Ohlasy k zápasu
ne 13.12.2020 | Anna Marie Kokrhounová, Marek Baloun

Zápas jsme si znepříjemnili vlastní laxností, přiznává Bohumil Jank

Dvakrát proti Budějovicím, dvakrát po třech bodech. To je hradecká bilance z posledního týdne. Ačkoliv Hradec v neděli zapsal třetí výhru v řadě, v závěrečné třetině měl rozhodně namále a Jihočeši se ukázali jako soupeř, kterého není radno podcenit. Nejen o budějovické dotěrnosti, ale i o nadcházejících Vánocích po zápase pohovořil Bohumil Jank.

Podruhé v týdnu hradečtí hokejisté narazili na České Budějovice, tentokrát to však nebyla procházka růžovým sadem a v závěru se Lvi ještě mohli strachovat o výsledek. „Náš vstup do zápasu byl fantastický a dali jsme čtyři góly. Ve druhé třetině nás ale paradoxně naše přesilovky dostaly trochu pod tlak. Budějovice se zvedly, daly dva góly a musím říct, že potom byly hodně nepříjemné. Sami jsme si vlastní laxností zápas znepříjemnili,“ komentuje nedělní zápas Bohumil Jank.

V první třetině Lvi na Motor skutečně vlétli jako uragán. Zamýšleli před zápasem takovýto úvod? „Plán máme pořád stejný. Samozřejmě chceme soupeře dostat pod tlak a pokud možno odskočit hned v první třetině, což se nám tady podařilo,“ vysvětluje osmadvacetiletý obránce a mrzí ho, že se Jihočechům v prostředním dějství podařilo dostat na koně.

„Musíme začít porážet týmy z horní šestky.“

#72 Bohumil Jank (o nadcházejícím zápase proti Boleslavi)

Důrazný bek v jihočeském klubu hokejově vyrůstal, k tomuto kraji má tak stále blízko. „Dodnes tu mám spoustu kamarádů a přátel, s kterými jsem v kontaktu. Rád říkám, že je to taková jihočeská Kalifornie. Je tady nádherně, takže se sem moc rád vracím a po sezóně, nebo když je kousek volna, sem zajedu za známými,“ popisuje svůj vztah k jižním Čechám.

V úterý čeká Mountfield poslední zápas před reprezentační pauzou, a to proti Mladé Boleslavi. Ta má aktuálně stejný počet bodů jako Hradec, můžeme se tak těšit na přímý souboj o pátou příčku. A s jakou se proti Bruslařům postaví hradečtí hokejisté? „Půjdeme si pro tři body. Musíme začít porážet týmy z horní šestky nebo čtyřky a jít si za bodama,“ má jasno rodák z Písku.

Poslední měsíc roku se chýlí ke konci a kvapem se blíží vánoční svátky. I Bohumil Jank patří ke skupině hrdých otců a Štědrý den tak očekává s nadšením. „Na Vánoce se strašně těším. Mám malou dceru, které jsou přes dva roky, takže už všechno vnímá a ze všeho má radost,“ dodává na závěr.