Aktuální zprávy z klubu
pá 27.9.2013 | Martin Voltr, Sanny Muharem

7 důvodů, proč dnes přijít na Litvínov

Snad už i zatvrzelí příznivci z jihu Čech vidí, že extraliga se v Hradci Králové chytla – ale jsme teprve na začátku dlouhé cesty. Hokejisté rádi říkají, že musí jít zápas od zápasu, a to samé platí pro jejich fanoušky. Mountfield se po třech venkovních utkáních vrací na domácí led a právě dnes od 18 hodin bude jeho soupeřem Litvínov. Pojďte se přesvědčit, že hokej v Hradci není nuda!

Důvod č. 1: Kudrna na ledě!

Už 6. září se jeho přestup upekl. Až v šestém kole ale přijde na řadu to, proč je odchovanec Jaroslav Kudrna zpátky v Hradci Králové – poprvé totiž naskočí do extraligového zápasu! Jeho pozice bude na pravém křídle druhé formace s Tomášem Knotkem a kapitánem Jiřím Šimánkem.

Celá řada hradeckých příznivců ještě nebyla na světě, když se Kudrna už jako junior prvním rokem proháněl po arénách nejvyšší soutěže. Aby ne, vždyť je to taky už dvacet let! Za svou bohatou kariéru nasbíral nyní již sedmatřicetiletý matador celkem 711 extraligových startů, další dvě stovky zápasů odehrál v ruské Superlize a posléze KHL. Tyhle zkušenosti zkrátka musí být na ledě znát!

Důvod č. 2: Hradecká fazóna

Začátek proti Spartě a Třinci, z prvních pěti zápasů čtyřikrát na ledě soupeřů. Důvod sklonit hlavu a odevzdat body? Ani náhodou! Hradecký Mountfield nebodoval pouze v domově pražského favorita na titul, Ocelářům sebral vítr z plachet doma a pak sebral z venkovního trojzápasu sedm bodů z devíti možných.

To vše znamená aktuální třetí místo! Lépe než Hradec Králové si v tabulce extraligy stojí pouze Slavia a Kometa. S odstupem maximálně tří bodů ale na Východočechy dotírá hned sedm týmů – včetně Litvínova a Pardubic, dvou soupeřů pro tento víkend. No a Severočeši přijedou pod Bílou věž řádně nabuzeni, v zádech mají šňůru tří vítězství. Tady půjde o pověstných šest bodů!

Důvod č. 3: Atmosféra, ze které mrazí

Dlouho to tady nebylo. Hradecký stadion se v posledních letech postupně vyprazdňoval, nakonec ochozy pravidelně navštěvovala pouhá tisícovka fanoušků. Na první extraligový zápas s Třincem však dorazilo celkem 5137 diváků, a bylo to znát! Především v průběhu třetí třetiny z atmosféry, která panovala v Hradci Králové, mrazilo v zádech a skvělá kulisa hnala hokejisty nově vzniklého klubu za prvními body nové extraligové kapitoly.

Ze samotné atmosféry byli nadšeni i hráči. „Lidi byli super. Klobouk dolů před nimi, co předvedli, tohle jsme nečekali! Hrálo se nám skvěle,“ znělo po zápase s Oceláři z kabiny Východočechů. Proč jim podobnou atmosféru nevytvořit znovu? Buďte šestým hráčem domácího celku, hráči Vás potřebují!

Důvod č. 4: Ladění hlasivek na derby

Hned dva dny po zápase s Litvínovem se hraje dlouho očekávané východočeské derby. Hradečtí příznivci sice v hledišti pardubické ČEZ Areny určitě nebudou mít početní převahu, ale udělají všechno pro to, aby se byli slyšet minimálně stejně jako publikum soupeře!

Právě na domácím utkání bude poslední šance, abyste naladili své hlasivky. V neděli budou v Pardubicích obzvlášť potřeba! A to nejen při zápase, ale také během velkého pochodu, který hradečtí fanoušci ve městě našeho odvěkého rivala chystají.

Důvod č. 5: Jeřábek na střídačce soupeře

Chodili jste na Hradec i v jeho prvoligových letech? Pak Vás určitě nenechá klidnými jméno hlavního kouče litvínovských barev. Lavičku Severočechů vede Vladimír Jeřábek, který zažil dvě významné epizody pod Bílou věží – hradecký tým trénoval v letech 2002–2004 a 2005–2007! Jeřábek je znám jako obrovský motivátor a je jasné, že v Hradci bude chtít uspět dvojnásob.

Ale to nebude jediná trenérská paralela pátečního večera. Podobná situace totiž platí i na straně domácího celku! Asistent Jiří Kučera má Litvínov ještě v čerstvé paměti, u jeho kormidla stál ve třech nekompletních sezónách mezi roky 2009 a 2012. O Vánocích bude mít za sebou Kučera první rok u soutoku Labe s Orlicí a teď už jeho srdce bije pro Hradec.

Důvod č. 6: Nový sortiment ve fanshopu

Chcete být na fandění patřičně vybaveni? Hokejový klub Mountfield HK průběžně vylepšuje novou kolekci pro všechny své příznivce. Na zápase s Litvínovem už budou k dispozici nové pletené šály ve dvou verzích. Nabídku fanshopu rozšířily také hrnečky s logem klubu, půllitry a kolekce pánských triček. Ale je toho samozřejmě mnohem víc!

Trojice stánků na hradeckém zimním stadionu na Vás bude čekat hned po otevření jeho bran, tedy již hodinu před začátkem samotného utkání. Hradecký fanshop na Vás čeká také na facebooku, kde se můžete zůčastnit různých soutěží a naleznete zde další zajímavosti týkající se merchandisingu.

Důvod č. 7: Zbrusu nový dětský koutek

Již na prvním domácím zápase jste si mohli všimnout nově vzniklého dětského koutku nahoře na ochozu haly, u schodiště v sektoru K. Samozřejmě pro Vás bude fungovat i nadále! Ve stanu rodinných pasů a jeho okolí bude k dispozici hrací, výtvarný a sportovní koutek.

Pokud tedy Vaše ratolesti z nějakého důvodu nebude bavit pohled na hru extraligové ikony Františka Ptáčka nebo olympijského vítěze Martina Ručinského, mohou si v průběhu zápasu hrát, kreslit nebo se účastnit připravených her a soutěží. Nezapomeňte, že děti do 130 cm výšky mají vstup zdarma. Vezměte dnes na hokej celou rodinu!

Ale to je jen hrstka důvodů. Přijďte se přesvědčit sami...