Ohlasy k zápasu
po 25.3.2019 | Anna Marie Kokrhounová

Nemáme se za co stydět, říká po konci sezóny Tomáš Vincour

Dobrý výkon a bojovnost. To vše předvedli hráči Mountfieldu v klíčové bitvě na ledě Moravanů, přesto jim to k výhře nestačilo. I v posledním zápase byli Kometě dlouho vyrovnaným soupeřem, ta se však mohla v brance spolehnout na Marka Čiliaka, který i letos pořádně potrápil hradeckou ofenzívu. V první třetině překonal slovenského gólmana Tomáš Vincour, v následných čtyřiceti minutách si ale hradecký ostrostřelec na brankáře v modrobílém už nepřišel a Hradec v play off skončil prohrou 2:3.

Ani ve čtvrtém zápase se Hradci nepodařilo uspět, i když Kometě byl rovnocenným soupeřem. K zápasu proti svému bývalému zaměstnavateli se vrací ještě Tomáš Vincour. „V první řadě bych jim chtěl pogratulovat. Vydřeli si to a zasloužili. Mají zkušené mužstvo a jejich mančaft zůstal dva roky skoro stejný. Mají výborné hráče a výbornou přesilovku. Výsledek 0:4 je krutý, ale není náhoda, že nás porazili čtyřikrát za sebou,“ smeká hradecký útočník před soupeřem.

Nejlepší střelec základní části z řad Mountfieldu si v zápase sice připsal jednu trefu, v průběhu utkání však společně s ostatními spoluhráči pohořel na skvělém výkonu Marka Čiliaka v brance Komety. „Chytal výborně a obránci taky zblokovali spoustu střel. Bez gólu se vyhrát nedá a my jsme nenašli recept, jak ho překonat. Snažili jsme se střílet ze všeho, chodit do brány, ale bohužel to bylo málo a sezóna skončila,“ popisuje hradecké patálie.

„Výsledek 0:4 je krutý, ale není náhoda, že nás porazili čtyřikrát za sebou.“

81 Tomáš Vincour (o síle mistrovské Komety)

V průběhu čtvrtfinálové série trápila Východočechy především koncovka a v duelu číslo čtyři tomu nebylo jinak. „Sobotní zápas byl vesměs stejný jako ty předchozí. Bušili jsme, ale nenašli jsme způsob, jak dát více než dva góly za zápas,“ říká o problémech v hradecké ofenzívě. Lvy brzdila také častá vyloučení, které Kometa bez milosti trestala. „Sérii jsme si prohráli individuálními chybami a nedisciplinovaností. Samozřejmě nejen tímhle, ale tak celkově. Série skončila, byla to dobrá zkušenost pro všechny a půjdeme dál,“ komentuje.

Podobně jako první duel na brněnském ledě, i ten druhý rozhodl gól Komety v závěru třetí třetiny, když se Moravané prosadili z přesilové hry. Krátce před tím mělo jít Brno také do čtyř poté, co se nedovoleně provinil jeden z domácích útočníků. Trest sudí ale odvolali a Hradečtí tak přišli o jistou výhodu. „Nebudeme se na nic vymlouvat. Já jsem neviděl, zda to byl faul, nebo ne. Rozhodčí ho odvolal. My jsme na gól měli šedesát minut. Stalo se, prohráli jsme a jeli jsme domů,“ uzavírá poslední duel Tomáš Vincour.

Ačkoliv sezóna pro hradecké končí s hořkou pachutí, celkový průběh ročníku nelze hodnotit jinak než pozitivně. „Nemáme se za co stydět. Sezóna sice skončila, ale všichni jsme tam odevzdali všechno, nikdo nepolevil,“ říká zkušený forvard. „Byli jsme překvapením, nikdo od nás tohle nečekal. Mužstvo šlapalo celou sezónu bez větších výpadků. Hráli jsme svoje, zapracovali jsme do týmu mladé hráče. Nevím, co bude následovat, ale máme další cíle do následující sezóny. Budeme se chtít zlepšit a hrát vysoko,“ dodává.