Ohlasy k zápasu
po 20.3.2023 | Šimon Zemánek

Je jedno, kdo dává góly, hlásí Lukáš Cingel po výhře nad Tygry

Dva dny, dva zápasy, dva góly. Lukáš Cingel zažívá povedený vstup do čtvrtfinále play off. V úvodním duelu série otevřel skóre po 22 sekundách druhé třetiny, tentokrát to stihl ještě o dvě vteřiny dřív. I díky jeho přispění dokázali Lvi ve velmi důležitém klání zvítězit a srovnat stav série, která se nyní přesouvá na sever Čech, na 1:1. Další mač je na programu ve čtvrtek, ten s pořadovým číslem čtyři v pátek.

Svěřenci Tomáše Martince dokázali druhý duel série ovládnout, avšak tomu tak být nemuselo. Mountfield vyslal 47 střel na soupeřovu klec, zahodil nejednu šanci a následně soupeř vyrovnal. „Mohli jsme dát více branek a odskočit Liberci, což se nestalo, ale to už je za námi. Je super, že jsme si šli za vítězstvím a zvládli jsme to. Teď si musíme odpočinout a co nejlépe se připravit na další mač,“ hlásí forvard s číslem 6 na zádech. Jak by porovnal oba dosavadní odehrané zápasy? „Myslím si, že jsme tentokrát hráli trochu jednodušeji než posledně. Jsme energický tým a musíme to potvrdit,“ burcuje 30letý špílmachr.

Právě Lukáš Cingel otevřel střelecký účet i druhého střetnutí. Po tom, co puk přešel za čáru se však situace zkoumala na videu, jestli nebylo gólu dosaženo nepovoleně. „Myslel jsem si, že bude platit. Žádné nedovolené kopnutí tam nebylo, takže jsem věřil, že ho rozhodčí uznají,“ komentuje situaci hradecký centr. Ten se trefil zkraje prostřední periody, když vsítil branku o pouhé dvě sekundy hracího času dříve než v neděli. „Upřímně jsem si to ani neuvědomil, až v kabině mi říkali, že jsem dal gól skoro ve stejnou dobu. Pomohlo nám, že jsme takhle vstoupili do třetiny a dokázali brzy skórovat,“ pochvaluje si „Cingi“.

„Diváci byli úžasní. Neustále nás hnali dopředu, a i díky nim jsme urvali vítězství“

#6 Lukáš Cingel (o podpoře fanoušků)

Právě on je pouze jeden ze dvou úspěšných střelců na straně domácích. Celek zpod Bílé věže zatím v play off vsítil 5 branek, dvě z nich vstřelil Lukáš Cingel a tři Kevin Klíma. „Je skvělé, že nám to teď padá, ale je jedno, kdo dává góly. Hrajeme týmově a příště to zase může být někdo jiný,“ ví žilinský rodák. Jaké emoce prožíval po gólu na 3:2? „Po trefě Kevina byla velká euforie. Každý náš gól potěší, je super, že to dokázal trefit. Měli jsme kopec šancí a můžeme být rádi, že nám to tam konečně spadlo,“ těší centra první útočné formace. „Navíc diváci byli úžasní. Neustále nás hnali dopředu, a i díky nim jsme urvali vítězství,“ vyzdvihuje příznivce bývalý slovenský reprezentant.

Po dvou mačích pod Bílou věží se série šelem stěhuje do Liberce. Na čem ještě musí Královéhradečtí zapracovat? „Stále se chceme více tlačit do svatyně, musíme v této činnosti pokračovat. Když budeme chodit do před brankového prostoru, tak se nám bude odrážet více puků. Je tedy hodně důležitý a souboje v něm bolestivé,“ ví 187 cm vysoký forvard. „Bude to pořád stejné, rozhodovat budou maličkosti, špinavé góly... Liberec je kvalitní mužstvo, věděli jsme do čeho jdeme a že série bude vyrovnaná. Musíme hrát celých 60 minut a vyvarovat se výpadků ve hře,“ přeje si Lukáš Cingel.

Ten jako jeden z mála hráčů ze stávajícího kádru Mountfieldu zažil minulé střetnutí mezi oběma týmy ve vyřazovacích bojích. V sezoně 2017/18 se z postupu do semifinále radovali právě Východočeši, když Bílé Tygry přetlačili 4:3 na zápasy. Jsou si tyto série v něčem podobné? „Těžko říct… Jsou to taky velmi bojovná střetnutí. Každý vyhraný souboj nebo zblokovaná střela se počítá a může rozhodnout,“ uzavírá hráč působící pod Bílou věží od května 2017.