Tiskové zprávy
út 12.6.2018 | Jan Vavřina | Foto: TASR

Posila do útoku! Hradeckou ofenzívu rozšíří talent Martin Réway

Budování kádru Mountfieldu HK na sezónu 2018/19 pokračuje. Ofenzívu týmu trenérského tria Martinec – Krátoška, Svoboda rozšíří talentovaný třiadvacetiletý útočník Martin Réway. Slovenský reprezentant má za sebou angažmá v Čechách, na Slovensku, ve Švýcarsku, v KHL a zámoří, kromě toho oblékal pravidelně také národní dres. Po zdravotních problémech, kvůli kterým vynechal sezónu 2016/17, se nastartoval vloni v KHL, a své nesporné hokejové kvality bude chtít znovu prokázat nově v Hradci Králové.


Proč se vedení klubu rozhodlo přijmout Martina Réwaye do svých řad? To prozrazuje generální manažer Aleš Kmoníček. „K rozhodnutí angažovat Martina jsme došli po zralé úvaze a delší debatě v rámci sportovního vedení klubu i vedení společnosti. Smlouvu, kterou jsme uzavřeli, máme dobře ošetřenou. Je v ní počítáno se všemi možnými komplikacemi včetně zdravotních. Martin v úterý prošel úspěšně zdravotní prohlídkou,“ prozrazuje generální manažer klubu.

Účastník třech juniorských světových šampionátů a hráč draftovaný v roce 2013 Montrealem Canadiens podepsal s Mountfieldem HK roční kontrakt s možností klubu uplatnit na něj opci. „Martin si prošel těžším obdobím, věřím ale, že už to má za sebou a že šanci, kterou mu dáváme, využije. Že ji chytne za pačesy tak, aby se z něj stal zase hokejista top formátu, pomůže týmu a stane se jeho tahounem,“ přeje si Aleš Kmoníček.

Jeho nesporné hokejové kvality vyzdvihuje také sportovní manažer klubu Jaroslav Bednář. „Martin je hokejista s neskutečným herním potenciálem. Skvěle vidí hru, je to jeden z mála hokejistů, který je schopen nahrát přesně žabkou přes půl hřiště. Doufám, že ho dostaneme do herní pohody, v jaké byl ve Spartě. Myslím, že je schopen nám ukázat velké věci,“ říká bývalý kapitán Mountfieldu HK.

Od mládežnických kategorií až do roku 2016 byla velká naděje slovenského hokeje zvyklá sbírat ve všech týmech alespoň bod na zápas. Právě na tuto pohodu bude chtít produktivní hráč navázat na východě Čech.

Statistiky Martina Réwaye