Aktuální zprávy z klubu
pá 17.11.2023 | Daniel Krátký

Vysokoškoláci v A-týmu: Ing. Jan Eberle i Bc. Alex Tamáši

17. listopad = Mezinárodní den studentstva. Právě v tento speciální den odehrají hokejisté Mountfieldu HK duel proti Třinci, který bude věnován studentům. I v kádru A-týmu Hradce jsou vysokoškoláci. Na jakých univerzitách nalezneme stopu hráče z hradeckého týmu?

  • Kapitánem je inženýr: Kapitán Jan Eberle se může pyšnit titulem inženýra z ČZU. Téma jeho diplomové práce? Problematika hospodaření s finančními prostředky u vybraného územně samosprávného celku.
  • Po MS na státnice: Dalším vysokoškolákem v kádru A-týmu je Alex Tamáši. Slovenský reprezentant v létě po příjezdu z MS získal bakalářský titul na Technické univerzitě ve Zvolenu. Název bakalářky? Zelené střechy pro dřevěné stavby rodinných domů. Nyní pokračuje v magisterském studiu.
  • Do školy přes řeku: Také Michael Gaspar studuje univerzitu. Do školy to má kousek ze stadionu, navštěvuje totiž Univerzitu Hradec Králové. Nyní pracuje na své bakalářské práci, čekají ho totiž státnice. Téma bakalářské práce? Extrémní chudoba jako porušování lidských práv.
  • Z Lotyšska na univerzitu do USA: Hokej & Univerzita? Tohle spojení v zámoří využil také Ralfs Freibergs, jenž hájil barvy Bowling Green State University, na které studoval obor Finance a Ekonomika. Později pak v Lotyšsku vystudoval také Academy of Sport Education a stal se i hokejovým trenérem.
  • Vzdělání & Hokej: Také Evan Jasper se vydal z Kanady do Spojených států a spojil hokej se vzděláním. Na Sacred Heart University úspěšně vystudoval obor Finance a Ekonomika a navíc se i vypracoval v hokejovém týmu, ve kterém zastával pozici kapitána.

17. listopad = Mezinárodní den studentstva. I v kádru A-týmu Hradce jsou vysokoškoláci. 🧑‍🎓 Kapitán 𝐉𝐚𝐧 𝐄𝐛𝐞𝐫𝐥𝐞 se může...

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne Pátek 17. listopadu 2023