Ohlasy k zápasu
pá 11.9.2020 | Jan Brůna, Martin Voltr

Cením si toho, že mi tady kluci věří, těší Filipa Hronka

Filip Hronek se při čekání na novou sezónu NHL rozehrává v Hradci, přičemž dres Lvů oblékl po dlouhých čtyřech letech. Mladý bek má za sebou úvodní zápasovou praxi, když naskočil na led Karlových Varů ve druhé obranné dvojici s Jérémie Blainem. Lvi na západě Čech nakonec padli 1:4 – co hradecký rodák řekl k utkání či jak se těší na brzký start extraligy?

Filipe, po čtyřech letech jste znovu nastoupil za Hradec. Jaké to pro vás bylo utkání?
Bylo to těžké, nehrál jsem dlouhou dobu. Nechci se na to nějak vymlouvat, ale byl to rozdíl oproti trénování a hlavně je škoda, že jsme zápas neurvali. Moc mi nešly nohy a potřebuju se zlepšit v hodně věcech do dalších zápasů – je toho víc a je těžké nějaké jmenovat.

Vnímáte nějak očekávání, která vzhledem k vám mají i spoluhráči? Třeba Radek Smoleňák řekl, že jste o level jinde…
Nevím, určitě si cením toho, že mi tady kluci věří. Chci hrát nejlepší hokej, co můžu, a chci dát co nejvíc týmu. Musím hrát na sto procent, abych mu pomohl k vítězství. Hradec byla priorita, ale pak, jak už to bylo delší, řešilo se něco dál, protože už to bylo fakt dlouhé a nevěděli jsme. Víceméně jsem doufal, že to klapne, a věřil jsem tomu. Jsem doma, to je pro mě nejdůležitější a těším se.

„Musíme se zlepšit, za chvíli začíná sezóna a každý bod je důležitý.“

#17 Filip Hronek (o brzkém startu extraligy)

Co se v Mountfieldu za ty čtyři roky změnilo?
Skoro všechno; z kluků, kteří tu byli moji poslední sezónu, je tady jenom Čapíno (Zdeněk Čáp), vrátil se vlastně Bobby Jank a Radek Pilař, takže asi to je největší změna. Máme čtyři vyrovnané útoky i silnou obranu a výborného gólmana – myslím si, že tým je poskládaný dobře, ale musíme hrát o hodně líp než proti Varům.

Jaký máte z duelu dojem? Celkově působil hodně nervózně…
Pro nás to byl poslední zápas před sezónou a určitě jsme chtěli vyhrát. Myslím si, že tam byla i u mě možná trošku přemotivovanost, když to byl zápas po dlouhé době. Můj trest radši komentovat nebudu, nevím, jak to je s pravidly. Ale že jsem nehrál, bylo nepříjemné; jedeme sem tři a půl hodiny a pak tady sedím čtrnáct minut za jeden krosček…

Po mači jste byli dlouho zavřeni v kabině. Co tam probíhalo ze strany trenérů?
Určitě ne kartáč, ale něco jsme si řekli k zápasu. Byly to věci, které bylo potřeba říct – žádný řev, všechno bylo řečeno v klidu a hlavně pravdivě. Musíme se zlepšit, za chvíli začíná sezóna a každý bod je důležitý. V Hradci jsou skvělí fanoušci a těším se na ně. Těžko říct, dokdy tu budu, zatím mám smlouvu nějak do konce listopadu.