Preview k zápasu
po 20.3.2023 | Petr Koval

Boj o srovnání! Musíme se tlačit do brány, nabádá Marek Zachar

Po čtrnácti dnech se pod Bílou věž vrátil hokej, a hned v podobě čtvrtfinále play-off. První a zároveň velmi cenný bod z venku pro sebe uzmuli hráči Liberce. Hradec v utkání dvakrát vedl, jenže po smolném odrazu a přesilovkové trefě se nakonec radovali Tygři. Závěr zápasu naznačil, že v pondělí to bude znovu pořádná bitva. Přijďte Lvy podpořit i vy, startujeme v 17:00!

„To jsem ještě nezažil, aby fanoušci přišli podpořit tým už na rozbruslení. Bylo to skvělý.“

#69 Marek Zachar (o podpoře na dopoledním rozbruslení)

Hradec šel v prvním čtvrtfinálovém klání do vedení, když nastřelený kotouč Jakuba Lva dorazil za Kváču útočník Lukáš Cingel. Mountfield vedl ještě čtyři minuty před koncem 2:1, jenže pak se kotouč nešťastně odrazil od Marka Zachara a bylo srovnáno. „Naši beci se srazili, tak jsem backcheckoval zpátky a v tu chvíli, kdy hráč zajel za branku, tak to hodil vzduchem do brankoviště a trefilo mě to do bruslí. Je to pro nás nešťastný gól, ale musíme se z toho oklepat,“ komentuje rychlý forvard.

„Určitě to bolí. Vedli jsme, čtyři minuty před koncem to vypadalo dobře. Bohužel ten nešťastný gól je na konci nakopl. Pak nám dali gól v přesilovce a už se nám to nepodařilo zvrátit. K závěru asi není co dodat. Bohužel, stalo se. Zítra jdeme nanovo,“ burcuje hráč, jenž byl s bilancí vhazování 8/13 nejlepší z Východočechů. Vyřazovací boje pokračují v rychlém sledu a svěřence Tomáše Martince i Patrika Augusty čeká další bitva hned v pondělí. Co může zlepšit hradecký tým? „Určitě se musíme tlačit víc do brány. Dělat větší problémy na brankovišti. Na to se určitě musíme zaměřit,“ říká kapitán reprezentační dvacítky ze sezony 2017/18.

V úvodním duelu hrály týmy velmi disciplinovaně. První faul přišel až ve 38. minutě, kdy na trestnou lavici putoval Tomáš Filippi. Jenže v závěru už emoce vybouchly naplno, kdy se strhla strkanice a slovní vyúčtování v útrobách stadionu. „Myslím si, že oba týmy se soustředily, aby udržely emoce. Asi to vykrystalizovalo na konci po zápase. Neviděl jsem to ze střídačky úplně přesně, ale určitě to k tomu nepatří, aby se hráč rozjel ze střídačky a skočil na někoho zezadu,“ popisuje incident hráč s číslem 69.

Ten teď spolu se spoluhráči musí zpracovat emoce a připravit se na druhý zápas. „Určitě zregenerujeme, co se dá, dobře se najíme a vyspíme se. Zítra uděláme kratší video a připravíme se na zápas,“ přibližuje. A jak komentuje podporu fanoušků už během dopoledního rozbruslení? „To jsem ještě nezažil, aby fanoušci přišli podpořit tým už na rozbruslení. Bylo to skvělý. Je hezké cítít, že jsou s námi a ženou nás dopředu,“ pochvaluje si podporu Marek Zachar.

Sestavy z minulého utkání

Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – Perret, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Klíma, Okuliar – Smoleňák, Zachar, Werek.

Praktické informace pro fanoušky

  • Přestávková soutěž: Generali Česká pojišťovna opět pořádá soutěž, do které se zapojí až 500 fanoušků najednou. Na ty čekají lákavé hokejové ceny + bonus při trefě celého puku do středu. A jak to bude vypadat? Na začátku druhé přestávky odstartuje rozhazování puků se samolepkou. Ten, kdo ho chytí, odtrhne samolepku s číslem a schová si pro kontrolu při eventuální výhře. Po pokynu moderátora budou mít fanoušci 30 sekund ta to, aby hodili kotouč co nejblíže ke středu hřiště. Tři nejlepší hody vyhrávají.
  • Vstupenky: Vstupenky jsou k dostání on-line, v Infocentru HK a na pokladnách ČPP Arény v jejich otevíracích hodinách. Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly.
  • Parkování: Zpoplatněné parkování je k dispozici v parkovacím domě RegioCentrum přímo naproti ČPP Aréně či na okolních parkovacích místech. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit.
  • Lví bulletin: Je k dostání vždy od 13:00 domácího hracího dne v klubové aplikaci. Nabízí zajímavý obsah přizpůsobený vašemu mobilnímu zařízení a vše podstatné, co potřebujete o daném utkání vědět. Včetně soutěže o zajímavé ceny!