Preview k zápasu
so 18.2.2023 | Petr Koval

Zápas o vylepšení rekordu! Lvi přivítají plzeňskou Škodovku

Mountfield zažívá skvělé období. V předchozím střetnutí proti Třinci zaznamenal vítězství 2:1 a nastavil nový klubový rekord za osmou tříbodovou výhru v řadě. Doposud bylo maximem sedm vítězství za plný počet bodů z ročníku 2017/18. O navýšení milníku budou svěřenci Tomáše Martince bojovat v neděli proti trápící se Plzni. Indiáni v únoru dosud nebodovali, avšak letošní vzájemné duely vždy opanoval hostující tým. Bude platit dosavadní bilance? Startujeme v 16:00.

„Díky Kivimu, který to podržel a dal nám šanci vyhrát, jsme v Třinci získali tři body“

Petr Svoboda (o utkání v Třinci)

Hradec v pátečním souboji s Třincem vyrovnal dosavadní rekord v počtu výher v řadě ze sezony 2021/22 a zároveň překonal doposud nejlepší bilanci sedmi tříbodových vítězství. „Za bodovou sérii jsme samozřejmě rádi, protože to není tak dávno, co jsme byli pár bodů od posledního nebo předposledního místa,“ připomíná asistent trenéra.

K tomu pomohl kompaktní týmový výkon podpořený skvělým brankářem. „Kluci pracovali celý zápas. Když pracujete, tak se občas štěstí překloní k vám. Je pravda, že jsme byli čtyřicet minut horším týmem. Díky Kivimu, který to podržel a dal nám šanci vyhrát, jsme v Třinci získali tři body,“ chválí juniorský mistr světa. Hradec i díky formě v posledních kláních bojuje o pozici zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. „My jsme si tenhle cíl před sezonou nedávali. Vím, že je to klišé, ale jdeme zápas od zápasu a snažíme se urvat maximum bodů, které můžeme,“ doplňuje.

V neděli čeká jeho svěřence Plzeň, jež poslední dvě utkání odehrála se skóre 0:6. „Samozřejmě je zrádný, když víte, že Plzeň nedala dva zápasy gól. Určitě se bude snažit hru zjednodušit a bude se cpát do brány. Každopádně nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Musíme se koncentrovat stejně jako na každý zápas a eliminovat jejich rychlé protiútoky,“ uzavírá Petr Svoboda.

PetrZámorský
Reprezentačního obránce z poslední akce na ledě nepřehlédnete nejen díky žlutým tkaničkám, ale hlavně proto, že z něj takřka nesleze. S neuvěřitelným průměrem přes 27 minut za zápas je nejvytěžovanějším hráčem ligy a třetím nejproduktivnějším hráčem týmu.

Škodovka nevstřelila gól už 162 minut

Západočeši letos prošli dvěma zcela odlišnými obdobími. Začátek sezony byl pro tamní klub nejhorší za posledních sedmnáct let. Po Novém roce zase figuroval v top čtyřce. Ale aktuální forma není úplně ideální. Čtyři únorové prohry v řadě zařadily Plzeň ve vyrovnané extraligové tabulce na osmou příčku. V posledních dvou zápasech navíc nedokázala vstřelit gól. Proti Brnu i Kladnu prohrála shodně 0:3.

Modrobílí vstřelili za sedmačtyřicet kol 116 branek, což jejich produktivitu řadí na osmou pozici. V únoru však jejich ofenziva tápe. Už 162 minut a 38 vteřin totiž kádr Petra Kořínka nepřekonal soupeřova brankáře. Nepomáhá jim k tomu ani speciální přesilovková formace. Ta je s úspěšností 18,54 % až jedenáctá. Statistika 128 inkasovaných gólů řadí Škodu do extraligového průměru. Na druhou stranu její oslabení je páté nejlepší (80,79 %). A to se jí hodí, protože je druhým nejtrestanějším týmem ligy.

Týmové produktivitě vládne s čtyřiatřiceti body útočník Petr Kodýtek, který je s patnácti góly rovněž nejlepším střelcem svého celku. Nebezpečí v přesilové hře představuje především Aleksi Rekonen. Finská posila (11+19) zaznamenala hned dvacet kanadských bodů právě v početní výhodě. Druhým bodově nejpřínosnějším obráncem soutěže je Petr Zámorský (7+21). V tabulce pravdy je zase nejlepší s třinácti kladnými body bek Vojtěch Budík. Pětadvacetiletý zadák však dlouhodobě figuruje na seznamu zraněných. Brankář Miroslav Svoboda naskočil do šestadvaceti duelů (úspěšnost 91,98%, průměr 2,61). Jeho o čtyři roky mladší kolega Dominik Pavlát odchytal jen o čtyři utkání méně (úspěšnost 91,56%, průměr 2,49).

Sestavy z minulého utkání

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Lalancette, Chalupa – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Pilař, Zachar, Smoleňák.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!