Preview k zápasu
čt 16.11.2023 | Eva Šafranková

Den studentstva = repríza finále, Hradec vyzve na svátek Třinec

Mountfield pokračuje ve vítězném duchu i po reprezentační přestávce, v dohrávce 16. kola totiž po více než roce zdolal Mladou Boleslav 3:0 a zaznamenal třetí výhru za sebou. Další tři body do tabulky budou chtít Lvi zapsat i proti Třinci, se kterým se naposledy v ČPP Aréně utkali v pátém finále a představení to bylo vydařené. Uspěje Hradec i tentokrát? Zápas startuje na státní svátek – Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studenstva v 16:00.

MartinRůžička
I přesto, že rodák z Berouna za měsíc oslaví 38. narozeniny, patří stále k největším oporám Třince, jehož dres obléká již osmou sezonu. Potvrzuje to i v aktuálním ročníku, kdy za 17 odehraných zápasů vstřelil 8 gólů a zapsal 11 asistencí. Za to mu zaslouženě patří pozice nejproduktivnějšího hráče Ocelářů.

Oceláři mají na kontě desetizápasovou bodovou sérii

Třinec sice nezahájil sezonu vítězně, ale postupně se díky velmi stabilním výkonům propracoval mezi čtveřici nejlepších celků. Oproti sousedům v tabulce má ještě utkání k dobru. V dosavadním průběhu ročníku se nestalo, že by zaznamenal více než dvě prohry v řadě. Od 6. října se dokonce Slezané vezou na šňůře, kdy bodovali v každém z deseti zápasů. Navíc poslední tři duely zvládli vítězně. Na konci října zvrátili utkání na ledě Liberce na svoji stranu a zvítězili 3:1. Před reprezentační pauzou odehráli Oceláři derby, v němž byli vždy v těsném vedení, jenže domácí Vítkovice pokaždé srovnaly krok. Rozhodlo až třetí dějství, ve kterém Třinec zapsal další tři trefy a mohl se radovat z výsledku 6:3. Střeleckou formu si přenesl i do mače proti Olomouci, kterou rozstřílel jasně 5:0. Ondřej Kacetl si navzdory 31 střeleckým pokusům Kohoutů připsal první čisté konto v sezoně.

Ačkoliv měli Slezané doposud k dispozici nejméně přesilových her ze všech celků a mají také druhý nejnižší počet vyslaných střel v této herní situaci, jejich procentuální využití je šesté nejlepší (19,61 %). Celkově v ofenzivě i defenzivě se Ocelářům daří. Obdrželi pouze 41 gólů, a to je třetí nejmenší číslo, lépe jsou na tom jen východočeské kluby – hradecký Mountfield a pardubické Dynamo. Jejich úspěšnost ubráněných oslabeních se pohybuje lehce nad 85 %, za což jim náleží šesté místo. Svěřenci Zdeňka Motáka vynikají rovněž v rozdávání hitů a blokování střel, ve statistice Radegast indexu jim s celkovými 441 body za celé mužstvo patří čtvrtá pozice. Třinec je jedním z týmů, který zvyšuje návštěvnost na soupeřových stadionech. O tom svědčí i průměrný počet diváků na venkovních zápasech, který činí 6867, což je vůbec nejvíce v extralize.

Tahounem celku, jenž leží v okrese Frýdek-Místek, je stejně jako v předchozí sezoně útočník Martin Růžička. Zatím získal 19 kanadských bodů (8+11), což ho dělá pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. V patách týmové produktivity mu jsou slovenští forvardi Marko Daňo (8+7) a Libor Hudáček (7+8), kteří mají shodně 15 bodů. Z obránců je pak nejvíce vidět Tomáš Kundrátek (1+6). Bývalý hokejista brněnské Komety si v minulém ročníku zapsal i 16 startů za českou reprezentaci. Jinou úlohu mají beci Kanaďan Adam Smith a Adam Polášek, kteří v Radegast indexu za listopad prozatím nasbírali devět bodů. Za tyto výkony se nacházejí mezi sedmi největšími bojovníky za tento měsíc. Kvůli zranění Ondřeje Kacetla brankoviště hájil více Marek Mazanec, jenž se s úspěšností 92,31 % řadí na čtvrtou příčku mezi všemi gólmany ligy.

Praktické informace pro fanoušky

  • Studentský zápas: Utkání proti Třinci je určeno studentům, pro ně bude připraven i doprovodný program během utkání. Symbolicky se tak jedná i vzhledem k datu konání samotné bitvy proti Třinci – 17. listopadu. Více informací naleznete na mountfieldhk.cz/studenti, zlevněné vstupenky pro studenty jsou k dispozici za 100 korun v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 5 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 60 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je nově v rozšířené verzi i velikosti A4 k dostání před zápasem za 50 korun na pokladnách, ve stánku za pokladnami a ve fanshopu. V nové listopadové verzi naleznete představení soupeřů, zajímavý rozhovor s Patrikem Marcelem, plakát Olivera Okuliara, rozlučkový rozhovor s Radkem Smoleňákem nebo příběh nejmladšího střelce extraligy Adama Novotného. Zkrátka všechno, co potřebujete o hradeckém hokeji vědět. Včetně soutěže!

Sestavy z minulého utkání