Zápasy
st 29.9.2010 | Miroslav Fantal, Lukáš Souček

Hradec se vrací z Olomouce bez bodového zisku

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté nevstoupili do utkání na ledě Olomouce vůbec špatně. Hned ve druhé minutě šli totiž do vedení zásluhou Zdeňka Kubicy. Domácí celek ale dokázal za necelé tři minuty vyrovnat a ještě v téže minutě dokonce jít i do vedení. Na začátku třetí třetiny už Olomoučtí zvyšovali dokonce na 4:1, přesto Východočeši dokázali udělat ze závěru utkání menší drama. Branky Roubíka a Moskala totiž znamenaly snížení na rozdíl jediné branky. Dvě minuty už ale Hradci na vstřelení vyrovnávací branky nestačily, a tak se svěřenci hlavního kouče Jirího Mičky vrací ze soupeřova kluziště bez bodu.

Lepší vstup do utkání měli hosté. Už ve druhé minutě se poprvé měnilo skóre. Daniel Volráb našel mezi kruhy volného Zdeňka Kubicu, který střelou po ledě prostřelil Žigárdyho. Hanáci však záhy odpověděli. V páté minutě se po levé straně protáhl Tomáš Zbořil, narazil si s Matějem Pekrem a střelou z úhlu napálil kotouč pod horní tyčku.

Vstřelená branka nakopla domácí k lepší hře a bylo to znát i ve skóre. Střelu Radima Kucharczyka vyrazil Luňák jen na hůl Richarda Brančíka, který poslal kotouč do poloodkryté klece. Obě branky Kohoutů dělilo jen devatenáct vteřin.

Ještě větší radost měli domácí fanoušci v osmé minutě. Michal Černý adresoval kotouč Tomáši Zbořilovi, který se z mezikruží ani tentokrát nemýlil. Za uklidňujícího stavu pro Hanáky se začali opět ozývat Východočeši. Nejprve se do samostatného nájezdu dostal Miloslav Čermák, ale na Žigárdyho nevyzrál.

Mnohem větší práci měl olomoucký gólman o chvíli později, kdy Hanáci svou nedisciplinovaností nabídli soupeři přes dvě minuty dvojnásobné početní výhody. Tu ale hosté prováhali.

V úvodu druhé periody dostali také Kohouti dvouminutovou přesilovou hru proti třem, ale stejně jako Hradečtí v první třetině neuspěli. V dalším průběhu druhé dvacetiminutovky se hrálo nahoru dolů, obě družstva si vypracovala několik slibných příležitostí, ale muži v maskách odmítli kapitulovat.

V úvodu třetí části odskočili domácí už na rozdíl tří branek, když po vlastní střele dokázal kotouč napodruhé dostat za Luňákova záda Martin Vyrůbalík. Vzápětí dostali hosté podruhé v zápase téměř dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku. Tentokrát ji Východočeši proměnili. Jaroslav Roubík střelou od modré trefil mezírku mezi Žigárdyho betony.

Hradečtí se dlouho snažili snížit. Podařilo se jim to až dvě minuty před koncem, kdy přesnou tečí poslal puk za olomouckého gólmana Patrik Moskal. Rozdíl jediné branky přinesl obrovské drama. Hradečtí dokonce zkoušeli hru bez brankáře. Ani přes velký nápor se ale hostům už nepodařilo srovnat.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 -2 0
Ondřej Březina 0 0 0 -2 0
Vít Budínský 0 0 0 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Miloslav Čermák 0 1 1 1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 -1 0
Oldřich Horák 0 0 0 -2 0
Jan Hruška 0 1 1 1 2
Ondřej Hruška 0 0 0 -1 0
Lukáš Chmelíř 0 2 2 2 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Aleš Křetínský 0 0 0 -2 2
Zdeněk Kubica 1 0 1 1 0
Patrik Moskal 1 0 1 0 2
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Jan Šejnoha 0 0 0 -2 0
Martin Táborský 0 0 0 1 4
Daniel Volráb 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 39 4 35 89,74 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byl to hodně těžký zápas, protože už jsme dvakrát prohráli a dnes jsme museli před domácím publikem zvitězit. Jsme maximálně spokojeni, hráči hráli výborně. Za to si zaslouží pochvalu. Předvedli jsme lepší výkon než v předchozích utkáních. Všechny pětky hrály výborně. Hradec hrál také pohledný hokej. Je to mužstvo, které tu hrálo zatím nejlépe. Soupeř byl silný v útoku. V zápase bylo hodně vyloučených. Nechali jsme se mnohdy zbytečně trestat, ale oslabení jsme hráli výborně.

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Z výsledku jsme určitě zklamaní. Utkání jsme začali dobře, měli jsme pohyb a dobré nahrávky. Vstřelili jsme rychlou branku. Poté jsme ale udělali chyby. Čtvrtá lajna byla dvakrát na ledě a dvakrát inkasovala. Ve druhé třetině jsme se malinko zvedli, ale na začátku poslední části jsme opět hloupě inkasovali. Kluci to ale dál zkoušeli a chtěli získat alespoň bod. Bohužel víme, že Olomouc má dobrý tým, takže se to těžko dotahovalo.