Ohlasy k zápasu
ne 11.12.2022 | Tomáš Kalas, Jan Vavřina | Foto: Lukáš Mayer / HC Energie Karlovy Vary

Že je krize za námi? Nechceme nic zakřiknout, říká Filip Pavlík

Karlovy Vary patří mezi oblíbené destinace Hradce. Už desetkrát v řadě totiž Lvi na ledě Energie bodovali. Výhru 4:1 řídili především Oliver Okuliar s Filipem Pavlíkem. Obránce Hradce se zapsal do kronik dvěma zásahy, navíc na začátku 52. minuty ustanovil konečnou podobu výsledku. „Hráli jsme svůj systém a dodržovali to, co měli,“ chválí Pavlík celý tým.

Filipe, získali jste tři body v Karlových Varech, jaký to byl zápas?
V první třetině nebyla z naší strany hra nijak špatná, jenže jsme nedali gól a následně inkasovali. Pak jsme se ale zvedli, ve druhé třetině třikrát skórovali a dokázali to zlomit na naši stranu.

Za šedesát minut jste dovolili Energii jenom 20 střel na branku, jste s výkonem v obraně spokojeni?
Z tohoto hlediska určitě ano. Hráli jsme svůj systém a dodržovali to, co měli. Vary se nedokázaly dostat do šancí, ani moc neohrozily naši branku. Zvládli jsme si to pohlídat, to bylo hlavní.

Vary byly o tři body před vámi. Bylo tak důležité, že jste naplno bodovali a udrželi s nimi kontakt?
Pro nás jsou důležité každé body. Měli jsme nepříznivou sérii, kdy jsme prohráli pět zápasů v řadě, teď jsme rádi, že bodujeme a chceme jít nahoru tabulkou.

Zmínil jste tu sérii, věříte, že je ta výsledková krize za vámi? Dvě výhry v řadě včetně derby…
Samozřejmě bychom rádi řekli, že ta krize je už za námi, ale nechceme to nijak zakřiknout. Soustředíme se vždycky jenom na další utkání, které nás čeká a snažíme se jej dotáhnout do úspěšného konce.

Co se oproti těm pěti duelům bez bodu změnilo ve vaší hře?
Především se nám nedařilo střelecky, navíc jsme i často inkasovali. Nehráli jsme vůbec špatně, ale neměli jsme to pověstné štěstí, abychom to překlopili. Šance byly, ale branky jsme z toho nedokázali vytěžit.

„Vary se nedokázaly dostat do šancí, ani moc neohrozily naši branku."

#45 Filip Pavlík (o práci v defenzivě)

Osobně jste pomohl produktivitě dvěma brankami. Potěší to o to víc, že jste obránce?
Hodně mě to potěšilo. Každý hráč, kterému se podaří dát jakýkoliv gól, tak je z toho šťastný a je za to rád.

Vaše trefa na 4:1 letěla pod břevno, gólman prakticky nereagoval. Jak byste to sám popsal?
Myslím si, že se to odrazilo někde od tyčky. Skákalo to tam přede mnou a nevím, kdo mi to tam posunul, jestli Marek Zachar, anebo Ráďa Pavlík. Já už pak jenom zkusil vystřelit, brankář měl zakrytý výhled a padlo to tam. Pochvalu za to mají všichni, co se na tom černou prací podíleli.

Čeká vás přesun do Švýcarska na čtvrtfinálovou odvetu CHL, jaký je váš program?
Z Varů odjíždíme spát do Prahy, máme zarezervovaný hotel u letiště. V pondělí ráno totiž letíme linkou do Zugu, takže by to ani nemělo smysl jet domů a brzo ráno druhý den vyjíždět. Po příletu pak máme lehký trénink a v úterý nás čeká zápas. Den po utkání máme dopoledne další trénink a odpoledne letíme domů. Po návratu máme dvoudenní volno a bude čas na regeneraci. Program je náročný a můžeme si během reprepauzy trochu odpočinout.

Do Zugu letíte povzbuzeni vítězstvím ve Varech, s jakým plánem míříte do Švýcarska?
Letíme tam za příznivého výsledku 2:2 a myslím si, že je to super výsledek. Máme to dobře rozehrané a chceme tam vyhrát, snažit se hrát naši hru a uvidíme, jak to dopadne. Každopádně bychom chtěli postoupit určitě dál.