Preview k zápasu
út 25.8.2020 | Daniel Krátký

Odveta v Třinci? Bude to něco jiného, slibuje Jakub Lev

První duel čtvrtfinále proti Třinci se hradeckým Lvům absolutně nevyvedl. Výsledek v podobě 1:7 hovoří sám o sobě. O malou nápravu v podobě vítězství se pokusí svěřenci Vladimíra Růžičky staršího ve středu na ledě Werk Areny. Odveta čtvrtfinále Generali Česká Cupu startuje v 17:00. A jak říká hradecký forvard Jakub Lev: „Může se stát cokoliv.“

„Pojedeme do Třinci odčinit to, co jsme předvedli a budeme se snažit vyhrát.“

30 Jakub Lev (o druhém duelu čtvrtfinále)

První čtvrtfinále patřilo jednoznačně Třinci, hokejisté Mountfieldu se tak před odvetou musí rychle oklepat. „Byl to prostě zápas blbec. Nic se nám nepovedlo, dostali jsme sedm kusů. Musíme na to co nejrychleji zapomenout,“ je si vědom špatného výkonu Jakub Lev. „Třinci tam padla hned úplně první střela, my jsme pak zkorigovali. Prostě se jim povedl zápas, nám naopak vůbec, a to se občas stane. Ve středu to bude něco jiného,“ slibuje majitel třinácti reprezentačních startů.

Utkání na ledě ČPP Arény se hrálo, alespoň z počátku, v obrovském tempu, což mohlo být také kvalitou soupeře. „Třinec je špičkový mančaft. Myslím si, že mají výborné složení týmu, my jsme chtěli hrát také hodně aktivně, takže se létalo nahoru dolů,“ souhlasí Jakub Lev. Po pro hradecké hokejisty špatném průběhu střetnutí, tak v závěru došlo na několik potyček. „Když prohráváte větším rozdílem, tak je tam taková frustrace. Víte, že vám to nejde, tak nemůžete nic těžkého vymýšlet. A tak se snažíte hrát tvrdě a nepříjemně,“ vysvětluje vítěz extraligy ze sezóny 2012/13.

FilipZadina
Dvacetiletý křídelník patřící Detroitu odehrál v pondělí první duel od 2. února. A už ve 13. minutě měl na kontě hned dva góly.

Vliv na sehranosti hradeckých formací mohla mít také rotace v sestavě. „Samozřejmě to tím může být, ale v sezóně přijdou takové chvilky, někdo se může zranit. Může se stát cokoliv, ti hráči rotují,“ přemýšlí nahlas devětadvacetiletý útočník hradeckého týmu. „Musíme umět hrát každý s každým a také zareagovat na situaci. To se nám nepovedlo,“ pokračuje hokejista s pravým držením hole.

Hradecká třicítka si je vědoma, že šance na případný postup již je hodně nízká. Přesto však věří minimálně ve výhru. „Pojedeme do Třinci odčinit to, co jsme tady předvedli a budeme se snažit vyhrát. Může se stát všechno, může nám to tam napadat na začátku, uděláme si tak ještě nějakou šanci. Na druhou stranu nemusí. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet,“ uzavírá před odvetou v Třinci bývalý hráč Vítkovic, Komety či Plzně.

Sestavy z minulého utkání