Preview k zápasu
út 25.4.2023 | Adam Kodet

Dáme do toho všechno, burcuje před pátým finále Mislav Rosandič

Královéhradečtí hokejisté dokázali vrátit finále pod Bílou věž a fanoušci Mountfieldu HK tak znovu budou moci okusit atmosféru poslední série sezony Tipsport extraligy a Generali Česká pojišťovna play-off. Po dvou dnech volna se ČPP Aréna bude znovu otřásat v základech a vy budete mít možnost kromě vyhroceného utkání zažít i doprovodný program. Zápas startuje v 17:00 a pro ty, kdo se na stadion nedostanou, ho budou vysílat stanice vysílat ČT Sport a O2 TV Sport.

„Máme výborné fanoušky, bude zase vyprodáno. Dáme do toho všechno a uvidíme, jak to dopadne.“

#44 Mislav Rosandič (o pátém finále)

Mountfield ve čtvrtém zápase odvrátil konec sezony a gólem v prodloužení snížil stav série na 1:3. „Konečně jsme měli trochu toho štěstí i my, že se to odrazilo k nám. Ten poslední gól byl opravdu o štěstí a konečně se to přiklonilo na naši stranu,“ říká se spokojeným výrazem a úlevou ve tváři Mislav Rosandič. „Věděli jsme, kudy vede cesta, že se musíme motat kolem brány a Kacetla,“ hledá recept na třineckého fantoma slovenský reprezentant.

Hradec už hrál v letošním play-off prodloužení poosmé a dvakrát nezůstalo jen u jednoho. Přišlo mu tedy vhod, že tentokrát rozhodl už po 34 sekundách. „Kdybychom gól nedali hned, síly by ubyly oběma týmům, takže to bylo asi jedno. Důležité bylo, že jsme ho dali my,“ má jasno hradecká čtyřiačtyřicítka. Možní i díky dosavadním zkušenostem z nastaveného času zůstával Martincův tým pozitivně naladěn. „Říkali jsme si, že poslední dvacku jsme byli lepší a měli jsme lepší pohyb. Chtěli jsme tu třetí třetinu zopakovat a věřili jsme, že to tam padne,“ přiznává bek. Padlo a Hradec tak oslavil historicky první finálový triumf.

Třinec už byl připraven na mistrovské oslavy, ale pohár nakonec musel zpátky do futrálu a znovu bude nachystán pod Bílou věží. Jedna výhra však titul nedělá. „Třinec má zkušený tým, asi to s nimi moc neudělá. Řeknou si to svoje a budou vědět, co dělat,“ uvědomuje si sílu soupeře ofenzivní obránce.

Oceláři museli do poslední série sezony projít až z předkola, Lvi zase okusili v semifinále nejdelší sérii v historii extraligy. Rodák ze Záhřebu ale odmítá, že by jeden nebo druhý celek fyzicky odpadal. „Teď už to je opravdu spíš o hlavě. Je to o tom, kdo víc chce, tělo už moc nevnímá. Pocítíme to, až bude po všem. Oba týmy mají dlouhé sezony, sice Třinec nehrál čtyři prodloužení, ale zase měli předkolo,“ vypočítává „Rosa“.

Východočeši ve zbytku série nemají kam uhnout, nejsou dveře, za kterými by se dalo schovat. I proto ve čtvrtém utkání výrazně přibylo i vzájemných konfliktů. „Měli jsme nůž na krku a neměli jsme co ztratit, takže možná proto tam bylo trochu víc potyček a emocí. To je naše cesta, kterou musíme jít dál,“ zůstává osmadvacetiletý bek motivovaný. Navíc se těší na to, že do pátého mače požene Lvy plná ČPP Aréna. „Máme výborné fanoušky, kteří stojí za námi. Jsem přesvědčený, že bude zase vyprodáno. Dáme do toho všechno a uvidíme, jak to dopadne,“ burcuje závěrem Mislav Rosandič.

Sestavy z minulého utkání

Machovský – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel – Zachar, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Werek, Kevin Klíma, Okuliar – Smoleňák, Lev, Eberle.

Praktické informace pro fanoušky

  • Vstupenky: Vstupenky jsou beznadějně vyprodané! Brány ČPP Arény se otevírají 90 minut před úvodním buly. Z bezpečnostních důvodů také nebude probíhat promítání utkání na velkoplošné obrazovce před halou.
  • Parkování: Parkoviště před Hotelem Stadion bude pro veřejnost uzavřeno, parkování v parkovacím domě RegioCentrum v omezeném režimu – respektujte prosím místní dopravní značení. Bezplatné parkování je možné u Univerzity Hradec Králové, konkrétně u budovy A (Objekt společné výuky) v Hradecké ulici, která je vzdálena od ČPP Arény zhruba 9 minut chůze. Fanouškům je k dispozici v době utkání A-týmu 150 míst, a to až do naplnění kapacity. Na parkovišti je možné ponechat vůz nejdříve 90 minut před začátkem utkání, neprodleně po jeho konci je nutné parkoviště opustit. Zpoplatněné parkování je možné v parkovacím domě Jana Gayera, případně v okolí ČPP Arény v ulicích Orlické nábřeží, Hradební, Jana Koziny a dalších.
  • Aktivity Radegast: V pátém finále máte také možnost se vybavit a vybarvit do klubových barev. Zástupci společnosti Radegast budou připraveni hodinu před zápasem a také během první přestávky s barvami na obličej v souladu s klubovými symboly a také budete moci nafasovat zelenou papírovou helmu bojovníků Radegast Indexu s logem Mountfieldu HK. Na sociálních sítích poté můžete užitím této propriety soutěžit a vyhrát přísun piva Radegast na celou sezonu!
  • Soutěže s Hitrádiem Černá Hora: Mediální partner klubu Hitrádio Černá Hora si pro fanoušky připravil zajímavé soutěže a aktivity, a to o přestávce na ledové ploše.
  • Losování o dovolenou: Také během finále budete mít možnost vyhrát poukaz na dovolenou dle vlastního výběru u moře v hodnotě 30 000 Kč! Ze všech přítomných fanouškům bude vylosován jeden šťastlivec. Více informací naleznete v tomto článku.
  • Krasobruslařská vložka: Šestnáctiletá Karolína Baťková se profesionálně věnuje krasobruslení 10 let. Skončila 3. na MČR dorostenek, 6. na MČR dospělých, dvakrát se účastnila zimní Olympiády dětí a mládeže. Na mezinárodních závodech v Bulharsku na Sofijském poháru se umístila 2. místě. Několikrát se stala medailistkou závodů Českého poháru, včetně prvního místa.
  • Dražba puku: Originální puk, se kterým bude hráno v první třetině, získá jeden z návštěvníků zápasu! Jak? Skrz SMS aukci, přesné informace se dozvíte přímo na stadionu během zápasu. A po jeho konci si tuhle cennou relikvii odnesete domů.