Zápasy
so 27.11.2010 | Lenka Jonešová, Martin Voltr

Hradec vrátil Litoměřicím výsledek 6:1 a už je čtvrtý

Zápasové menu

V sobotu vyjeli na led ČEZ Stadionu domácí hokejisté s cílem vrátit Litoměřicím prohru z prvního vzájemného zápasu, kdy na severu Čech neuspěli vysoko 1:6. To se jim nakonec do puntíku podařilo, i když bezbranková první třetina tomu zdaleka nenasvědčovala. Ve zbylých dvou se totiž domácí prosadili vždy třikrát a diváci se dočkali i několika exhibičních kombinací. Litoměřice se z branky radovaly jen jednou za rozhodnutého stavu 4:0. Dvěma góly se na konečném vítězství 6:1 podílel Vít Budínský, několika zákroky své hráče podržela také hvězda zápasu, brankář Filip Luňák. Hradečtí hokejisté tak ovládli už čtvrté utkání v řadě a patří jim čtvrtá příčka prvoligové tabulky.

Bezbranková první třetina

Do první třetiny vstoupily oba celky poklidně. Ve čtvrté minutě utkání byl za držení vyloučen hostující Ondřej Kříž. Do první větší akce zápasu se dostal Lukáš Chmelíř, který vystřelil od modré čáry a Volke prudkou střelu vyrazil nad sebe. Po Čápově faulu dostali možnost otevřít skóre hosté. Slížek byl ve velké šanci před Luňákem, ten vytáhl výborný zákrok a zabránil Litoměřickým jít do vedení. Následně se sám na domácího brankáře hnal Heinisch, kterého zahákoval Hendrich a domácí se znovu museli bránit ve čtyřech. Hostující tým Luňáka nijak neohrozil a úvodní část se tak dohrála v poklidném tempu. Stav 0:0.

Hradec rozhodl o svém vítězství během tří minut

Na začátku druhé třetiny se v dobrém světle ukázal litoměřický Volke, když na něj domácí Roubík vyslal střelu zápěstím a hostující brankář výborně zasáhl lapačkou. Poté jel Novák na Luňáka, ten jeho střelu vyrazil do bezpečí. Velkou příležitost měli Hradečtí, když se na Volkeho řítilo trio ve složení Budínský – Volráb – Vágner, kotouč však zastavil hostující brankář svými betony. Prvního gólu se přítomní dočkali v sedmadvacáté minutě. K puku se dostal Martin Vágner, napřáhnul od modré čáry a prudkou ranou prostřelil Volkeho – 1:0.

Domácích bylo najednou všude plno. Šanci měli Jan Hruška, po něm Jindřich, kterého fauloval Doležal a oslabil tak svůj tým. Domácí rozebrali hostující obranu a Zdeněk Čáp od modré perfektně našel Jaroslava Roubíka, který jen zakončil do prázdné brány. Půl minuty poté Volráb nahodil puk před bránu, kde ho pohotově sklepl do brány Vít Budínský a navýšil vedení na rozdíl tří branek. V jednatřicáté minutě Hendrich vleže přihrál kotouč Bergerovi, ale ten prudkou střelou přestřelil. Na druhé straně se v oslabení do šance dostal Stříteský, který tvrdě vystřelil a Luňák lapil kotouč do lapačky. Brož tísněný Roubíkem vystřelil od modré, proti jeho střele byl znovu domácí gólman. Druhá třetina tak skončila poměrem 3:0.

Drama se nekonalo, tři body si připsali domácí

V závěrečné pasáži se na jejím začátku dostal k puku Koudelka, vyslal střelu na Volkeho, který ho vychytal. Litoměřičtí se hnali kupředu, proto jejich akci zastavil Hendrich pouze za cenu faulu. Hostující hráči se nemohli usadit v domácím obranném pásmu. Kotouče se zmocnili domácí a v oslabení ujížděli dva na jednoho Kubica s Moskalem. Prvně jmenovaný vyslal přesnou přihrávku před bránu Patriku Moskalovi a ten prostřelil hostujícího brankáře. Litoměřice nesložily zbraně, puk vybojoval Evan, precizně nahrál Petru Přeučilovi a ten ujížděl sám na Luňáka, kterého si rozhýbal a střelou do prázdné brány se nemýlil – 4:1.

Hrálo se v klidnějším tempu do té doby, než Volráb přihrávkou našel Víta Budínského, který jel po pravé straně sám na Volkeho a svou druhou brankou v utkání navýšil hradecké vedení. Stačilo pár sekund a na hostujícího brankáře se řítili tři domácí hráči. Jindřich nejprve netrefil bránu, poté Jan Berger obkroužil Volkeho svatyni, vyslal krásnou nahrávku na Ladislava Jindřicha a ten přesně zakončil – 6:1. Přidat další branku mohl Roubík, když tvrdě vypálil na Volkeho, který se blýskl efektním zákrokem. Konec třetiny se dohrával v poklidném tempu, domácí ještě v poslední minutě dostali možnost početní výhody pět na tři, kterou už nevyužili a utkání tak skončilo výsledkem 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 1 0
Vít Budínský 2 0 2 2 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 0 2
Miloslav Čermák 0 1 1 1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 2 4
Ondřej Hruška 0 0 0 0 2
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 2 0
Ladislav Jindřich 1 0 1 1 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 2
Martin Klement 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 2 2 2 0
Aleš Křetínský 0 1 1 0 0
Zdeněk Kubica 0 1 1 1 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 1 0 1 1 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Martin Vágner 1 0 1 2 0
Bohdan Višňák 0 0 0 2 0
Daniel Volráb 0 3 3 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 29 1 28 96,55 0 0

Fotogalerie