 3:2, k úspěchu přispěl velkou měrou útočník Christophe Lalancette, který se dvěma góly a jednou asistencí podílel na všech brankách Mountfieldu. Jak rodák z Robervalu hodnotí tříbodový zisk na západě Čech?

Karlovarská Energie patří k oblíbeným soupeřům Hradce –⁠ v posledních osmi utkáních proti ní tým z východu Čech prohrál pouze jednou. A nejinak tomu bylo i ve 2. extraligovém kole. Kromě tří bodů potěšil Christopha Lalancetta i výkon týmu Tomáše Martince. „Řekl bych, že hra byla za naší strany slušná. Ve třetí třetině jsme byli trochu pod tlakem, ale tři body bereme a máme na čem stavět,“ prozrazuje na úvod 28letý Kanaďan.

V pátek odstartovali Lvi nový ročník extraligy doma proti Libereckým, padli ale po dvou gólech z oslabení. V trénincích se tak svěřenci tria Martinec – Svoboda, Hamara soustředili právě na ně. „Chtěli jsme se zdokonalit v našich přesilovkách i oslabeních. Dívali jsme se na videa a dělali nějaké úpravy ve hře. Celkem se nám dařilo,“ komentuje hradecká jednadvacítka, která si ostatně připsala asistenci na gól Radka Smoleňáka právě v početní převaze.

Na ledě KV Arény bylo dohromady odpískáno jedenáct trestů, utkání bylo vůbec celkem vyhrocené. K vidění byla i bitka Filipa Pavlíka se soupeřem. „Nemyslím si, že ve hře chybělo fair-play, bylo to prostě náročné utkání. V takových zápasech musíte ukázat, co ve vás je, a pracovat tvrdě. Hlavní je pro nás výhra,“ cení si tří bodů z utkání.

„Byli jsme silní na puku a vyplatilo se.“

#21 Christophe Lalancette (o zápase s Energií)

Zápas s Bílými Tygry vypadal pro Hradec velmi slibně, ještě v 57. minutě vedl díky střele Filipa Pavlíka 1:0. Nakonec si Severočeši odvezli dva body za výhru po prodloužení. „Tak už to prostě v hokeji chodí a ze svých chyb se snažíme poučit. Proti Liberci nám nechybělo sebevědomí, ale stačí pár nešťastných odrazů a už je z toho gól. S Karlovými Vary jsme byli silní na puku a vyplatilo se to,“ hodnotí útočník utkání, ve kterém vstřelil rozhodující branku po krásné přihrávce od Nikity Ščerbaka. Předtím se stihl trefit ještě jednou, to když dorazil nepřesnou střelu Radka Smoleňáka.

Za dva góly a asistenci byl kanadský forvard oceněn jako hráč zápasu, z čehož má samozřejmě radost. „Pocit je to skvělý. Doufám, že to takhle půjde i v příštím utkání. Spoluhráči odvedli dobrou práci a já jsem prakticky jen odklízel puky do branky,“ zakončuje Christophe Lalancette.

Do nového působiště se skvěle adaptoval gólman Jan Růžička, který v létě do Hradce přestoupil z Mladé Boleslavi. Proti Energii měl 92% úspěšnost zákroků. „Růža byl hlavním důvodem naší výhry a taky jsme díky němu drželi krok s Libercem. Chytá skvěle, takto bychom potřebovali hrát,“ vychvaluje brankáře člen třetí útočné formace.